ΑΓΡΟΤΙΚΑ

«Ημέρα Οσπρίων και Κτηνοτροφικών Φυτών»

Στο Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας η 4η επιστημονική συνάντηση 

Θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί

Μία ακόμα ενδιαφέρουσα ενημερωτική εκδήλωση, για τους επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα, διοργανώνει το Κέντρο «Δήμητρα» Δράμας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την 4η επιστημονική συνάντηση με θέμα «Ημέρα Οσπρίων και Κτηνοτροφικών Φυτών», που θα γίνει την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου, στις 11:00 π.μ., στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Δήμητρα» το οποίο βρίσκεται στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης στη Δράμα.

Πέντε εισηγήσεις για την καλλιέργεια των οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε εισηγήσεις, που σχετίζονται με την καλλιέργεια των οσπρίων και κτηνοτροφικών φυτών της χώρας μας. Εισηγητές της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι επιστήμονες του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ και συγκεκριμένα οι: Δρ. Βλαχοστέργιος Δημήτριος, Δρ. Μπαξεβάνος Δημήτριος, Δρ. Καργιωτίδου Αναστασία και Δρ. Νίνου Ελισάβετ, καθώς και ο κ. Κώτσιας Ανδρέας, Γεωπόνος της Agrino.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Αναστασιάδη Άνθιμο, στο τηλ 2521058175, ή στο e-mail: drogeeka@otenet.gr.

Στο πλαίσιο του κύκλου επιστημονικών συναντήσεων που καθιέρωσε το Κέντρο «Δήμητρα»

Η «Ημέρα Οσπρίων και Κτηνοτροφικών Φυτών», εντάσσεται στο πλαίσιο ενός κύκλου επιστημονικών συναντήσεων, που καθιέρωσε το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας από το 2015 και αποτελεί συνέχεια των τριών προηγούμενων, δηλαδή την Ημέρα Φυτοπροστασίας, Ζιζανιολογίας και Εντομολογίας, αντίστοιχα.

Η εκδήλωση έχει σκοπό την ενημέρωση της παραγωγικής βάσης, σχετικά με την καλλιέργεια των οσπρίων, όπως, πολλαπλασιαστικό υλικό και η αξιοποίησή του, τεχνική καλλιέργειας, εχθροί και ασθένειες, προοπτικές, παράνομες ελληνοποιήσεις, καθώς και για τη χρησιμότητα παλαιών και νέων κτηνοτροφικών φυτών (π.χ. λούπινο), αλλά και της ενσίρωσης, από εξειδικευμένους επιστήμονες των καλλιεργειών αυτών.

Πρόγραμμα ημερίδας

Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ενημερωτικής ημερίδας που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, έχει ως εξής:

11:00 Χαιρετισμοί

11:10 «Ελληνικές ποικιλίες κτηνοτροφικών φυτών και οσπρίων». Δρ. Καργιωτίδου Αναστασία, (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡA).

11:30 «Σημαντικά θέματα της τεχνικής καλλιέργειας κτηνοτροφικών φυτών και οσπρίων». Δρ. Νίνου Ελισσάβετ, (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡA).

11:50 «Το Λούπινο. Μια εναλλακτική πρωτεϊνούχος καλλιέργεια». Δρ. Βλαχοστέργιος Δημήτριος, (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡA)

12:10 «Διαχείριση κτηνοτροφικών φυτών για παραγωγή ενσιρώματος». Δρ. Μπαξεβάνος Δημήτριος, (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας, ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡA).

12:30 «Η καλλιέργεια των οσπρίων στη χώρα μας και οι παράνομες ελληνοποιήσεις». Κώτσιας Ανδρέας, Γεωπόνος, Agrino

12:50 Συζήτηση.

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)