Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας

Πλώρη για … βουλευτής

Την πρόθεσή του, να διεκδικήσει μία βουλευτική έδρα, ξεκαθαρίζει ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, Ανέστης Τερζής, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αλλά και στέλεχος του νέου φορέα της κεντροαριστεράς, με ιδιαίτερα έντονη παρουσία και δράση τους τελευταίους μήνες, λόγω και των εσωκομματικών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη προέδρου.

Τη θέλησή του, έφερε και πάλι στο προσκήνιο, με ανάρτησή του στο fb το Σάββατο 16/12, όπου αναφέρει: «Απαντώντας στα πολλά ερωτήματα φίλων για το τι πρόκειται να κάνω, δηλώνω για μία ακόμη φορά ότι θα ζητήσω να είμαι υποψήφιος βουλευτής με το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ και την Φώφη Γεννηματά. Όλοι γνωρίζουν ότι πολιτικά ανδρώθηκα στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. και η απόφασή μου είναι μία λογική εξέλιξη της πολιτικής μου διαδρομής».

Μάλιστα, η ανάρτησή του συνοδεύεται και από μία φωτογραφία του, όπου απαθανατίζεται με τη Φώφη Γεννηματά, την πρόεδρο του νέου κινήματος.

«Ούτε κόμματα, ούτε ψευτοπαράγοντες…»

Με μια λιτή δήλωσή του, στον προσωπικό λογαριασμό στο fb, ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας, σχολιάζει τις εξελίξεις στο επίμαχο θέμα των τελευταίων ημερών για το νομό Δράμας, την αντιπαράθεση Πατακάκη-Μέτιου, ζητώντας από πολιτικούς και «παράγοντες» να … κρατήσουν απόσταση.

Όπως αναφέρει: «Το θέμα με την αντιπεριφέρεια και περιφέρεια που προέκυψε είναι σοβαρό. Χρειάζεται ψύχραιμη αντιμετώπιση και όχι κραυγές. Οι αυτοδιοικητικοί έχουν τον πρώτο λόγο. Κανείς άλλος. Ούτε κόμματα ούτε ψευτοπαράγοντες…».

Η πρώτη φορολοταρία… «σήμερα πληρώνει»!

Πώς έλεγε μια παλιά διαφήμιση, «σήμερα κληρώνει, αύριο πληρώνει»; Σε αυτήν την περίπτωση ισχύει μάλλον το … «σήμερα πληρώνει, αυτό που κλήρωσε η πρώτη φορολοταρία», καθώς στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς των …ευνοημένων της τύχης μπήκαν τα 1.000 ευρώ. Ο λόγος βέβαια τους όσους τυχερούς φορολογούμενους κέρδισαν στη λοταρία των αποδείξεων, στην πρώτη κλήρωση που έκανε το υπουργείο Οικονομικών στις 30 Νοεμβρίου, με βάση τις συναλλαγές των φορολογούμενων με πλαστικό χρήμα, δηλ, συναλλαγές με χρεωστικές ή πιστωτικές κάρτες ή με άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής, για την αγορά αγαθών ή τη λήψη υπηρεσιών.
Η επόμενη λοταρία έχει προγραμματιστεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, στις 22 Δεκεμβρίου.  Στην κληρωτίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων θα μπουν οι λαχνοί που θα αντιστοιχούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με κάρτες και άλλες μορφές ηλεκτρονικού χρήματος για το διάστημα από την αρχή του 2017 έως και το τέλος Σεπτεμβρίου.Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη κλήρωση αφορούσε τις συναλλαγές του Οκτωβρίου.

της Ρίας Κυριακίδου

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)