Διάφορα

Την αποθεραπεία 13 περιπτώσεων τοξικοεξάρτησης που εξυπηρετούνται εκεί καλύπτει μέχρι στιγμής η νέα μονάδα του ΟΚΑΝΑ στη Δράμα

Ανάγκες που εξυπηρετούν την αποθεραπεία 13 τοξικοεξαρτημένων ατόμων  από τη Δράμα με την υποστήριξη  ψυχιάτρου, ψυχολόγου, θεραπευτή και του προβλεπόμενου νοσηλευτικού προσωπικού καλύπτει  η Μονάδα  Ολοκληρωμένης Θεραπείας της Εξάρτησης του ΟΚΑΝΑ που λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Δράμας και ξεκίνησε να λειτουργεί στις 25 Ιουλίου.

Η λειτουργία της μονάδας αποτελούσε αναγκαιότητα για την περιοχή μας καθώς η παρακολούθηση και η αποθεραπεία των άμεσα ενδιαφερομένων συμπολιτών μας γινόταν σε ανάλογες δομές υγείας που εδρεύουν σε γειτονικούς νομούς με αποτέλεσμα να υπάρχει η αυτονόητη ταλαιπωρία.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για την 57η κατά σειρά Μονάδα του ΟΚΑΝΑ σε ολόκληρη τη χώρα και την 9η, η οποία καλύπτει τις ανάγκες της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας & Θράκης.

Η μονάδα που είναι στελεχωμένη με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες αποθεραπείας έχει ήδη συγκεντρώσει την προσοχή τοξικοεξαρτημένων ατόμων και  από γειτονικούς νομούς  που εκδήλωσαν ενδιαφέρον προκειμένου να εξυπηρετηθούν από την Μονάδα της Δράμας .

Είναι σημαντικό να υπογραμμισθεί ότι η αγαστή συνεργασία μεταξύ ΟΚΑΝΑ και Νοσοκομείου Δράμας, αλλά και η αμέριστη στήριξη των φορέων της πόλης και ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας έδωσαν σάρκα και οστά στην προσπάθεια ίδρυσης και λειτουργίας της Μονάδας, η οποία έρχεται να καλύψει τις ανάγκες των ατόμων που αναζητούν θεραπεία όπως σημειώνει ο ίδιος ο  ΟΚΑΝΑ.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)