Διάφορα

Οι Πόντιοι του Έβρου ζητούν να υποδεχτούν τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη

Την επιθυμία του Συλλόγου Ποντίων Β. Έβρου «Ο Διγενής» να υποδεχθεί σύντομα η Ορεστιάδα τα ιερά λείψανα του Αγίου Γεωργίου του Καρσλίδη εξέφρασε  ο πρόεδρος του συλλόγου Κωνσταντίνος Καλτσίδης στον Μητροπολίτη Δράμας  κ. Παύλο.

Η συνάντηση έγινε κατα την διάρκεια επίσκεψης  κατα την διάρκεια των Χριστουγέννων στις 27 Δεκεμβρίου. Επρόκειτο μάλιστα για μία συνάντηση κατα την οποία συζητήθηκαν και θέματα που αφορούσαν  τον Ποντιακό Ελληνισμό και την προσπάθεια ανέγερσης κτιρίου για την φιλοξενία  μνημείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Σύμφωνα με τον σύλλογο ο μητροπολίτης Δράμας δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στους Πόντιους του  Έβρου με κάθε τρόπο

Η ανέγερση μνημείου για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αλλά και οι ενέργειες του Συλλόγου προκειμένου να κατασκευαστεί ιδιόκτητο κτήριο που θα στεγάσει τις δράσεις του απασχόλησαν τη συζήτηση μεταξύ προέδρου και μητροπολίτη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, ο μητροπολίτης Δράμας δήλωσε ότι θα είναι δίπλα στους Πόντιους Έβρου στηρίζοντάς τους όπως μπορεί και με όσες δυνάμεις διαθέτει.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)