Διάφορα

Ηχηρό μήνυμα και από τη Δράμα

«Η Μακεδονία ήταν, είναι και θα είναι ελληνική» είπαν και οι δραμινοί

Συλλαλητήριο χθες στην Πλατεία Ελευθερίας, παράλληλα με αυτό της Αθήνας, για τη μη χρήση του όρου “Μακεδονία” στο όνομα των Σκοπίων

Με κεντρικό σύνθημα «Η Μακεδονία είναι Ελλάδα, Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα» και με πολύ μεγάλη συμμετοχή έγινε χθες στην Αθήνα και στην Πλατεία Συντάγματος, το πανεθνικό, παλλαϊκό συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Όπως τόνισαν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, ενωμένος ο ελληνικός λαός, έστειλε ένα δυνατό μήνυμα εντός και εκτός Ελλάδας: «Καμία υποχώρηση, καμία παραχώρηση, στη χρήση του ονόματος Μακεδονία».

Συλλαλητήριο κατά της χρήσης του όρου «Μακεδονία», στην ονομασία των Σκοπίων, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής -παράλληλα με το μεγάλο συλλαλητήριο της Αθήνας-, και στη Δράμα και πιο συγκεκριμένα στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας.

Στο κάλεσμα για τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός δραμινών, που με σημαίες και πανό είπαν το δικό τους «όχι» στη χρήση του όρου «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων. Πολίτες κάθε ηλικίας, ήταν από τις 2 περίπου το μεσημέρι της Κυριακής στο «ραντεβού» διαμαρτυρίας που κράτησε όσο και αυτό της Αθήνας, ενώ έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο από τα χείλη των συγκεντρωμένων.

Ανάμεσα σε αυτούς που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο της Δράμας, ήταν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, η Δήμαρχος κα Παρανεστίου Αλίκη Σωτηριάδου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Λιθηρόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας κ. Κώστας Μπαϊρακτάρης, ο πρώην Δήμαρχος Δράμας κ. Θωμάς Μαργαρίτης, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι πολιτιστικών συλλόγων και κοινωνικών φορέων και πολλοί απλοί πολίτες, με τους διοργανωτές να μιλούν για πάνω από 3 χιλιάδες κόσμου στην Πλατεία Ελευθερίας. Να σημειωθεί, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, υπήρχε απευθείας μετάδοση και προβολή του συλλαλητηρίου της Αθήνας.

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)