Διάφορα

Ο Μάκης Βορίδης στην κοπή πίτας της ΝΟΔΕ Δράμας

Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε στη Δράμα ο Τομεάρχης Εσωτερικών, Βουλευτής Αττικής της ΝΔ και πρώην Υπουργός

Σε συνέντευξη τύπου άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και τόνισε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή»

Με κεντρικό ομιλητή τον Τομεάρχη Εσωτερικών, Βουλευτή Αττικής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργό, κ. Μάκη Βορίδη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, στις 7μμ και στο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Δράμας, η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Δράμας της ΝΔ.

Η κοπή της βασιλόπιτας έγινε με την ευλογία της εκκλησίας, ενώ το φλουρί έπεσε στο κομμάτι της ΟΝΝΕΔ Δράμας, και το πήρε ο πρόεδρος της, και εκπρόσωπος της κομματικής νεολαίας, κ. Λευτέρης Σαμαράς. Ακολούθησε η προβολή ενός περίπου 10λεπτου video, με ιστορικές στιγμές του κόμματος, ενώ ιδιαίτερη αναφορά -κατά τη διάρκειά του- έγινε και στο θέμα της ονοματοδοσίας των Σκοπίων.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό και παράλληλα ανέπτυξαν σύντομες ομιλίες, ο Τομεάρχης Διοικητικής Ανασυγκρότησης της ΝΔ, και παράλληλα υπεύθυνος Τομεάρχης για το Ν. Δράμας, Βουλευτής Κιλκίς, και πρώην υφυπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Γεωργαντάς, ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ και αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δράμας κ. Αθανάσιος Ανδρούτσος.

Στην κοπή της βασιλόπιτας η αίθουσα ήταν γεμάτη από μέλη της ΝΟΔΕ, οπαδούς της ΝΔ αλλά και φίλους του κόμματος. Παραβρέθηκαν επίσης, πρώην βουλευτές, εκπρόσωποι της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, αλλά και κομματικά στελέχη, όπως πρόεδροι και μέλη διοικήσεων των τοπικών Δημοτικών Οργανώσεων της ΝΔ.

Διήμερη περιοδεία του Μάκη Βορίδη στη Δράμα, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου

Να σημειωθεί ότι ο πρώην υπουργός, με αφορμή την εκδήλωση της κοπής της «γαλάζιας» πίτας, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Δράμα, την Παρασκευή 2 και το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου. Στο πλαίσιο αυτό, ο Τομεάρχης Εσωτερικών, και Βουλευτής Αττικής της Νέας Δημοκρατίας, την Παρασκευή το βράδυ, συναντήθηκε με κομματικά στελέχη και μέλη της ΟΝΝΕΔ αλλά και της νεολαίας του κόμματος, ενώ το Σάββατο πραγματοποίησε μια σειρά επισκέψεων. Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε το Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλο, το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, την Αστυνομική Διεύθυνση Δράμας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Δράμας. Εξάλλου, το απόγευμα του Σαββάτου, και λίγη ώρα πριν την κομματική εκδήλωση, παραχώρησε συνέντευξη τύπου.

Συνέντευξη τύπου του κ. Μάκη Βορίδη:  «Η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος»

