Διάφορα

Παρουσίαση τουριστικών πλεονεκτημάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Στο Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ που έγινε στη Μόσχα, 23-26 Ιανουαρίου

Έμφαση σε Μονή Εικοσιφοινίσσης, Χιονοδρομικό Φαλακρού, Σπήλαιο Αγγίτη και «Ονειρούπολη» από πλευράς Ν. Δράμας

Στη Μόσχα πραγματοποιήθηκε, το τετραήμερο 23-26 Ιανουαρίου, το Ελληνορωσικό Τουριστικό Φόρουμ, στο οποίο συμμετείχε και πολυπληθής ελληνική αντιπροσωπεία, αποτελούμενη από στελέχη 9 περιφερειών της Ελλάδας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας και περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Γιώργο Αγοραστό, και την αντιπρόεδρο του ΕΟΤ κ. Αγγελική Χονδροματίδου.

Στο τουριστικό φόρουμ συμμετείχε και ολιγομελής αντιπροσωπεία από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με επικεφαλής το Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Κώστα Αντωνιάδη.

Το Φόρουμ ήταν ενταγμένο στο πλαίσιο του Έτους τουρισμού 2017-2018 Ελλάδας–Ρωσίας και σκοπός του ήταν η παρουσίαση των τουριστικών πλεονεκτημάτων των Περιφερειών των δύο κρατών, η αλληλογνωριμία και η διερεύνηση δυνατοτήτων συνεργασίας σε όλες τις μορφές τουρισμού, σύμφωνα με το στρατηγικό σχέδιο του Υπουργείου Τουρισμού και του Ε.Ο.Τ.

«Τόσο διαφορετική Ελλάδα»

Στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018, το Υπουργείο Τουρισμού, μαζί με τις Περιφέρειες της Ελλάδας και σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Ρωσίας, διοργάνωσαν και τη συνάντηση διασύνδεσης μεταξύ των Περιφερειών των δύο χωρών στη Μόσχα, στις 24 και 25 Ιανουαρίου 2018, με θέμα «Τόσο διαφορετική Ελλάδα».

Την πρώτη ημέρα η συνάντηση επικεντρώθηκε σε παρουσιάσεις των ελληνικών Περιφερειών προς τους αντίστοιχους Υπουργούς Τουρισμού Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ενώ ακολουθήσουν συναντήσεις των ελληνικών Περιφερειών με τις ρωσικές Περιφέρειες, με στόχο την προώθηση θεματικών τουριστικών προϊόντων. Τη δεύτερη ημέρα έγιναν συναντήσεις με φορείς του ιδιωτικού τομέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης

Με στόχο την ενίσχυση της στρατηγικής σχέσης της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με τη ρωσική αγορά στον τομέα του τουρισμού, η ΠΑΜΘ με αντιπροσωπεία της, στην οποία συμμετείχε και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κώστας Αντωνιάδης, παρουσίασε το τουριστικό της προϊόν στους δημόσιους φορείς της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά και στους επαγγελματίες ιδιωτικούς φορείς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάδειξη του τουριστικού προορισμού της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και των θεματικών τουριστικών προϊόντων της, που αφορούν το θρησκευτικό, αρχαιολογικό, γαστρονομικό, ιαματικό, ορειβατικό, πολιτιστικό, και συνεδριακό -μεταξύ άλλων- τουρισμό.

Δηλώσεις στα «Χρονικά» του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού της ΠΑΜΘ, κ. Κώστα Αντωνιάδη

