Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας

Νέα δημοσκόπηση για το πολιτικό σκηνικό και το όνομα των Σκοπίων 

Με 10 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η ΝΔ, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σε νέα δημοσκόπηση. Στη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του Action24, στην πρόθεση ψήφου -με όλες τις απαντήσεις- η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 29%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19%. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 8%, η Χρυσή Αυγή με 7,5%, το ΚΚΕ με 5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων με 1,5%, ενώ με ποσοστό 1% ακολουθούν η  Λαϊκή Ενότητα, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Πλεύση Ελευθερίας και Ελληνική Λύση.

Το 2,5% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα ψήφιζε άλλο κόμμα, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 8%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με 32% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ το 41% απαντά κανένας από τους δύο. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 59% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ.

Εξάλλου, όσον αφορά στο Σκοπιανό, το 59% των ερωτηθέντων λέει «όχι» σε σύνθετη ονομασία που θα εμπεριέχει τον όρο Μακεδονία, έναντι 35% που συμφωνούν με σύνθετη ονομασία. Στην ίδια δημοσκόπηση το 65% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά τα συλλαλητήρια και αντίστοιχες ενέργειες για το «Σκοπιανό».

Ανάμεσά τους και η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι σε ποσοστό 57% κρίνουν σίγουρα και μάλλον θετικά τα συλλαλητήρια. Στο γκάλοπ της Pulse το 72% των ερωτηθέντων θεωρούν το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ πολύ ή αρκετά σημαντικό για τη χώρα.

Ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ στη Δράμα

Τη Δράμα πρόκειται να επισκεφτεί σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, όπου και θα συναντηθεί στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας, με υπηρεσιακούς παράγοντες.

Εξάλλου, ο κ. Μέτιος θα βρεθεί στη Δράμα ξανά το Σάββατο, όπου μαζί με εκπροσώπους της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, θα συναντηθούν με τον Τομεάρχη Εσωτερικών, βουλευτή Αττικής της ΝΔ και πρώην Υπουργό, Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα βρίσκεται από αύριο στη Δράμα, στο πλαίσιο διήμερης περιοδείας που θα πραγματοποιήσει, με αφορμή και την κοπή της «γαλάζιας» βασιλόπιτας της ΝΟΔΕ Δράμας.

της Ρίας Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)