Διάφορα

Βιοκλιματική αναβάθμιση του κέντρου της Δράμας

Το έργο, προϋπολογισμού 5 εκ. ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας ΑΜΘ 2014-2020

Δυναμική διαδικασία πολεοδομικής αναμόρφωσης της περιοχής μεταξύ του Πάρκου της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού κήπου

Το έργο βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου της πόλης της Δράμας, προϋπολογισμού 5.050.000 ευρώ, εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας 2014-2020, με σχετική απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου.

Πρόκειται για το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση δημοσίων χώρων περιοχής ανάμεσα στις πηγές Αγ. Βαρβάρας και το Δημοτικό Κήπο Δράμας», το οποίο είχε υποβληθεί από το Δήμο Δράμας για αξιολόγηση στο πλαίσιο της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης.

Μέσα από μια δυναμική διαδικασία πολεοδομικής αναμόρφωσης της συγκεκριμένης περιοχής, θα γίνουν εργασίες δημιουργίας νέου δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, υπογειοποίησης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, ανάπλασης των οδών και πεζοδρομίων, φυτεύσεις δέντρων και πρασίνου και άλλα σημαντικά.

Υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού, σε ποσοστό 95% μεταξύ του Πάρκου της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Κήπου

Είναι πολύ σημαντικό να επισημανθεί πως το έργο προβλέπει την υπογειοποίηση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού σε ποσοστό 95% σε μια περιοχή 30.380 τετραγωνικών μέτρων μεταξύ του Πάρκου της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού Κήπου η οποία περιλαμβάνει τις οδούς Καραϊσκάκη, Θεοτοκοπούλου, Σούτσου, τον πεζόδροµο Ορφέως, 19ης Μαΐου, Παρµενίδη, Βίτσι και Κύπρου.

Σημαντικές λειτουργικές, χρηστικές και αισθητικές επεμβάσεις

Στο κέντρο της περιοχής θα διαµορφωθεί «πλατεία» όπου θα συντρέχουν οι άξονες σύνδεσης των περιοχών πρασίνου, τα πεζοδρόμια θα διευρυνθούν και θα γίνουν φυτεύσεις δέντρων και πρασίνου, ενώ το οδόστρωµα θα ανυψωθεί στη στάθµη των υφιστάμενων πεζοδροµίων. Τέλος, θα τοποθετηθούν σκίαστρα και στέγαστρα στάσεων με φωτοβολταϊκούς συλλέκτες και συστήματα υδατονέφωσης.

Έτσι λοιπόν, με την επέμβαση της βιοκλιµατικής αναβάθμισης, θα υπάρχει η  λειτουργική, χρηστική και αισθητική ενοποίηση των δύο σημαντικών πυρήνων πρασίνου της πόλης, δηλαδή μεταξύ του Πάρκου της Αγίας Βαρβάρας και του Δημοτικού κήπου.

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)