Στις δηλώσεις του, ο Τομεάρχης Εσωτερικών, Βουλευτής Αττικής της ΝΔ και πρώην Υπουργός, κ. Μάκης Βορίδης τόνισε: «Επισκέφθηκα τη Δράμα κατόπιν προσκλήσεως της Νομαρχιακής μας Οργανώσεως και με αφορμή την εκδήλωση για την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας. Είχα την ευκαιρία να έχω σειρά συναντήσεων με το Μητροπολίτη, να δω την Αστυνομική Διεύθυνση, να δω την Πυροσβεστική και να συναντηθώ με το Δήμαρχο της πόλης. Βεβαίως, με τα κομματικά μας στελέχη και με τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη. Μια επίσκεψη σε μία χρονική στιγμή η οποία είναι εξαιρετικά περίπλοκη, δύσκολη και απαιτητική για μια σειρά θεμάτων, αλλά και για το μεγάλο μας ζήτημα, για το εθνικό ζήτημα που συνδέεται με την επίλυση της ονομασίας της FYROM. Η θέση της Ν.Δ. για το ζήτημα αυτό έχει διατυπωθεί. Έχει διατυπωθεί με σαφήνεια και με καθαρότητα και στην πραγματικότητα συνοψίζεται σε δύο φράσεις που περικλείουν τη στρατηγική μας: Η Μακεδονία είναι ελληνική. Δεν υπάρχει Μακεδονικό έθνος. Οποιαδήποτε λύση πρέπει να κινείται, να σέβεται και να υπηρετεί αυτούς τους δύο στρατηγικούς άξονες. Η θέση του λαού μας έχει εκφραστεί με καθαρότητα και με σαφήνεια και δυστυχώς οι χειρισμοί της Κυβέρνησης έχουν οδηγήσει σε απόλυτο διχασμό και σε απόλυτη διαίρεση την κοινή γνώμη. Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμείς δεν πρόκειται να δεχθούμε να διχάσουμε τον ελληνικό λαό, προκειμένου να ενώσουμε τους Σκοπιανούς. Ο τρόπος με τον οποίον η Κυβέρνηση χειρίζεται το ζήτημα έχει οδηγήσει στο σημείο αυτό και για αυτό, από εμάς τουλάχιστον, δεν πρόκειται να υπάρξει σύμπραξη σε οτιδήποτε, μιας και έτσι έχει διαμορφωθεί η κατάσταση».

«Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή για να δοθεί ξανά ελπίδα στους Έλληνες και στον τόπο»

Σχολιάζοντας τις πολιτικές εξελίξεις, ο κ. Βορίδης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και δήλωσε: «Είναι σαφές ότι αυτή η Κυβέρνηση, πέρα των διαπιστωμένων ψεμάτων της, πέρα των εξαπατήσεων, είναι και σαφής και πλήρης η ανικανότητά της να δώσει απαντήσεις σε καίρια προβλήματα του τόπου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και εν γένει οι εργαζόμενοι, ουσιαστικά εξοντώνονται από μια δυσβάσταχτη φορολογία. Η μικρή και μεσαία επιχειρηματικότητα διαλύεται. Η μεσαία τάξη βρίσκεται υπό καθεστώς διωγμού και αφανισμού. Όλο και μεγαλύτερα τμήματα του ελληνικού λαού μας φτωχοποιούνται και ταυτόχρονα ο κ. Τσίπρας επαίρεται για τις επιδοματικές του πολιτικές. Δηλαδή, αφού εισπράττει τεράστια ποσά εν συνεχεία δημιουργεί εξαρτημένους πολίτες που δεν μπορούν να ζήσουν μόνοι τους, αλλά εξαρτώνται από τη χορήγηση αυτών των επιδομάτων. Αυτή δεν είναι μια Ελλάδα η οποία μας αξίζει, αυτή δεν είναι μια Ελλάδα που θέλουμε και αυτή δεν είναι μια Ελλάδα στην οποία είμαστε καταδικασμένοι να ζήσουμε. Η ανομία έχει κυριαρχήσει, το χάος στα Πανεπιστήμια είναι μια πραγματικότητα ζοφερή, που ζουν τα παιδιά μας κάθε μέρα, η ανεξέλεγκτη μετανάστευση δημιουργεί τις δικές της συνέπειες που υφίστανται κυρίως ευρύτεροι αστικοί πληθυσμοί. Άρα, λοιπόν, δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να δώσει ο κ. Τσίπρας. Οι δήθεν υποσχέσεις του για καθαρή έξοδο θα διαψευστούν και αυτές, όπως διαψεύστηκε ο οδικός χάρτης του κ. Τσακαλώτου για την ποσοτική χαλάρωση, για την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και για την άρση των κεφαλαιακών ελέγχων. Η Ελλάδα χρειάζεται πολιτική αλλαγή. Και το 2018 ελπίζουμε ότι θα είναι η χρονιά που, επιτέλους, ο κ. Τσίπρας θα καταλάβει ότι δεν έχει να επιτελέσει τίποτε περισσότερο και τίποτε καλύτερο από το να φύγει, να προκηρύξει εκλογές και να υπάρξει μια καινούργια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με καθαρή εντολή από τους πολίτες, προκειμένου να αναλάβει το έργο της ανασυγκρότησης της πατρίδος. Για αυτόν το στόχο, σε αυτή τη κατεύθυνση, θα δουλέψουμε όλοι. Θα δουλέψουν τα κομματικά μας στελέχη, η Νομαρχιακή Οργάνωση, οι Βουλευτές μας, οι τοπικές μας επιτροπές και τα αυτοδιοικητικά μας στελέχη. Όλοι συντεταγμένοι, όλοι ενωμένοι, προκειμένου να υπάρξει αυτή η πολιτική αλλαγή και να δοθεί ξανά ελπίδα στους Έλληνες και στον τόπο».

