Διάφορα

Αποκαλύψεις προαναγγέλλει ο Δήμαρχος Δοξάτου

Σήμερα το πόρισμα της διενέργειας του Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου στον Δήμο Δοξάτου

Ανεβαίνει η ένταση στα αυτοδιοικητικά έδρανα του δήμου Δοξάτου καθώς σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο πλαίσιο της οποίας θα γίνει γνωστό το πρώτο πόρισμα των ελεγκτών του Έκτακτου Διαχειριστικού Ελέγχου που αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου.

Υπενθυμίζεται ότι με ψήφους 8 υπέρ και 7 κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δοξάτου σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 8 Δεκεμβρίου αποφάσισε Έκτακτο Διαχειριστικό Έλεγχο του Δήμου Δοξάτου, του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δοξάτου», του Ν.Π.Δ.Δ. «Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Δοξάτου» και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δοξάτου σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 168,169 και 261 του Ν. 3463/2006, από την 01/01/2011 ως και 31/08/2014.
Με την απόφασή του μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε το Δήμαρχο κο Δημήτρη Δαλακάκη για όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε Υπουργείο Εσωτερικών, Υπουργείο Οικονομικών, Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης (Σ.Ε.Ε.Δ.Δ.), Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Ελεγκτικό Συνέδριο.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κ.κ. Δραγουδάκης Χαράλαμπος, Σαραπάρης Κωνσταντίνος, Στρατέλη –Φυρινίδου Δήμητρα, Φυρινίδης Ευστάθιος (4) ψήφισαν υπέρ του διαχειριστικού ελέγχου του Δήμου Δοξάτου, των σχολικών επιτροπών του Δήμου Δοξάτου και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Δοξάτου από 01/01/2002 με όλες τις επιφυλάξεις έτσι όπως αυτές διατυπώθηκαν αναλυτικά στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.
Οι κ.κ. Παπάζογλου Μιχαήλ και Κωνσταντινίδου Ελένη (2) ψήφισαν υπέρ του διαχειριστικού ελέγχου πριν το 2011 πριν από την ενοποίηση των Δήμων Δοξάτου και Καλαμπακίου ήτοι από το 2006 και για όλους τους φορείς, το Δήμου Δοξάτου,τις σχολικές επιτροπές, τα Ν.Π.Δ.Δ. (παλαιά και νέο), τη ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.Δ. (Αναπτυξιακή και Κ.Δ.Ε.Κ.).
Η κα Κωνσταντούδη – Στυλίδου Μαρία (1) δήλωσε παρών.

Σε δημόσια δήλωσή του πάντως ο Δήμαρχος Δοξάτου κ. Δημήτρης Δαλακάκης το μεσημέρι της Δευτέρας άφησε αιχμές με αρκετά υπονοούμενα για τα αποτελέσματα του διαχειριστικού ελέγχου επισημαίνοντας :

«Το πρώτο πόρισμα από τους ελεγκτές έφτασε!! Και το συζητούμε την Τετάρτη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ποιοι έβαζαν χέρι στο Ταμείο;

Ποιοι πλήρωναν παράνομα ακόμη και συγγενείς τους;

Ποιοι αιρετοί λάμβαναν οι ίδιοι παράνομα δημόσιο χρήμα;

Πόσο είναι το καινούργιο έλλειμμα;

Πόσα χρήματα λείπουν;

Ηγετικά Στελέχη της «Ηνωμενης Αντιπολίτευσης» θα λογοδοτήσουν. Ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν θα έρθουν στην συνεδρίαση; Ποιοι και ποιους θα επιχειρήσουν να καλύψουν;

Θα παρεμποδισουν για ακόμη μια φορά τον δικαστικό έλεγχο;

Θα αποτύχουν.

Ο, τι και να γίνει ο αγώνας μας εναντίον της διαφθοράς που βύθισε τους δημότες μας στα χρέη δεν θα σταματήσει!

Η ανοχή μου είναι μηδενική και είμαι αποφασισμένος για όλα».

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)