Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας

Ευχές για … «μεγαλοψυχία και όχι μιζέρια»

 Ευχές με … πολλαπλά μηνύματα και … πολλούς αποδεκτές, ήταν αυτές που απηύθυνε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής, Μαργαρίτης Τζίμας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρώην δήμαρχος Δράμας κ. Τζίμας: «Καλή χρονιά σε όλους. Ιδιαίτερα στους τοπικούς πολιτικούς μας πάσης βαθμίδας, εύχομαι μεγαλοψυχία και όχι μιζέρια, έργα ουσίας και όχι βιτρίνας και εφήμερα, να σέβονται ο ένας τον άλλον και να μην επιδίδονται σε ανούσιες αντιπαραθέσεις. Η κοινωνία μας χρειάζεται την πολιτική και πολιτικούς με ήθος και ύφος στην άσκηση της εξουσίας. ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ».

Ενίσχυση από την ΠΑΜΘ σε τοπικές επιχειρήσεις

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, η ΠΑΜΘ θα συμμετέχει με το ποσό των 10 εκατ. ευρώ στη σύσταση και λειτουργία του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ (ΤΕΠΙΧ ΙΙ), με σκοπό την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων για πρώτη φορά με τέτοιο τρόπο.

Στόχος του Ταμείου είναι η δημιουργία χρηματοδοτικών εργαλείων που θα διευκολύνουν υφιστάμενες αλλά και νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους και δυναμικούς τομείς της οικονομίας, προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, παρακάμπτοντας τους δυσμενείς όρους δανεισμού της τραπεζικής αγοράς. Ο στόχος αυτός θα υλοποιηθεί αφενός με τη δημιουργία χρηματοδοτικών μέσων, όπως δάνεια επιμερισμού κινδύνου, μικρά δάνεια, εγγυήσεις και μικροπιστώσεις, αφετέρου με την επένδυση σε Ταμεία Δανείων, Ταμεία Εγγυήσεων κτλ.
Τελικοί αποδέκτες θα είναι νέες και υφιστάμενες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της ΠΑΜΘ, ανεξαρτήτως της νομικής μορφής τους, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται σε οικονομικά βιώσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

 Μια … Χαρά στους «Μωμόγερους» Καλλιφύτου

Στην αναβίωση του θεατρικού και χορευτικό ποντιακού δρωμένου «Μωμόγεροι» βρέθηκε την Τρίτη 2 Ιανουαρίου στην Καλλίφυτο, η βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Χαρά Κεφαλίδου.

Η Χαρά, πάντα γελαστή και φιλική, βγήκε και φωτογραφία με νέους του χωριού που πήραν μέρος στο δρώμενο.

της Ρίας Κυριακίδου

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)