Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά … τρεις!

Μέσα σε μία ημέρα θα συνεδριάσει 3 φορές το Δημοτικό Συμβούλιο Δράμας! Πιο συγκεκριμένα, ο …μαραθώνιος των συνεδριάσεων θα γίνει αύριο Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου. Η πρώτη συνεδρίαση, που είναι και ειδική, θα ξεκινήσει τις 6μμ και έχει ως μοναδικό θέμα την «Έγκριση οικονομικών στοιχείων Δήμου Δράμας χρήσης 2016. Ισολογισμός. Απολογιστικός Πίνακας», με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Υπηρεσιών κ.  Άγγελο Σολάκη.

Λίγο πιο μετά, και συγκεκριμένα, στις 6.30μμ, θα γίνει η δεύτερη ειδική συνεδρίαση του σώματος, για την «Ψήφιση Προϋπολογισμού Δήμου Δράμας και Πίνακα Στοχοθεσίας οικ. έτους 2018», με εισηγητή επίσης τον κ. Σολάκη.

Η τρίτη συνεδρίαση, θα ξεκινήσει στις 7μμ και έχει στην ημερήσια διάταξη συνολικά 53 θέματα προς συζήτηση.

Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη στην Κομοτηνή

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να παρουσιάσει η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που θα γίνει την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στην Κομοτηνή, στην αίθουσα συνεδριάσεων «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ» της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.

Μια σειρά από θέματα στην ημερήσια διάταξη καθώς και ερωτήσεις που θα τεθούν από επικεφαλής παρατάξεων και συμβούλους, θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση. Μην ξεχνάμε εξάλλου πως το θέμα της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη, μετά και από την ανάκληση των αρμοδιοτήτων του δραμινού πολιτικού που αποφάσισε ο επικεφαλής της περιφερειακής αρχής, είναι ακόμα νωπό!

Ημέρα υποχρεωτικής αργίας η 26η Δεκεμβρίου

Απόφαση με την οποία καθορίζεται ως ημέρα υποχρεωτικής αργίας η 26η Δεκεμβρίου για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες εν γένει, οι οποίες αργούν κατά τις Κυριακές, υπέγραψε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, η κήρυξη της 26ης Δεκεμβρίου ως ημέρας υποχρεωτικής αργίας, αποτελούσε πάγιο αίτημα των εκπροσώπων των εργαζομένων.

Πιο εντατικοί έλεγχοι στην αγορά τροφίμων

Τους ελέγχους στην αγορά των τροφίμων εντατικοποιεί ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχοντας πρωταρχικό στόχο την προστασία των καταναλωτών, στον τομέα της υγιεινής και της ασφάλειας των τροφίμων, καθώς και την προστασία τους από πρακτικές παραπλάνησης.
Παράλληλα, σε κάθε Περιφέρεια της χώρας, οι υπηρεσίες του ΕΦΕΤ συντονίζονται με αυτές των Περιφερειών και των Περιφερειακών Ενοτήτων, για την αποτελεσματική οργάνωση των ελέγχων σε όλη τη χώρα. Τα διοικητικά μέτρα λαμβάνονται άμεσα και οι κυρώσεις είναι αυστηρές σε επιχειρήσεις τροφίμων που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, ιδιαίτερα κατά την εορταστική περίοδο.

της Ρίας Κυριακίδου

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)