Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας

Γυρίσματα στο Νικηφόρο από την ΕΡΤ 3

Γυρίσματα στο χώρο του Υπαίθριου Εργαστηρίου Φυσικής και Πάρκου Ηλιακών Ρολογιών, που λειτουργεί στο χώρο του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νικηφόρου, έκανε συνεργείο της ΕΡΤ 3, στο πλαίσιο της εκπομπής «ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝ ΤΑΞΕΙ». Η εκπομπή αυτή θα μεταδοθεί το Σάββατο 27 Ιανουαρίου, στις 6μμ και μετά, σε επανάληψη την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, στις 17:30. Η ίδια εκπομπή, κάποιες μέρες μετά την προβολή της, θα αναρτηθεί στο web tv της ΕΡΤ3.

Η σχετική ενημέρωση δόθηκε από το Σύλλογο Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Δράμας «Πήγασος», ενώ να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία και με προσπάθειες του συγκεκριμένου συλλόγου -αλλά και την αρωγή από διάφορες πλευρές- δημιουργήθηκε το Υπαίθριο Εργαστήριο στο Νικηφόρο.

Στην αγορά ενέργειας δήμοι και περιφέρειες 

Δήμοι, δημοτικές επιχειρήσεις αλλά και περιφέρειες, έχουν -μεταξύ άλλων- τη δυνατότητα σύστασης Ενεργειακής Κοινότητας (Ε.Κοιν.), μετά τη δημοσίευση σε ΦΕΚ του Ν.4513 «Ενεργειακές Κοινότητες και άλλες διατάξεις».

Η Ενεργειακή Κοινότητα (Ε.Κοιν.) είναι αστικός συνεταιρισμός αποκλειστικού σκοπού, με στόχο την προώθηση της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας και της καινοτομίας στον ενεργειακό τομέα, την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας και την προαγωγή της ενεργειακής αειφορίας, την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση, διανομή και προμήθεια ενέργειας, την ενίσχυση της ενεργειακής αυτάρκειας και ασφάλειας σε νησιωτικούς δήμους, καθώς και τη βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας στην τελική χρήση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, μέσω της δραστηριοποίησης στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Α.Π.Ε.), της Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (Σ.Η.Θ.Υ.Α.), της ορθολογικής χρήσης ενέργειας, της ενεργειακής αποδοτικότητας, των βιώσιμων μεταφορών, της διαχείρισης της ζήτησης και της παραγωγής, διανομής και προμήθειας ενέργειας.

Σύμφωνα με το Νόμο, Δήμοι και Περιφέρειες, μπορούν να συμμετέχουν σε περισσότερες από μία Ενεργειακές Κοινότητες, ενώ ο ελάχιστος αριθμός μελών της Ε.Κοιν. έχει ανά περίπτωση από 2 έως 5 μέλη.

της Ρίας Κυριακίδου

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Geologos
Ζητείται Γεωλόγος για ερευνητικές εργασίες λατομείων μαρμάρων Περιοχής Ν. Δράμας - Καβάλας. Προηγούμενη εργασιακή εμπειρία θα εκτιμηθεί. Αποστολή βιογραφικών στο cv@iktinos.gr
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)