Διάφορα

Κάτοικοι και αρχές λένε «όχι» στο κλείσιμο της τράπεζας στο Καλαμπάκι

Ψήφισμα διαμαρτυρίας από το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας προγραμματίζουν κάτοικοι, επαγγελματίες, τοπικές αρχές και φορείς στο Καλαμπάκι ζητώντας να συνεχίζει η λειτουργία του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος στο Καλαμπάκι, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 29 Ιανουαρίου, με μοναδικό θέμα τις αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία και τις τοπικές αρχές απέναντι στην αιφνιδιαστική απόφαση της διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς, να κλείσει το υποκατάστημα που λειτουργεί στο Καλαμπάκι.

Η είδηση έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση και διαφωνία των κατοίκων του Δήμου Δοξάτου, και ειδικά της περιοχής Καλαμπακίου και των όμορων χωριών, καθώς η λειτουργία του υποκαταστήματος στην περιοχή τους, τους εξυπηρετεί πάρα πολύ για τις συναλλαγές τους. Διαφωνίες υπάρχουν και από την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς και από τις τοπικές αρχές και για το λόγο αυτό, προγραμματίστηκε και η έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου, προκειμένου να εκδοθεί ψήφισμα διαμαρτυρίας προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για τη διατήρηση του υποκαταστήματος στο Καλαμπάκι Δράμας, αλλά και να συζητηθούν τρόποι και μορφές αντίδρασης.

Δημήτρης Δαλακάκης, Δήμαρχος Δοξάτου: «Όχι στην περαιτέρω ερημοποίηση του τόπου μας»

Μιλώντας στα «Χρονικά» ο Δήμαρχος Δοξάτου, κ. Δημήτρης Δαλακάκης, τόνισε: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου, στην έκτακτη συνεδρίαση του, ομόφωνα εξέφρασε τη διαφωνία του απέναντι στο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Καλαμπάκι. Θεωρούμε πως πρόκειται για μια ιδιαίτερα βλαπτική απόφαση, τόσο για τα συμφέροντα του Δήμου Δοξάτου, όσο και για των δημοτών μας. Για το λόγο αυτό, ως Δημοτικό Συμβούλιο, θα εκδώσουμε και ψήφισμα διαμαρτυρίας, το οποίο θα αποστείλουμε προς τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς αλλά και στα αρμόδια υπουργεία, και ειδικά στο Υπουργείο Οικονομικών, μη αποδεχόμενοι την περαιτέρω ερημοποίηση του τόπου μας, όπως θα τονίζουμε και στο ψήφισμά μας».

Στα μέσα Φεβρουαρίου πρόκειται να κλείσει το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Ο κ. Δαλακάκης, δήλωσε επίσης στα «Χ», πως η απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος, γνωστοποιήθηκε την προηγουμένη Πέμπτη, από εκπροσώπους της Τράπεζας Πειραιώς, και άμεσα -πιο συγκεκριμένα την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου-, αποφασίστηκε η έκτακτη συνεδρίαση για τη Δευτέρα 29 του μήνα, του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου. Επίσης, ο κ. Δαλακάκης πρόσθεσε ότι, όπως έγινε γνωστό, το υποκατάστημα της Πειραιώς πρόκειται να κλείσει περίπου στις 15-16 Φεβρουαρίου.

Και συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο Καλαμπάκι

Πέρα από το ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα εκδοθεί, αποφασίστηκε και η διοργάνωση συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας, μέσα στο προσεχές διάστημα, μετά από πρόταση του Συλλόγου Επαγγελματιών Καλαμπακίου και του Τοπικού Συμβουλίου του Καλαμπακίου.

«Φυσικά, και το Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου, θα στηρίξει αυτό το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, όπως είπαμε και κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, με όποιο μέσο και με όποιο τρόπο μπορεί, και όσο πιο δυναμικά γίνεται», δήλωσε στα «Χ» ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης.

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)