Για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, δηλώσεις στα «Χρονικά» έκανε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, κ. Κώστας Αντωνιάδης, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, να παρουσιάσει όλα εκείνα τα συγκριτικά τουριστικά πλεονεκτήματα που διαθέτει ως περιοχή, σε 32 Ρώσους υπουργούς τουρισμού -είναι γνωστό πως η Ρωσία είναι ένα ομόσπονδο κράτος-, και να δείξει και να μπορέσει να προωθήσει και να καλλιεργήσει περισσότερο τις τουριστικές της σχέσης με τη Ρωσία. Στο πλαίσιο λοιπόν, του αφιερωματικού έτους Ρωσίας – Ελλάδος, μου δόθηκε η δυνατότητα τα προβάλλω όλα τα πλεονεκτήματα της περιοχής μας, διεισδύοντας ακόμη περισσότερο στη τουριστική αγορά της Ρωσίας. Αυτό που θα θέλω να τονίσω είναι πως όντως, το 2017 για την περιοχή της ΠΑΜΘ, ήταν μια πάρα πολύ καλή χρονιά από άποψης επισκεψιμότητας Ρώσων τουριστών, και σε αυτό βοήθησαν οι δύο πτήσεις που έχουμε εβδομαδιαίως, από τη Μόσχα προς το αεροδρόμιο της Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», καθώς επίσης και η δύο πτήσεις από την Αγία Πετρούπολη και από τη Λευκορωσία. Η αεροπορική σύνδεση συνετέλεσε στο να έχουμε αύξηση των Ρώσων τουριστών στην περιοχή μας. Οι Ρώσοι τουρίστες, πέρα από τον ήλιο και τη θάλασσα, αυτό που επιζητούν και τα θρησκευτικά μνημεία, και έτσι έχουμε αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς τους για προσκυνηματικό τουρισμό. Για το λόγο αυτό, και στην παρουσίασή μου, μεταξύ άλλων στοιχείων που προβάλαμε, είναι και η Ιερά Μονή της Εικοσιφοινίσσης, στο Παγγαίο, που είναι και το παλαιότερο μοναστήρι  εν ενεργεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης, δηλ. του 5 αιώνα μ.Χ. Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο Σπήλαιο του Αγγίτη και του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, αλλά και για την χριστουγεννιάτικη γιορτή της «Ονειρούπολης». Το θετικό είναι ότι υπάρχει ανταπόκριση από τα μεγάλα τουριστικά πρακτορεία και γραφεία, καθώς επίσης και από τις αεροπορικές εταιρείας για περαιτέρω αύξηση των δρομολογίων σύνδεσης των δύο χωρών. Πάντα η διαδρομή Μαύρης Θάλασσας και Αιγαίου Πελάγους ήταν μια διαδρομή που είχε έντονη πολιτιστική, ιστορική αλλά θρησκευτική αξία και σε αυτό μπορούμε, αλλά και πρέπει, να επενδύσουμε και να στοχεύσουμε μέσα στα επόμενα χρόνια.

Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018

Το Έτος Τουρισμού Ελλάδας – Ρωσίας 2017-2018 αποτελεί ένα επιχειρησιακό πλαίσιο διμερούς συνεργασίας, που περιλαμβάνει την ανάδειξη νέων ελληνικών περιφερειακών προορισμών και των ανταγωνιστικών τους πλεονεκτημάτων, τη στοχευμένη προώθηση νέων θεματικών προϊόντων και τη διεύρυνση της τουριστικής προσφοράς, προκειμένου να ενισχυθεί ουσιαστικά η τουριστική ροή από τη Ρωσία στην Ελλάδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και σε βάθος χρόνου.

Με στόχο τη μόνιμη συνεργασία και σύνδεση των Περιφερειών των δύο χωρών

Σύμφωνα με τον ΕΟΤ, το ελληνορωσικό τουριστικό φόρουμ,  «αποτέλεσε την πρώτη, μεγάλη και ουσιαστική δράση, και θα αποτελέσει τη βάση για τη σύσφιξη των σχέσεων, το σχεδιασμό και την ανταλλαγή απόψεων, επίσης και τον αναλυτικό προγραμματισμό των επακόλουθων συνεργειών των Περιφερειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των αντίστοιχων Περιφερειών της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του έτους τουρισμού, με απώτερο στόχο τη μόνιμη συνεργασία και σύνδεση των Περιφερειών των δύο χωρών, την ανάδειξη των τουριστικών πλεονεκτημάτων των δύο κρατών καθώς και τη διεύρυνση τουριστικής συνεργασίας σε εθνικό και κυρίως σε περιφερειακό επίπεδο».

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)