Αναφορά στα τοπικά θέματα της Δράμας

Στη συνέντευξη τύπου, ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε και σε μια σειρά τοπικών θεμάτων, για τα οποία έγινε συζήτηση με εκπροσώπους τοπικών φορέων αλλά και κομματικά στελέχη, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στη Δράμα. «Συζητήσαμε για αρκετά θέματα και ζητήματα κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχαμε. Θα έλεγα ότι, το κεντρικό ζήτημα το οποίο αναδεικνύεται ως ένα σημαντικό, βασικό και απόλυτα αναγκαίο έργο υποδομής, είναι η σύνδεση με τον οδικό άξονα, ουσιαστικά της πόλης με την Εγνατία. Αυτό είναι πράγματι ένα έργο, το οποίο μάλιστα είχα βρει και ήταν δρομολογημένο να γίνει όταν ήμουν Υπουργός Υποδομών το 2011-2012. Δυστυχώς δεν προχώρησε, αλλά είναι σαφές ότι πρέπει να αποτελέσει πρώτη προτεραιότητα της επόμενης Κυβέρνησης. Είναι σαφές,  τι αυτό είναι κάτι που είναι απολύτως ζωτικό, αναγκαίο και εύλογο και δίκαιο να γίνει για την περιοχή.

Εξάλλου, συζητήσαμε για θέματα της αυτοδιοίκησης, τα οποία απασχολούν, όπως οι  τεράστιες καθυστερήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή λόγω της μεγάλης γραφειοκρατίας, η οποία έχει επιδεινωθεί ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια, με αποτέλεσμα να καθυστερούν οι δημοπρατήσεις έργων και άρα το αναπτυξιακό πρόσημο, που μπορεί να συμβάλλει η αυτοδιοίκηση σε αυτό, να μην δίνεται. Συζητήσαμε για όλη αυτή την αναστάτωση η οποία έχει δημιουργηθεί στην αυτοδιοίκηση, με τις παλινωδίες του Υπουργείου Εσωτερικών, με τις εξαγγελίες περί αλλαγής εκλογικών συστημάτων, με την αλλαγή και την μη αλλαγή και να δούμε αν θα είναι αλλαγή τελικώς της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών. Αναφερθήκαμε και στα θέματα της σημαντικής μείωσης των χρηματοδοτήσεων, κυρίως για έργα στην αυτοδιοίκηση, αλλά και για τα θέματα που αντιμετωπίζει η Αστυνομία, που είναι θέματα πάλι υποδομών. Κυρίως είναι θέματα ανανέωσης των οχημάτων και δυστυχώς πρέπει να το πω, την ώρα που ο κ. Τσίπρας επαίρεται για τα πλεονάσματα, η Αστυνομία δεν έχει βενζίνη για να βάλει στα οχήματά της! Άρα πρέπει κι εδώ κανείς να δει καθαρά και σωστά τις προτεραιότητές του. Αντίστοιχα θέματα έχει και η Πυροσβεστική, με πρόσθετα ζητήματα που αφορούν και το προσωπικό.  Και βεβαίως υπάρχει και το θέμα που μπορεί να φαίνεται ειδικό, αλλά, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ σημαντικό, των κειμηλίων που πρέπει να επιστραφούν στη Μονή Εικοσιφοίνισσας και εκεί ο Αντώνης Σαμαράς είχε ασχοληθεί προσωπικά και επίμονα με το ζήτημα αυτό. Δυστυχώς είναι ένα θέμα στο οποίο εγκαταλείφθηκε η πίεση προς την πλευρά της Βουλγαρίας και το οποίο πρέπει να συνεχίσουμε. Είναι κάτι το οποίο το δικαιούμαστε, είναι απολύτως εύλογο και δίκαιο και οφείλουμε να συνεχίσουμε να το διεκδικούμε».

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)