Διάφορα

Επίσκεψη στο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο

Πραγματοποίησε το Σάββατο ο Βουλευτής της ΝΔ και πρώην Υπουργός κ. Μάκης Βορίδης

«Σπουδαίο έργο» χαρακτήρισε την πρόσφατα ανακαινισμένη Αίθουσα Ομιλιών της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας

Το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, επισκέφτηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, ο Τομεάρχης Εσωτερικών και Βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάκης Βορίδης, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης που πραγματοποίησε ο πρώην υπουργός στη Δράμα.

Τον κ. Βορίδη συνόδευαν ο Βουλευτής Δράμας και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Ανδρούτσος και ο Υπεύθυνος του Τομέα Οικονομικών της ΝΟΔΕ ΝΔ Δράμας κ. Κώστας Πετρίδης.

Μετά τη συνάντηση που είχαν, που κράτησε περίπου μισή ώρα, και τη συζήτησή τους πάνω σε θέματα που απασχολούν αυτήν την περίοδο τον τόπο, ο Σεβασμιώτατος τους ξενάγησε και στην πρόσφατα ανακαινισμένη Αίθουσα Ομιλιών και Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας, δίπλα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Δράμας, που είναι στο τελικό στάδιο αποπεράτωσης καθώς απομένουν μόνο κάποιες εξωτερικές εργασίες.

Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος: «Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση»

Στις δηλώσεις του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Βορίδη, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην πόλη μας συμπεριέλαβε και την Ιερά Μητρόπολη. Είχαμε μία εποικοδομητική συζήτηση και ο Μητροπολίτης είχε τη δυνατότητα να του μεταφέρει αυτό που προσλαμβάνει από το ποίμνιό του για όλα τα ζητήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία. Δείξαμε και την αίθουσα ομιλιών της Ιεράς Μητροπόλεως που πρόσφατα έχει αποπερατωθεί. Υπολείπονται κάποιες μικρές εξωτερικές εργασίες για να τεθεί σε λειτουργία».

Μάκης Βορίδης: «Διαπιστώσαμε τη συναντίληψή μας σε πολλά θέματα και ζητήματα»

Από την πλευρά του, ο Τομεάρχης Εσωτερικών και Βουλευτής Αττικής της ΝΔ, και πρώην υπουργός, κ. Μάκης Βορίδης, τόνισε: «Είχα τη χαρά να συναντηθώ με το Σεβασμιώτατο, να μιλήσουμε για μια σειρά ζητημάτων τα οποία αφορούν και την Μητρόπολη, αλλά και ευρύτερα τα μεγάλα θέματα, τα οποία απασχολούν αυτή την περίοδο τον τόπο μας. Νομίζω ήταν μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Φεύγω έχοντας μια ατζέντα θεμάτων που απασχολούν την Μητρόπολη, αλλά νομίζω ευρύτερα τη Δράμα, και είναι και πράγματα τα οποία θα πρέπει να τα θέσουμε και να τα βάλουμε σε προτεραιότητα στο άμεσο μέλλον».

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση, έγινε αναφορά και στο θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων. Ο κ. Βορίδης δήλωσε: «Διαπιστώσαμε τη συναντίληψή μας στα ζητήματα αυτά αλλά επίσης τέθηκαν και άλλα ζητήματα που αφορούν την πολιτιστική μας κληρονομιά, όπως τα θέματα των κειμηλίων της Εικοσιφοίνισσας, άρα έχουμε μια σειρά ζητημάτων. Βέβαια είχα τη χαρά να επισκεφτώ και αυτό το σπουδαίο έργο το οποίο έγινε και είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ χρήσιμο για την Μητρόπολη, αυτή τη μεγάλη αίθουσα η οποία είναι πολύ σύγχρονη και είναι ένα μεγάλο και σπουδαίο έργο για τη Μητρόπολη και την περιοχή».

Δ. Κυριαζίδης: «Η συνάντηση ήταν μια καλή και θετική συγκυρία»

Εξάλλου, ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος ευχαρίστησε και το βουλευτή Δράμας κ. Δημήτρη Κυριαζίδη λέγοντας: «Να εκφράσω και τις ευχαριστίες μας στον τοπικό Βουλευτή, ο οποίος πάντοτε είναι συναντιλήπτωρ στα θέματα αυτά, τα οποία απασχολούν την Ιερά Μητρόπολη Δράμας».

Στις δηλώσεις του ο Βουλευτής Δράμας και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Δημήτρης Κυριαζίδης, επισήμανε από την πλευρά του: «Ήταν μια καλή και θετική συγκυρία η συνάντηση αυτή, όχι μόνο για το εθνικό ζήτημα, αλλά και για άλλα ζητήματα, τα οποία εκκρεμούν στον τόπο μας, εκκρεμούν στη Μητρόπολη μας, και χρειάζεται μια συλλογική προσπάθεια και βεβαίως η πίεσή μας προς τον κ. Βορίδη, επειδή έχει την ευθύνη ως Τομεάρχης Εσωτερικών, και για τα ζητήματα τα συγκεκριμένα. Θα τον πιέσουμε και στη συνέχεια, έτσι ώστε για αυτά που δεσμεύτηκε σήμερα εδώ, πράγματι να δρομολογούνται και να υλοποιούνται ταυτοχρόνως. Μιλήσαμε και για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Περιφέρεια, περιμένουμε και τη συνδρομή της, σε ανοιχτά ζητήματα προς την Μητρόπολη, προς την Εκκλησία, και πιστεύω ότι θα ακουστούμε επιτέλους για το αυτονόητο πολλές φορές. Νομίζω ότι η προσπάθεια αυτή φέρει κάποιους καρπούς, αλλά θέλουμε να τους δούμε στο σύνολό τους».

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)