Διάφορα

Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση με φιλανθρωπικό σκοπό

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας

Προσφορές σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας και τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

Μουσική εκδήλωση στο γιορτινό πνεύμα των ημερών αλλά και με φιλανθρωπικό σκοπό, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, στις 6.30μμ, στο Δημοτικό Ωδείο Δράμας.

Η «Χριστουγεννιάτικη Χορωδιακή Συνάντηση», όπως ήταν ο τίτλος της εκδήλωσης, διοργανώθηκε από τη Μέριμνα Ποντίων Κυριών Δράμας, το Μουσικό Σχολείο Δράμας, το Μουσικό Οργανισμό του Δήμου Δράμας, και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας. Χορηγός επικοινωνίας ήταν η εφημερίδα «Χρονικά».

Χορωδίες και μουσικά σύνολα

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετείχαν: Η Μικρή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Δράμας, υπό τη διεύθυνση της κ. Κατερίνας Τετερίνα. Οι Χορωδίες της Α΄ και Β΄ γυμνασίου, η Χορωδία a cappella και το Φωνητικό Σύνολο Covers του Μουσικού Σχολείου, σε διδασκαλία και διεύθυνση της κ. Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου. Η Χορωδία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Δράμας, επίσης υπό τη διεύθυνση της κας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου.

Προσφορές σε τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Δράμας και τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας

Η είσοδος για το κοινό ήταν ελεύθερη, ωστόσο όποιος επιθυμούσε να στηρίξει και να ενισχύσει τους σκοπούς αυτής της φιλανθρωπικής διοργάνωσης, μπορούσε να προσφέρει τρόφιμα για την ενίσχυση των συσσιτίων της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Δράμας. Το κάλεσμα αυτό βρήκε ανταπόκριση από πολλές δραμινές και πολλούς δραμινούς, που παρακολούθησαν τη χριστουγεννιάτικη χορωδιακή συνάντηση, φροντίζοντας παράλληλα να προσφέρουν τη … δική τους σακούλα με τρόφιμα.

Πριν την έναρξη του μουσικού προγράμματος, έγιναν σύντομοι χαιρετισμοί από εκπροσώπους των διοργανωτών φορέων και συλλόγων, και πιο συγκεκριμένα από την Πρόεδρο της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας κα. Χρύσα Παπαδοπούλου, το Δήμαρχο Δράμας κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αριστείδη Μωϋσιάδη και τη Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου Δράμας κ. Ξένια Συμεωνίδου.

Χαιρετισμός της Προέδρου της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας κας Χρύσας Παπαδοπούλου

Στο χαιρετισμό της, η Πρόεδρος της Μέριμνας Ποντίων Κυριών Δράμας, κα Χρύσα Παπαδοπούλου, ανέφερε τα εξής:

«Μέρες άγιες, μέρες αγάπης, μέρες ευφρόσυνες, μέρες προσφοράς! Αυτό το πνεύμα της Αγάπης και της προσφοράς ήταν η αιτία της αποψινής μας Χριστουγεννιάτικης χορωδιακής συνάντησης. Οι υπέροχες φωνές των παιδιών μας, του Μουσικού Σχολείου και του Δημοτικού Ωδείου, σκόρπισαν χαρά και αγαλλίαση. Μαζί τους η χορωδία των Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να διανθίζουν με τα τραγούδια τους, την εκδήλωση. Πάντα παρόντες σε καλέσματα κοινωνικής προσφοράς. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους! Ιδιαίτερες ευχαριστίες στις μουσικούς κ. Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου και κ. Κατερίνα Τετερίνα, που χρόνια τώρα μας ταξιδεύουν μουσικά με απαράμιλλη ευαισθησία. Ο λαός μας λέει «το τερπνόν μετά του οφελίμου». Έτσι όλοι εσείς, που παραβρίσκεστε απόψε εδώ γίνεστε, κοινωνοί της προσφοράς αγάπης για τα συσσίτια της Ιεράς Μητρόπολης Δράμας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Δράμας. Σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, η συμπαράστασή τους στο δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας είναι αξιοθαύμαστη. Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα! Και ας θυμόμαστε πάντα ότι «στη σκιά ο ένας του άλλου, είναι που ζούν οι άνθρωποι».

Συγχαρητήρια και ευχαριστίες από τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικών Υπηρεσιών Δήμου Δράμας κ. Αριστείδη Μωϋσιάδη

Με ανάρτησή του, στον προσωπικό λογαριασμό του στο fb, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Δράμας κ. Αριστείδης Μωϋσιάδης, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια προς τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες, μαζί με μία φωτογραφία από την εκδήλωση, ενώ ανέφερε τα εξής: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς στη Μέριμνα Ποντίων Κυρίων για την αποψινή εκδήλωση, αφιερωμένη στο κοινωνικό παντοπωλείο και στο συσσίτιο της Ιεράς Μητροπόλεως. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που συμμετείχαν και, ιδιαίτερα στους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας, που με τη μελωδική τους φωνή, μας ταξίδεψαν στις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων. Η αλληλεγγύη στην πράξη δεν είναι θέμα επιβολής ή υπόδειξης, αλλά θέμα κοινωνικής ευαισθητοποίησης και κοινωνικής ενσυναίσθησης…».

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)