Διάφορα

Ένταση και αποχωρήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Δοξάτου

Κυκλοφορία μαύρου χρήματος, πλαστά τιμολόγια, μεταχρονολογημένα παραστατικά και ελλείμματα  ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δοξάτου Δ. Δαλακάκης

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου, στο Δημαρχείο Καλαμπακίου, το βράδυ της Τετάρτης καθώς όπως είχε προαναγγελθεί από τον Δήμαρχο Δοξάτου κ. Δημήτρη Δαλακάκη ανακοινώθηκαν δειγματοληπτικά αποτελέσματα του πορίσματος  των ελεγκτών του Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου που έγινε στον Δήμο Δοξάτου.

Πρόκειται για έλεγχο που αφορούσε την περίοδο διαχείρισης από 1/1/2011 έως και 31/8/2014.

Πριν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του ελέγχου ο πρώην Δήμαρχος Δοξάτου κ. Τάσος Χατζηλαζάρου ζήτησε την αναβολή της συζήτησης του θέματος για ένα μήνα (κάτι που δεν έγινε δεκτό) καθώς όπως είπε χρειαζόταν εύλογος χρόνος για να εξετασθούν τα στοιχεία.  Είπε μάλιστα ότι ενώ ζήτησε να ενημερωθεί για αυτά από την σημερινή Δημοτική Αρχή αυτό δεν έγινε με τον ισχυρισμό ότι δεν επρόκειτο για κάτι σοβαρό. Υποστήριξε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή  είχε τα εν λόγω στοιχεία για τρείς περίπου μήνες (από τον Σεπτέμβριο του 2017)  αλλά καθυστέρησε να τα ανακοινώσει…Μάλιστα ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δοξάτου απάντησε ότι ο κ. Χατζηλαζάρου μπορούσε αν ήθελε να ενημερωθεί και ότι η αναβολή που ζήτησε είναι εκ του πονηρού…

Σε ότι αφορά το πόρισμα, ο σημερινός Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δ. Δαλακάκης απευθυνόμενος στον πρώην Δήμαρχο τόνισε ότι θα πρέπει να λογοδοτήσει για όσα καταγράφονται σε αυτό. Έκανε επίσης λόγο για παρανομίες που προκύπτουν από τον έλεγχο μιλώντας για πρόχειρες αποδείξεις πληρωμής, παραστατικά που κόπηκαν σε μεταγενέστερες ημερομηνίες και κυκλοφορία μαύρου χρήματος και πλαστών τιμολογίων κατά την επίμαχη περίοδο. Μίλησε για ταμειακό έλλειμμα 30000 ευρώ, για κόκκινο ταμείο στον Δήμο Δοξάτου και για εξυπηρετήσεις συγγενών μελών της τότε Δημοτικής Αρχής.

Οι ανακοινώσεις του Δημάρχου Δοξάτου ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων από τις δύο παρατάξεις της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να αποχωρήσουν από την αίθουσα σχεδόν όλοι  οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης του κ. Τ. Χατζηλαζάρου και της παράταξης του κ. Μ. Παπάζογλου (καθώς και ορισμένοι σύμβουλοι της σημερινής Δημοτικής Αρχής).

Στο τέλος της συνεδρίασης,  ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δαλακάκης ζήτησε από τους παρευρισκόμενους να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα κατά της διαφθοράς στον Δήμο Δοξάτου κάτι που τελικά έγινε πράξη, με τις ψήφους των Δημοτικών Συμβούλων της σημερινής Δημοτικής Αρχής.

Τι είπαν στα Χρονικά οι επικεφαλής των παρατάξεων:

Δημήτρης Δαλακάκης: «Ο αγώνας τον οποίο έχουμε αναλάβει είναι αδιαπραγμάτευτος. θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Αποκαλύψαμε σήμερα  το πρώτο μόνο από τα 52 σκάνδαλα. Θα έχουμε συνέχεια. Αποκαλύψαμε χρήματα που η τότε Δημοτική Αρχή ήθελε να καταλήξουν στον κ. Χατζηλαζάρου. Πλαστά έγγραφα, πλαστά τιμολόγια, κυκλοφορία μαύρου χρήματος, ύπαρξη ελλείμματος 30.000 ευρώ. Δεν μπορούμε να μην τιμωρήσουμε αυτή την ζοφερή κατάσταση του παρελθόντος. Ήταν προεκλογική μας δέσμευση να οδηγήσουμε όλους αυτούς που οδήγησαν στην καταχρέωση των συνδημοτών μας, ενώπιων της δικαιοσύνης και αυτό θα κάνουμε…(στο σημείο αυτό ρωτήθηκε για την τρίμηνη απόκρυψη των αποτελεσμάτων που του καταλογίζει η αντιπολίτευση για να απαντήσει)… Πώς μπορούμε εμείς να αποκρύψουμε στοιχεία από ανθρώπους που γνώριζαν οι ίδιοι για το πως έγιναν τα γεγονότα και το που πήγαν τα χρήματα. Αν κάποιος πρέπει να δώσει στοιχεία και μάλιστα πρόσθετα, είναι οι ίδιοι, οι οποίοι οφείλουν να ομολογήσουν».

Τάσος Χατζηλαζάρου: «Εμείς δεν αρνούμαστε καμία συζήτηση του θέματος αλλά πρέπει να πάρουμε στοιχεία επί του πορίσματος από την Αναπτυξιακή. Αυτό ζητήσαμε σήμερα. Το ζητήσαμε εδώ και τρείς μήνες και δεν μας τα δίνει ο πρόεδρος παρανόμως. Θα προσφύγουμε εκεί που πρέπει. Θα μας δώσουν τα στοιχεία θέλουν δεν θέλουν. Θα τα δούμε ώστε να δοθούν εξηγήσεις για όλα αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος λέει μισές αλήθειες για να παρουσιάσει μία εικόνα, διότι όπως βλέπουν οι δημότες δεν έχει κάνει τίποτε σε αυτό τον Δήμο…οι Ορκωτοί λογιστές για τον έλεγχο κόστισαν στους δημότες 18.000 ευρώ που πληρώθηκαν με παράνομο τρόπο, για να κερδίσει σήμερα τις εντυπώσεις. Ο κ. Δαλακάκης δυστυχώς είναι περαστικός από τον Δήμο Δοξάτου μακάρι να ήταν ένα αξιόλογο άτομο για να βοηθούσαμε όλοι μαζί…».

Μ. Παπάζογλου: « Κληθήκαμε σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που κατά την άποψή μας ήταν κακόγουστη παράσταση. Αποχωρήσαμε διότι ενώ κατήγγειλε  όσα κατήγγειλε ο Δήμαρχος και τα γνωρίζει από τον Σεπτέμβριο δεν προχώρησε όπως όφειλε στα αρμόδια όργανα, Εισαγγελέα και Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Πρόκειται για μία παράσταση. Είναι δειλία αυτό  που κάνει. Φέρνει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς αποφάσεις από τα αρμόδια όργανα και χωρίς να έχει δώσει στοιχεία στην αντιπολίτευση. Δεν έχουμε λόγο να συμμετέχουμε. Είναι μία παρωδία κατά την άποψή μας».

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)