Διάφορα

Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στη Δράμα

Η λιακάδα  ήταν καλός «σύμμαχος» με αποτέλεσμα να τελεσθεί και φέτος με την παρουσία πλήθους κόσμου και με κάθε επισημότητα ο καθαγιασμός των υδάτων στην λίμνη της Αγίας Βαρβάρας ανήμερα των Θεοφανείων.

Παρουσία της τοπικής πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας το Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ Παύλου και στην συνέχεια στις 11:30 ακολούθησε καθαγιασμός των υδάτων στην μικρή λίμνη της Αγίας Βαρβάρας.

Δραμινοί κάθε ηλικίας, άντρες αλλά και γυναίκες, αψήφησαν την θερμοκρασία και βούτηξαν στα νερά της Αγίας Βαρβάρας προκειμένου να πιάσουν τον Σταυρό.

Φέτος ο τυχερός κολυμβητής ήταν ο 35χρονος Αριστοτέλης Γεωργιάδης από την Δράμα, ο οποίος  υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου. Ο 35χρονος προσπάθησε  για τρίτη χρονιά και τελικά τα κατάφερε να πιάσει πρώτος τον Σταυρό. Στην συνέχεια τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι κολυμβητές δέχτηκαν την ευλογία  του Μητροπολίτη Δράμας κυρίου Παύλου ο οποίος μάλιστα δώρισε στον Αριστοτέλη ένα χρυσό σταυρό…

Καθαγιασμός υδάτων πραγματοποιήθηκε και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο

Εξάλλου φέτος για πρώτη φορά έγινε καθαγιασμός των υδάτων και στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας  την ημέρα των Θεοφανείων. Ο Αγιασμός και η ρίψη του Σταυρού στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου έγινε στη 1 το μεσημέρι από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δράμας κ Παύλο παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών αλλά και πλήθους κόσμου. Η πρωτοβουλιία ανήκε στους συλλόγους «Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας» και «Δράμα 1986» οι κολυμβητές των οποίων χρησιμοποιούν κατά κύριο λόγο την πισίνα του κολυμβητηρίου.  Τον Σταυρό έπιασε ο 11χρονος κολυμβητής  Γιώργος Μπανιώτης από τον ΚΟ Δράμας που καταχειροκροτήθηκε από τον συγκεντρωμένο κόσμο και τους γονείς των παιδιών στην κερκίδα του Κλειστού Κολυμβητηρίου.  Η τελετή του καθαγιασμού των υδάτων έγινε φέτος για πρώτη φορά αν και φιλοδοξία είναι να αποτελέσει θεσμό όπως είπε μιλώντας στα «Χρονικά» ο πρόεδρος του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας Σταύρος Καρασαββίδης.

Ρεπορτάζ: Βαγγέλης Ψωμάς

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)