Διάφορα

«Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία»

Στην Ονειρούπολη παρουσιάστηκε το παιδικό βιβλίο του δραμινού συγγραφέα Βασίλη Τερζόπουλου

Στο «Ταχυδρομείο της Ονειρούπολης» έγινε η εκδήλωση παρουσίασης του νέου παιδικού βιβλίου του δραμινού συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας κ. Βασίλη Τερζόπουλου, με τίτλο «Η χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία», από τις εκδόσεις «κόκκινη κλωστή δεμένη». Το βιβλίο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και άνω. Την εικονογράφηση έχει κάνει η κα Monica Bauleo, γνωστή Ιταλίδα εικονογράφος.

Μαζί με το Σύλλογο Παραπληγικών Ν. Δράμας

Η παρουσίαση έγινε το μεσημέρι της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου, δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων, και ήταν υπό την αιγίδα του Συλλόγου Παραπληγικών Ν. Δράμας. Τα παιδιά που βρέθηκαν στην παρουσίαση, είχαν την ευκαιρία να «γνωρίσουν» τον ήρωα του βιβλίου, τον Ηλία, ο οποίος εργάζεται στο Ταχυδρομείο της πόλης του και είναι εκείνος που παραλαμβάνει τα γράμματα των παιδιών προς τον Αϊ-Βασίλη. Μάλιστα, κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς αναλαμβάνει μια ειδική, μυστική αποστολή!

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσίασης, με τη βοήθεια του συγγραφέα και τη νοερή «παρουσία» του Ηλία, οι μικροί αναγνώστες ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο του βιβλίου, μπήκαν ακόμα περισσότερο στο κλίμα των γιορτών ενώ όλοι μαζί έγραψαν ένα γράμμα με παραλήπτη φυσικά τον αγαπημένο τους άγιο, τον Άγιο Βασιλη!

Μια ειδική, μυστική, αποστολή κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς

Σύμφωνα με την περίληψη του βιβλίου, «ο Ηλίας ζει παρέα με τον σκύλο του τον Ρούντολφ και δουλεύει στο ταχυδρομείο της πόλης του. Κάθε Χριστούγεννα παρατηρεί τα μικρά παιδιά που ρίχνουν το γράμμα τους προς τον Αϊ-Βασίλη, στο παλιό κόκκινο κουτί του ταχυδρομείου. Θυμάται πόσο πολύ λυπήθηκε, όταν ήταν παιδί, κι εκείνος ο συμμαθητής του του είπε πως δεν υπάρχει Αϊ-Βασίλης. Το επιβεβαίωσε, άλλωστε, όταν κατάλαβε πως το δώρο του, κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο, ήταν το πακέτο που είχε δει κρυμμένο μέσα στο ντουλάπι της αποθήκης. Όταν μεγάλωσε, όμως, πήρε μια σημαντική απόφαση και κάθε παραμονή Πρωτοχρονιάς βρίσκεται πια σε ειδική, μυστική αποστολή…Πού πάει ντυμένος ως Αϊ-Βασίλης; Καθώς φτάνει στο μεγάλο σπίτι όπου μένουν πολλά παιδιά, μαζί με τις πολλές μαμάδες τους, κάτι παράξενο συμβαίνει. Η φετινή αποστολή του παίρνει ξαφνικά νέα τροπή».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Βασίλης Τερζόπουλος, εκτός από το νέο του βιβλίο «Η Χριστουγεννιάτικη περιπέτεια του Ηλία», έχει γράψει επίσης τα εξής παιδικά βιβλία: «Ο παράξενος επισκέπτης της Ονειρούπολης», «Αναταραχή στην Κουζίνα», «Mess in the Kitchen» (αγγλική έκδοση) και «Αναταραχή στη κουζίνα # 2: Ένα αλλιώτικο Πιρούνι».

Επιμέλεια:Ρία Κυριακίδου

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)