Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας

Η Ντόρα σε Ξάνθη και Ροδόπη για τα Φώτα

Η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης του κόμματος, Ντόρα Μπακογιάννη, πραγματοποιεί από χθες τριήμερη επίσκεψη στους νομούς Ξάνθης και Ροδόπης και στο πλαίσιο αυτό θα συναντηθεί με εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης, παραγωγικούς φορείς και κομματικά στελέχη. Την ημέρα των Θεοφανείων θα παρακολουθήσει την επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κομοτηνής ενώ στη συνέχεια θα πάει στη Μαρώνεια για τον Αγιασμό των Υδάτων.

Ο Λιθηρόπουλος στους «Μωμόγερους»

Ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λιθηρόπουλος, που πρόσφατα του ανατέθηκαν και επιπλέον αρμοδιότητες, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις που έγιναν την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στην Καλλίφυτο, για τη αναβίωση του θεατρικού και χορευτικό ποντιακού δρωμένου «Μωμόγεροι».

Και με κοινωνικό πρόσωπο

Το κοινωνικό πρόσωπό τους έδειξαν, και τις φετινές εορτές, οι αστυνομικοί της Δράμας, που προσέφεραν βοήθεια σε διάφορα είδη, και στη συνέχεια την παρέδωσαν

στην «Τράπεζα της Αγάπης» της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας και στο «Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας» του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αυτό που τονίζουν οι δραμινοί ένστολοι είναι πως θέλουν έμπρακτα να στείλουν μηνύματα αλληλεγγύης, αγάπης και αισιοδοξίας σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Παράκαμψη για τις … περιφέρειες

Την απευθείας χρηματοδότηση των δήμων από το εθνικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, χωρίς, δηλαδή, την μεσολάβηση των περιφερειών, θα προβλέπει, το νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που θα έρθει τους πρώτους μήνες του 2018, με στόχο την αναμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου του εθνικού ΠΔΕ.

Όπως ανάφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης, το υφιστάμενο πλαίσιο υπάρχει από το …1955  και αδυνατεί να καλύψει τις σύγχρονες ανάγκες.

Εκτός από τη συγκεκριμένη ρύθμιση, οι βασικές προβλέψεις της μεταρρύθμισης περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων,: Τη δυνατότητα πολυετούς προγραμματισμού. Τη δημιουργία συστήματος διαχείρισης και ελέγχου του εθνικού ΠΔΕ στα πρότυπα του ΕΣΠΑ. Την επικαιροποίηση και διεύρυνση του ορισμού της «δημόσιας επένδυσης» ώστε να περιλαμβάνει, πέρα από τις υποδομές, και τις δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά και τα νέα χρηματοοικονομικά εργαλεία για τη στοχευμένη χρηματοδότηση της οικονομίας.

της Ρίας Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)