ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σανίδα ΣωτηΡίας

Τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού η Χαρά Κεφαλίδου

Ορίστηκαν οι νέοι υπεύθυνοι, ανά υπουργείο και κοινοβουλευτικό τομέα, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Στόχος των αλλαγών είναι ο περαιτέρω συντονισμός των δραστηριοτήτων των κοινοβουλευτικών ομάδων ΔΗ.ΣΥ. και Ποταμιού που συγκροτούν το Κίνημα Αλλαγής. Με την κατεύθυνση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφης Γεννηματά, η κοινοβουλευτική ομάδα θα εντείνει τη δράση της από το νέο έτος, τόσο στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, όσο και στο νομοθετικό έργο.

Η βουλευτής Ν. Δράμας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κα Χαρά Κεφαλίδου, αναλαμβάνει Υπεύθυνη του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Μάθε αν κερδίζεις!

Στο TAXISnet αναρτήθηκαν όλοι οι τυχεροί των κληρώσεων που διεξήχθησαν από το υπουργείο Οικονομικών και την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), στη σούπερ φορολοταρία των 10.000.000 ευρώ. Έτσι, οι φορολογούμενοι μπορούν να ενημερώνονται στη διεύθυνση  http://www.aade.gr/menoy/meniaies-synallages-kai-lachnoi

Οι 10 κληρώσεις της μεγάλης λοταρίας του Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκαν το απόγευμα της παραμονής των Χριστουγέννων, με λαχνούς που προέκυψαν από τις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικών συναλλαγών για τους μήνες Ιανουάριο-Σεπτέμβριο του 2017 καθώς και το μήνα Νοέμβριο.  Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα είχε γίνει η πρώτη δημόσια κλήρωση με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων το μήνα Οκτώβριο. Άπό τις 11, συνολικά, δημόσιες κληρώσεις προέκυψαν 10.963 τυχεροί, από τους οποίους οι 29 κερδίζουν από 2.000 ευρώ (διπλά τυχεροί) και 4 από 3.000 ευρώ (τριπλά τυχεροί).

Η πληρωμή των τυχερών θα γίνει αύριο, 29 Δεκεμβρίου 2017. Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ στο δικτυακό τόπο www.aade.gr, στην επιλογή MyTAXISnet – «Ο λογαριασμός μου» – Δήλωση Λογαριασμού – ΙΒΑΝ. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που δεν δηλωθεί τραπεζικός λογαριασμός εντός του τριμήνου, το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στο έπαθλο θα καταβληθεί σε άλλον δικαιούχο, κάτοχο αναπληρωματικού λαχνού. Πάντως, οι φορολογούμενοι που κέρδισαν στις κληρώσεις της 24ης Δεκεμβρίου και είναι πιστοποιημένοι στο TAXISnet, ειδοποιήθηκαν ήδη με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και μήνυμα στο λογαριασμό τους.

Χωρίς … αγροτικούς λογαριασμούς ΔΕΗ την καλλιεργητική περίοδο

Ένα πάγιο αγροτικό αίτημα ικανοποιήθηκε πρόσφατα, μετά από σχετική κοινή απόφαση από πλευράς της ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της διοίκησης της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα, αποφασίστηκε από κοινού, σε συνάντηση που είχαν στις 20 Δεκεμβρίου ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης και ο Γενικός Διευθυντής Εμπορίας της ΔΕΗ κ. Ιωάννης Κατάκης, ότι για τους πελάτες με αγροτικό τιμολόγιο θα εκδίδεται ένας λογαριασμός στο τέλος Σεπτεμβρίου, προς διευκόλυνση των αγροτών αφού θα έχουν πληρωθεί οι επαγγελματίες του πρωτογενούς τομέα από επιδοτήσεις και πώληση προϊόντων.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να δώσει περισσότερη οικονομική ρευστότητα στους αγρότες κατά την κρίσιμη θερινή καλλιεργητική περίοδο.

της Ρίας Κυριακίδου

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)