Διάφορα

Σκουλίδης και Μουρμούρης κατά Μέτιου

Επιστολές διαμαρτυρίας από τους προέδρους του Εμπορικού Συλλόγου και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δράμας για τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ.

Επιστολές διαμαρτυρίας με αποδέκτη τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο, απέστειλαν χθες, Πέμπτη, 4 Ιανουαρίου, ο κ. Αντώνης Σκουλίδης, Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας και ο κ. Όθων Μουρμούρης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Δράμας.

Οι δύο επιστολές επικεντρώνονται κυρίως σε δυο θέματα και ζητήματα για το Νομό Δράμας, τα οποία χαρακτηρίζονται και ως «μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας» από τους δύο φορείς: Την οδική σύνδεση τους Δράμας με την Εγνατία Οδό, μέσα από την κατασκευή του κάθετου άξονα Δράμας-Αμφίπολης και τη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού.

Ωστόσο αναφορά και κριτική υπάρχει και για την πρόσφατη απόφαση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, σχετικά με την ανάκληση των αρμοδιοτήτων του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Πατακάκη

Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας

Στην επιστολή διαμαρτυρίας του Εμπορικού Συλλόγου Δράμας, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Αντώνης Σκουλίδης, αναφέρονται τα εξής:

΄Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχα,

Πάγια θέση του Συλλόγου μας είναι πως, τόσο η κατασκευή του κάθετου οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης που θα μας συνδέσει με την Εγνατία Οδό, όσο και η λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού, είναι μείζονος σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου μας.

Όλοι οι φορείς του νομού μας, στη σύσκεψη που προηγήθηκε του Αναπτυξιακού Συνεδρίου στη Δράμα παρουσία του εκπροσώπου της κυβέρνησης κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, συντάχθηκαν με την πρόταση πως στο Αναπτυξιακό συνέδριο που θα λάμβανε χώρα το Νοέμβριο στην ΠΑΜΘ, θα πρέπει να διεκδικήσουμε δυναμικά από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα τη δέσμευσή του για την ολοκλήρωση των υπολειπομένων μελετών ώστε να είναι πλήρης ο φάκελος του κάθετου αυτού οδικού άξονα Δράμας – Αμφίπολης, αλλά και την ταυτόχρονη χρηματοδότηση του τμήματος εκείνου που είναι ώριμο μελετητικά ώστε να ξεκινήσει η κατασκευή του.

Με αυτήν την ομόφωνη απόφαση όλων των φορέων του νομού μας, μετέβει ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας κ. Πατακάκης στην Κομοτηνή, με σκοπό να την μεταφέρει στον κ. Τσίπρα. Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε για ποιο λόγο δεν λάβατε υπόψη σας, ως είχατε υποχρέωση, την ομόφωνη αυτή απόφασή μας, παρά πράξατε κατά το δοκούν χωρίς καμία διαβούλευση μαζί μας, με αποτέλεσμα να θεωρήσει ο Πρωθυπουργός  πως υπάρχει ΄΄εμπλοκή΄΄ στο θέμα, όπως δήλωσε, και να αποχωρήσει χωρίς να δεσμευτεί για τίποτα.

Επίσης, αναφορικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους πόλους έλξης για την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, άρα και της περιφέρειας, το οποίο λειτούργησε άψογα ολόκληρη την περσινή χιονοδρομική περίοδο μέχρι και τον Απρίλιο 2017, ξαναβάζοντας τη Δράμα στο χειμερινό τουριστικό χάρτη μετά από αρκετά χρόνια, θεωρούμε απαράδεκτο έως προσβλητικό να θεωρείτε πως μπορεί φέτος να συντηρηθεί και να λειτουργήσει με 63.000,00 ευρώ που λέτε ότι εξασφαλίσατε. Ιδίως όταν αυτά τα χρήματα, όπως μας πληροφόρησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες, προέρχονται από τα εισιτήρια που εισπράχθηκαν πέρσι και όχι από χρήματα που δώσατε εσείς φέτος.

Διαβάσαμε στο διαδίκτυο τη σύμβαση για τη φετινή λειτουργία του ΧΚΦ που αφορά μόλις δέκα !!!!!μέρες λειτουργίας, γιατί για μόνο τόσο φτάνουν τα χρήματα που υπάρχουν. Δηλαδή  άνοιξε τα Χριστούγεννα και θα κλείσει τα Θεοφάνια.

Είναι κρίμα, η προσπάθεια που ξεκίνησε πέρσι από τον κ. Πατακάκη να αποκτήσει το βουνό μας τη χαμένη του αίγλη και να προσελκύσει ξανά επισκέπτες και χιονοδρόμους, να μη συνεχιστεί.

Είναι επίσης κρίμα, η οικονομία του τόπου να μη στηριχθεί και αναπτυχθεί.

Η προοπτική της περιφέρειας εξαρτάται από την ισόρροπη και δίκαια κατανομή των κονδυλίων και από την συνοχή του πληθυσμού. Αυτός είναι ο ρόλος σας και αυτό περιμένει η κοινωνία από σας.

