Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας

Το «τελευταίο αντίο» στον Ανέστη Βλαχογιάννη είπαν την Πρωτοχρονιά στην Προσοτσάνη

Στην τελευταία κατοικία του, οδηγήθηκε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, ο Ανέστης Βλαχογιάννης, γιατρός και διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Δράμας. Ο χαμός του εξαίρετου επιστήμονα σκόρπισε θλίψη όχι μόνο στον ιατρικό κόσμο αλλά και στη δραμινή κοινωνία, καθώς ο Ανέστης Βλαχογιάννης, με τις ιατρικές του υπηρεσίες είχε βοηθήσει πάρα πολλούς ασθενείς. Εξάλλου, είχε ενασχόληση και με το χώρο της αυτοδιοίκησης αφού διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Προσοτσάνης, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Προσοτσάνης, και Περιφερειακός Σύμβουλος Δράμας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας 1η Ιανουαρίου 2018,  στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στην Προσοτσάνη, παρουσία συγγενών, φίλων και συναδέρφων καθώς και πλήθους κόσμου.

Η εφημερίδα «Χ» εκφράζει στους οικείους του Ανέστη Βλαχογιάννη τα θερμά συλλυπητήρια.

Δεξίωση με … παρουσίες και … απουσίες

Οι καθιερωμένες θρησκευτικές και εθιμοτυπικές εκδηλώσεις, για τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποιήθηκαν και στην πόλη της Δράμας, την πρώτη ημέρα του καινούριου χρόνου.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Δευτέρας 1 Ιανουαρίου, τελέσθηκε η  επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της πόλης, ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δράμας, κ.κ. Παύλου, ενώ ακολούθησε δεξίωση στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Αργύρη Πατακάκη, για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τις καθιερωμένες ευχές από φορείς και πολίτες.

Ανάμεσα σε αυτούς που παραβρέθηκαν στη δεξίωση ήταν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, ο Βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο πρώην βουλευτής Στάθης Σαραφόπουλος, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κώστας Δαδούδης, εκπρόσωποι του στρατού και της αστυνομίας. Σχετικές φωτογραφίες «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Πατακάκης.

της Ρίας Κυριακίδου

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)