Διάφορα

300.000 ευρώ μέσα στο 2018 για το Φεστιβάλ Δράμας

Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων

Η απόφαση ένταξης κοινοποιήθηκε ήδη στην Τράπεζα της Ελλάδος, ενώ για την τετραετία 2018-2011 θα δοθούν 1,3 εκ. ευρώ στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Με το ποσό των 300.000 ευρώ, θα επιχορηγηθεί για το έτος 2018 το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, καθώς το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποφάσισε την ένταξη του Φεστιβάλ Δράμας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων  στη ΣΑΕ -014 για έργα και Δράσεις που περιγράφονται στο Τεχνικό Δελτίο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, και την επιχορήγησή του με το συγκεκριμένο πόσο.

Να σημειωθεί πως το Φεστιβάλ Δράμας, για την τετραετία 2018-2021, θα χρηματοδοτηθεί με το πόσο του 1,3 εκ, ευρώ, από εθνικούς πόρους και μετά από σχετική έγκριση που έδωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Η απόφαση ένταξης στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και της επιχορήγησης των 300.000 ευρώ, κοινοποιήθηκε ήδη στην Τράπεζα της Ελλάδος ώστε, από την υπογραφή της, να μπορεί να εκτελεί εντολές κατανομής χρηματοδότησης του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού μέχρι του ύψους των πιστώσεων που εγκρίθηκαν.

Σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Χρήστος Καραγιαννίδης, τονίζει πως «η ενέργεια αυτή έρχεται ως συνέχεια των συντονισμένων προσπαθειών μας, μετά και την έγκριση από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, για χρηματοδότηση του Φεστιβάλ με 1,3 εκατ. ευρώ από εθνικούς όρους  για την τετραετία  2018-2021 ώστε το Φεστιβάλ να παραμένει σημείο αναφοράς για τους κινηματογραφιστές από όλο τον κόσμο αλλά και πυρήνα ανάπτυξης και πολιτισμού για την πόλη της Δράμας».

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)