Με την επιστολή αυτή δηλώνουμε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή μας για την αδιαφορία σας προς το νομό Δράμας.

Ταυτόχρονα πάλι προσδοκούμε αλλαγή της στάσης σας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΚΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ

Η επιστολή της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Δράμας

 Στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ο.Ε.Β.Ε. Δράμας προς τον Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ. κ. Χρήστο Μέτιο, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Όθων Μουρμούρης και ο Γεν. Γραμματέας κ. Μιχαήλ Δρουγούτης, αναφέρονται τα εξής:

Αξιότιμε κ. Περιφερειάρχη,

Καταρχάς θα θέλαμε να σας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά, Καλή και Δημιουργική Χρονιά να είναι το 2018, παρόλο που το 2017 πέρασε χωρίς να έχετε κάνει τίποτα για τον τόπο μας.

Ο λόγος που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει και μας ανάγκασε να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή είναι:

  1. Όλοι οι φορείς του Νομού Δράμας αποφάσισαν ομόφωνα, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, να ζητήσουν από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, κατά την επίσκεψή του τον Νοέμβριο που μας πέρασε στην Κομοτηνή –στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Συνεδρίου – τη χρηματοδότηση των μελετών που χρειάζονται για να ολοκληρωθεί ο φάκελος της κατασκευής του δρόμου Δράμα – Αμφίπολη που θα μας συνδέσει με την Εγνατία Οδό.

Την τελευταία στιγμή και για λόγους που μόνο εσείς γνωρίζετε, με παρέμβαση δική σας, ναυάγησε αυτή μας η προσπάθεια, μετά την τοποθέτησή σας πως εσείς κρίνετε ότι μεγαλύτερης σημασίας είναι η κατασκευή του δρόμου Δράμας – Καβάλας και όχι αυτός που επιλέξαμε όλοι οι φορείς της Δράμας.

Αναρωτιόμαστε αν και για τις άλλες Περιφερειακές Ενότητες αποφασίζετε μόνος σας για τις τύχες τους, χωρίς να σέβεστε τις δικές τους αποφάσεις !!!

  1. Το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού, που είναι το μοναδικό σε όλη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης και δίνει δουλειά σε πολίτες και επαγγελματίες σε όλη τη Δράμα, λειτούργησε πέρσι με μεγάλη επιτυχία, έπειτα από τις συντονισμένες προσπάθειες του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας και των αρμόδιων υπηρεσιών, με χρήματα που υπήρχαν στο ταμείο από την εποχή του Περιφερειάρχη Γιαννακίδη.

Φέτος, που ήρθε η στιγμή να χρηματοδοτήσετε εσείς τη λειτουργία του, αρνηθήκατε να δώσετε χρήματα, προβάλλοντας φτηνές δικαιολογίες πως δήθεν φταίει η κυβέρνηση που δεν έδωσε χρήματα και πως εσείς είχατε όλη τη καλή διάθεση αλλά δεν προλαβαίνατε.

Είναι ντροπή να λέτε πως δώσατε 63.410 ευρώ για φέτος, που στην πραγματικότητα είναι να χρήματα από τα εισιτήρια που εισπράχθηκαν πέρσι και επαρκούν για να δουλέψει το Χιονοδρομικό Κέντρο μόνο μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Είναι ντροπή να απαξιώνετε το μοναδικό χειμερινό τουριστικό προορισμό της Περιφέρειας, που τυχαίνει να βρίσκεται στη Δράμα, η ανάπτυξη της οποίας φαίνεται πως δεν σας ενδιαφέρει, μόνο και μόνο γιατί δεν βρίσκεται στον δικό σας τόπο.

Κύριε Περιφερειάρχη, εμείς μπορεί να μην έχουμε θάλασσα, όπως όλες οι άλλες Περιφερειακές Ενότητες, αλλά έχουμε μεγάλο φυσικό πλούτο και έχουμε την απαίτηση από εσάς να μας στηρίξετε, όπως χρηματοδοτείτε αλλού λιμάνια και παραλίες.

Με το θάρρος της γνώμης μας και επειδή δεν κινδυνεύουμε να μας «τιμωρήσετε» και εμάς όπως κάνατε με τον κ. Πατακάκη, επειδή βγήκε δημόσια και κατήγγειλε την ανεπάρκεια της διοίκησής σας αναφορικά με τη Δράμα, σας καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή, να ασχοληθείτε, όπως είστε υποχρεωμένος και με τη Δράμα, σεβόμενος τις αποφάσεις των πολιτών της και χρηματοδοτώντας τις προσπάθειες που κάνουμε για την ανάπτυξή της.

Για την Ο.Ε.Β.Ε Ν. Δράμας

Ο Πρόεδρος Όθων Μουρμούρης

Ο Γεν. Γραμματέας Μιχαήλ Δρουγούτης

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)