Διάφορα

Συνελήφθησαν για κακοποίηση ζώου μέχρι θανάτου στα Κύργια

Τον Μάρτιο θα εκδικαστεί η υπόθεση των δυο ανδρών

Περισσότερο ευαισθητοποιημένοι φαίνεται να γίνονται οι πολίτες στο θέμα της κακοποίησης ζώων καθώς είναι γεγονός ότι πληθαίνουν οι καταγγελίες περιστατικών κακοποίησης τόσο προς τις φιλοζωικές οργανώσεις όσο και προς τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις για τις περιπτώσεις αυτές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε  πρόσφατο περιστατικό το οποίο συνέβη  στα  Κύργια Δράμας συνελήφθησαν μόλις πριν από λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 2 Ιανουαρίου δύο άνδρες οι οποίοι σύμφωνα με καταγγελία κακοποίησαν μέχρι θανάτου έναν σκύλο, το πτώμα του οποίου βρέθηκε σε τσουβάλι. Η δίκη τους ορίστηκε για τις 14 Μαρτίου 2018

Ειδικότερα στις 2 Ιανουαριου 2018, ημέρα Τρίτη, και ώρα 1.10 μ.μ., η Πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Δήμου Δοξάτου «Προστατεύω» κ. Αλεξάνδρα Βλαχοπούλου, δέχτηκε ανώνυμο τηλεφώνημα για κακοποίηση μικρόσωμου σκύλου σε συνοικισμό των Κυργίων. Σε 15 λεπτά έφτασε στο σημείο, το οποίο καταγγέλθηκε ως τόπος διενέργειας του αδικήματος, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η Αστυνομία. Επρόκειτο για την αυλή ιδιωτικής οικίας, όπου βρέθηκε ένα τσουβάλι που περιείχε νεκρό σκυλί μικρού μεγέθους, ενήλικο, θηλυκό, το οποίο από την κτηνιατρική εξέταση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι είχε γεννήσει πρόσφατα. Η ίδια εξέταση αποκάλυψε κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις, που επέφεραν και το θάνατο του τετράποδου.

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για το συμβάν δύο ενήλικες άρρενες, οι οποίοι κρατήθηκαν τη νύχτα στο κρατητήριο και μεταφέρθηκαν την επόμενη μέρα στην Εισαγγελία Δράμας για τη διαδικασία του αυτοφώρου. Για το συμβάν ορίστηκε δικάσιμος στις 14 Μαρτίου 2018.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Δήμου Δοξάτου «Προστατεύω»  εξέφρασε μάλιστα τις ευχαριστίες του στους πολίτες  που δεν ανέχονται πια την κακοποίηση ζώων και άρχισαν να καταγγέλλουν όσους δεν αναγνωρίζουν το αυτονόητο. Επίσης ευχαρίστησε  θερμά και τους αστυνομικούς για τη συνδρομή τους στην επιβολή του νόμου για την προστασία των αδέσποτων και δεσποζόμενων ζώων.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)