Διάφορα

Ευνοϊκή ρύθμιση για τα δάνεια του πρώην ΟΕΚ

«Ανάσα» για τους 80.000 δανειολήπτες του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας

Υπεγράφη η Υπουργική Απόφαση

 «Ανάσα» δίνει σε πάνω από 80.000 δανειολήπτες, πανελλαδικά, η Υπουργική Απόφαση για τη ρύθμιση των δανείων του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, που υπέγραψε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Η ρύθμιση για τα χρέη προς τον πρώην ΟΕΚ προβλέπει -μεταξύ άλλων- επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων κατά δέκα έτη, εκπτώσεις έως και 40%, αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις και -υπό προϋποθέσεις- διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000€.

Αποπληρωμή δανείων με «εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους» τονίζει το υπουργεία Εργασίας

Όπως τονίζεται, σε σχετικό δελτίο τύπου που εξέδωσε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, το υπουργείο, «όλοι οι δανειολήπτες από ίδια κεφάλαια του τέως ΟΕΚ, κάνοντας χρήση της ρύθμισης, θα έχουν τη δυνατότητα να αποπληρώσουν το δάνειό τους με εξαιρετικά ευνοϊκούς όρους».

Στο ίδιο δελτίο τύπου επισημαίνεται ότι «περισσότεροι από 80.000 εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, ΑμΕΑ, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, μονογονεϊκές οικογένειες και χήροι με προστατευόμενα μέλη, ωφελούνται συνολικά αλλά και με ειδικές ρυθμίσεις, οι οποίες έχουν λάβει υπόψη τις ιδιαίτερες δυσκολίες των πιο ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων».

Τί προβλέπει η ρύθμιση

Μεταξύ άλλων, η ρύθμιση για τα δάνεια του πρώην Οργανισμού εργατικής Κατοικίας προβλέπει:

 • Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν συνολικό χρέος μικρότερο των 6.000€.
 • Διαγραφή του υπολοίπου της οφειλής για όσους δανειολήπτες έχουν καταβάλει ποσό ίσο ή μεγαλύτερο από το 60% του Τελικού Ποσού Δανείου.
 • Διαγραφή των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας για όλους τους δανειολήπτες.
 • Αφαίρεση από το αρχικό ποσό δανείου των τόκων κεφαλαίου και τόκων υπερημερίας που έχουν καταβληθεί από τους δανειολήπτες.
 • Διαγραφή των κεφαλαιοποιημένων τόκων.
 • Έκπτωση 15% στο ποσό χορήγησης όλων των δανειοληπτών.
 • Επιπρόσθετη έκπτωση 10% στο ποσό που προκύπτει από την παραπάνω μείωση για τις ευάλωτες ομάδες (πχ. τρίτεκνοι, συνταξιούχοι, περιπτώσεις χηρείας, μονογονεϊκές οικογένειες, ΑμΕΑ, σεισμόπληκτοι, πυρόπληκτοι).
 • Επιπρόσθετη έκπτωση 20% στο ποσό που προκύπτει από τη μείωση του 15% για τους πολύτεκνους.
 • Επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής κατά 10 έτη.
 • Ειδικά μέτρα για τους άνεργους και τους έχοντες αδυναμία πληρωμής.
 • Μέτρα γρήγορης αποπληρωμής.

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)