Διάφορα

Βιωματικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς στην Δράμα σήμερα το απόγευμα

Εργαστήριο για εκπαιδευτικούς και εμψυχωτές νεανικών ομάδων  με τίτλο «Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα” θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα σήμερα Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018, και από τις 17:00 έως τις 21:00 στην  αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του διοικητηρίου.

Το εργαστήριο που οργανώνεται από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση , και την Ύπατη Αρμοστεία ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες είναι δωρεάν για περιορισμένο αριθμό εκπαιδευτικών

Ειδικότερα στο πλαίσιο του προγράμματος «κι αν ήσουν εσύ;» το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, οργανώνουν βιωματικό επιμορφωτικό εργαστήριο για εκπαιδευτικούς με τίτλο «Γιατί οι νυχτερίδες κρέμονται ανάποδα;»

Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το γραφείο της Σχολικής Συμβούλου 39ης Περιφέρειας Προσχολικής Αγωγής, Α/θμιας Δ/νσης Δράμας κ Κατερίνα Σαραφίδου, και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και σε εμψυχωτές ομάδων παιδιών και νέων.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι με δραστηριότητες εκπαιδευτικού δράματος τα νήπια θα διερευνήσουν το θέμα της διαφορετικότητας. Στο προστατευτικό πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Δράματος θα αναγνωρίσουν πως αντιλαμβάνονται το ρόλο του αδύναμου και απομονωμένου εξαιτίας κάποιων εξωτερικών χαρακτηριστικών, πως αυτός δομείται από το κοινωνικό πλαίσιο και πως θα μπορούσε να ανακατασκευαστεί. Με τη βιωματική τους συμμετοχή θα προετοιμαστούν παράλληλα να αλλάξουν αυτούς τους κανόνες και να ενδυναμώσουν τον ήρωα που βρίσκεται σε αυτή τη δυσμενή θέση.

Το βιωματικό εργαστήριο μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εμψυχωτές νεανικών ομάδων. Προτεραιότητα για να παρακολουθήσουν το εργαστήριο θα έχουν οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν το πρόγραμμα: “κι αν ήσουν εσύ;”, τα μέλη του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, καθώς και εκπαιδευτικοί που προτίθενται να αξιοποιήσουν το συγκεκριμένο υλικό στις τάξεις τους.

Επιμορφώτρια είναι η κ Ειρήνη Μαρνά Νηπιαγωγός-Θεατροπαιδαγωγός

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
Ενοικιάζεται μεζονέτα (οδός Μελίνας Μερκούρη 50) στο Παλιό Τσιφλίκι Καβάλας, 78τ.μ., 2 υπνοδωμάτια, χωρητικότητα 6 ατόμων, διαθέσιμο από Σάββατο 11-08-2018 έως Τετάρτη 15-08-2018 και μετά τον 15 Αύγουστο. Μέσω airbnb.gr “Σπίτι με θέα”. κ.Φρόσω: 6980044557, κ.Χαρά: 6977454085 (Χ 470)
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)