Διάφορα

Στη νέα διοίκηση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

Σημαντική εκλογή για τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανο Γεωργιάδη

Μετά τις εκλογές που διεξήχθησαν στις 3 Φεβρουαρίου

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας, κ. Στέφανος Γεωργιάδης, εξελέγη μέλος στη Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στις εκλογές που διεξήχθησαν το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου.

Η νέα διοικητική επιτροπή αποτελείται από 11 μέλη, τα οποία εκλέχτηκαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο, ενώ θα συγκροτηθεί σε σώμα μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Ποιοι εκλέχθηκαν στη νέα Διοικητική Επιτροπή

Στη νέα Διοικητική Επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, μετά τις αρχαιρεσίες της 3ης Φεβρουαρίου, εκλέγονται οι εξής:

Μίχαλος Κωνσταντίνος, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας (επικεφαλής του ψηφοδελτίου)

Αγνιάδης Παναγιώτης, Επιμελητήριο Βοιωτίας

Τότσος Ιορδάνης, Επιμελητήριο Πέλλας

Βουτσινάς Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά

Χατζηθεοδοσίου Γιάννης, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας

Μασούτης Γιάννης, Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Δαμούλος Φώτης, Επιμελητήριο Αργολίδας

Γεωργιάδης Στέφανος, Επιμελητήριο Δράμας

Παπαδόπουλος Παναγιώτης, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

Ραβάνης Παύλος, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

-Αλιφιεράκης Μανώλης, Επιμελητήριο Ηρακλείου Κρήτης (εκλέγεται μετά από κλήρωση με τον ισοψηφήσαντα Χατζηχριστοδούλου Ηλία του Επιμελητηρίου Πιερίας).

Δηλώσεις του Προέδρου του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανου Γεωργιάδη στα «Χρονικά»

Μιλώντας χθες στα «Χρονικά», ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης, δήλωσε για την εκλογή του: «Κατ’ αρχάς θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία της Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Ιδιαίτερα θέλω να ευχαριστήσω αυτούς που με τίμησαν με την ψήφο τους. Είναι μία αναγνώριση προς το πρόσωπό μου, των προσπαθειών που έχω καταβάλει. Θέλω επίσης να συγχαρώ τον Πρόεδρο, τον κ. Μίχαλο, για την επανεκλογή του. Θέλω να πω ότι η ανάδειξη των μελών της επιτροπής έγινε μέσα από μία διαδικασία στην οποία συμμετείχαν 11 υποψήφιοι. Το Επιμελητήριο Δράμας και εμένα προσωπικά, μας τίμησαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι με την ψήφο τους, και με τον καλό τους λόγο. Είμαστε σε μία φάση να μπορέσουμε να προωθήσουμε, ακόμα περισσότερο, μέσω της Διοικούσας Επιτροπής, τα ζητήματα που αφορούν τις δραμινές επιχειρήσεις, αλλά και γενικότερα τις επιχειρήσεις της χώρας. Θέλω επίσης να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ανθρώπους που με στήριξαν όλο αυτό το διάστημα, σε έναν αγώνα ο οποίος ήταν μεταξύ 20 ισότιμων και ισάξιων προέδρων επιμελητηρίων. Ήταν ένας αγώνας που δόθηκε στο πλαίσιο μια αξιοπιστίας και αξιοκρατίας για τη διεκδίκηση της ψήφου και ευοδώθηκε αισίως για το Επιμελητήριο Δράμας, και για εμένα προσωπικά, που εκλέγομαι για πρώτη φορά μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος. Θέλω να προσθέσω πως για το Επιμελητήριο Δράμας, είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του, αν δεν κάνω λάθος, που εκλέγει μέλος στη διοικούσα: Μία φορά λίγο πριν το 1970, μια ακόμα φορά με τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Γρίμπα και μία φορά τώρα με εμένα».

«Στόχος μας η αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού, μέσω της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας»

Στις δηλώσεις του στα «Χ» ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στους στόχους της νέας Διοικούσας Επιτροπής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, τονίζοντας:  «Το σύνολο των Επιμελητηρίων της χώρας, τα 59 Επιμελητήρια δηλαδή, στηρίζουν τη μικρομεσαία επιχείρηση απέναντι στα προβλήματα που έχει στην καθημερινότητά της. Από εκεί και πέρα, σημαντικός στόχος της Διοικούσας Επιτροπής, είναι και η αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού. Η προσπάθεια αναβάθμισης γίνεται μέσα από συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες, και πιο ειδικά, μέσα από την επιμελητηριακή νομοθεσία, τις διατάξεις της επιμελητηριακής νομοθεσίας που εκχωρούν τις αρμοδιότητες αλλά ταυτόχρονα διατηρούν την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων. Στόχος μας είναι η αναβάθμιση του θεσμού, μέσω της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας. Τα Επιμελητήρια, πρέπει να το καταλάβουν όλοι, και η Πολιτεία και η Κυβέρνηση, είναι πραγματικά εργαλεία και σύμβουλοι που ωφελούν και την Πολιτεία και την επιχειρηματικότητα, αλλά λειτουργούν και επ’ ωφελεία του δημοσίου διότι αναλαμβάνουν, πολλές φορές χωρίς κόστος για το δημόσιο, πράγματα τα οποία το δημόσιο, όταν τα έκανε ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρα».

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)