Διάφορα

Εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας

Από τον Σύλλογο Παραπληγικών Νομού Δράμας

Σε μια όμορφη, γιορτινή και πάνω απ’ όλα φιλική ατμόσφαιρα, την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, πραγματοποίησε πριν λίγες ημέρες στα γραφεία του, ο Σύλλογος Παραπληγικών Νομού Δράμας.

Η κοπή της πίτας έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 24 Ιανουαρίου. Στην εκδήλωση που έγινε παρουσία μελών και φίλων του συλλόγου, παραβρέθηκαν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης, και ο Αντιδήμαρχος Προσοτσάνης Μιχάλης Ηλιάδης. Τους καλεσμένους καλωσόρισε η «ψυχή» του συλλόγου, η δραστήρια πρόεδρος του, κα Αγλαϊα Κατσιγιάννη, που έδωσε σε όλους τις ευχές της για καλή χρονιά, υγεία, ευτυχία και κάθε προσωπική και επαγγελματική επιτυχία. Παράλληλα, η κα Κατσιγιάννη, απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους δραμινούς, να είναι «κοντά στο σύλλογο και να στηρίζουν τις προσπάθειες του», ενώ ευχαρίστησε μέλη, φίλους και εθελοντές για την πολύπλευρη στήριξή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι επιθυμούν να γίνουν ενεργοί εθελοντές του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας, δεν απαιτείται να κάνει κάποια ειδική ή περίπλοκη διαδικασία. Απλά, αρκεί να επικοινωνήσει με τα γραφεία του συλλόγου, στο 25210-39059 κάθε Δευτέρα και Τετάρτη (18:00–20:00), ή να επισκεφτεί τα γραφεία του συλλόγου, στην οδό Κουντουριώτου 5 και να γνωρίσει από κοντά μέλη της διοίκησης και απλά μέλη, ή άλλους εθελοντές.

Από το 1993 δυναμική παρουσία του συλλόγου στη Δράμα

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Νομού Δράμας ιδρύθηκε το 1993 από μια ομάδα νέων ανθρώπων με κινητική αναπηρία και έχει έδρα την πόλη της Δράμας. Στεγάζεται στο ισόγειο κτιρίου στο ιστορικό κέντρο της πόλης (στη οδό Κουντουριώτου 5, κοντά στο πολιτιστικό κέντρο «Ελευθερία») και ο χώρος των γραφείων χρησιμοποιείται για τις συναντήσεις, εκδηλώσεις και τις εργασίες των μελών του συλλόγου.

Από την ίδρυσή του, έως και σήμερα, ο σύλλογος αγωνίζεται για την προώθηση πολιτικών που συμβάλλουν στην πλήρη συμμετοχή όλων των ατόμων με αναπηρία στην κοινωνική, οικονομική, πολιτική και πολιτιστική ζωή του τόπου και της χώρας.

Ο Σύλλογος Παραπληγικών Ν. Δράμας είναι ιδρυτικό μέλος της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.), μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), των Ευρωπαϊκών Οργανισμών European Network of Independent Living (ENIL) και European Network of Accessible Tourism (ENAT).

Τα μέλη του συλλόγου έχουν έντονη δραστηριότητα, διοργανώνουν πολλές δράσεις και εκδηλώσεις, ενώ προασπίζονται μια σειρά θεμάτων και ζητημάτων που αφορούν το αναπηρικό κίνημα. Φυσικά, αρωγό μέλος του συλλόγου είναι όλη η δραμινή κοινωνία, η οποία αναγνωρίζει το έργο του, και συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίτευξη των στόχων του. Ο Σύλλογος, αποδέχεται και βασίζεται στην πολύτιμη προσφορά της, τόσο σε ατομικό επίπεδο όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)