Διάφορα

«Frozen peaks ή ψυχρές κορυφές»

Αγώνες Βουνού, για πρώτη φορά, την άνοιξη στο Κ. Νευροκόπι.

Μία νέα αθλητική διοργάνωση Αγώνων Βουνού θα γίνει την άνοιξη στο Ν. Δράμας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Νευροκοπίου, την περίοδο από 24-27 Μαΐου 2018.

Πρόκειται για τη διοργάνωση «FROZEN PEAKS ή ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ», που θα περιλαμβάνει μια gama αγώνων βουνού, διαδρομής από 10χλμ έως 240 χιλιόμετρα!
Η ονομασία «FROZEN PEAKS ή ΨΥΧΡΕΣ ΚΟΡΥΦΕΣ» επιλέχθηκε επειδή οι Αγώνες Βουνού θα διεξαχθούν σε μια περιοχή που την χαρακτηρίζει το ψυχρό κλίμα και οι γραφικές κορυφές των βουνών που την περιβάλλουν.

Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα διεξαχθούν 4 αγώνες:

-«LISSE»: 10χλμ, Κυριακή 27/5/2018

-«HEROES»: 40χλμ, Σάββατο 26/0/2018

-«HIGHLAND»: 80 χλμ, Σάββατο 26/5/2018 και Κυριακή 27/5/2018

-«PANORAMA»: 240χλμ, Πέμπτη 24/5/2018 ως Κυριακή 27/5/2018

Δήμος Κ. Νευροκοπίου: Το πιο ψυχρό τμήμα της χώρας

Το Β-Β.Δ τμήμα του Ν. Δράμας, και πιο συγκεκριμένα η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νευροκοπίου, χαρακτηρίζεται ως το πιο ψυχρό τμήμα του ελλαδικού χώρου, λόγω της γεωγραφικής ιδιομορφίας του, με τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες το χειμώνα. Στο ίδιο μέρος βρίσκονται και οι πιο ψηλές κορυφές των βουνών της περιοχής, του Τσολιά στον Όρβηλο 2212μ. και του Προφήτη Ηλία στο Φαλακρό 2232μ., στις οποίες ακόμη και το καλοκαίρι η ψύχρα είναι αισθητή.

Με στόχο της ανάπτυξης της περιοχής και του αθλητικού τουρισμού

Η νέα αυτή διοργάνωση, όπως επισημαίνουν και οι εμπνευστές της, φιλοδοξεί να αναδείξει την περιοχή του Δήμου Νευροκοπίου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, αλλά και να συμβάλει στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού. Η περιοχή πέρα από τα μοναδικά αγροτικά προϊόντα (πατάτες, φασόλια), την κτηνοτροφία, την υλοτομία αλλά και τις επιχειρήσεις μάρμαρου, διαθέτει πλούσια ιστορία και ιστορικά μνημεία, λαογραφία και παραδόσεις, πολεμικό μουσείο, γραφικές εκκλησίες, παραδοσιακούς οικισμούς, σημεία σπάνιας φυσικής ομορφιάς, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, τεχνητές λίμνες και χιονοδρομικό κέντρο.
Οι διαδρομές των αγώνων φιλοδοξούν να αναδείξουν όλα τα παραπάνω στοιχεία. Και φυσικά επιθυμούν να αναδείξουν περαιτέρω: Τα στρατιωτικά Οχυρά της Γραμμής Μεταξά τα οποία δεν μπόρεσαν να υποτάξουν οι Γερμανοί το 1940, τις παλιές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τα φυλάκια και τα στρατιωτικά μονοπάτια, την ελληνοβουλγαρική μεθόριο, τις τοποθεσίες σπάνιας ομορφιάς, τις τεχνητές λίμνες, τις ψηλότερες κορυφές των βουνών, τις πίστες του χιονοδρομικού κέντρου Φαλακρού, τα χωριά, τους παραδοσιακούς οικισμούς και τις γραφικές εκκλησίες της περιοχής, τις αγροικίες και τις λατομικές εγκαταστάσεις.

Συνάντηση διοργανωτών με το Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου

Ήδη, τα μέλη οι διοργανωτές έχουν ξεκινήσουν τις προετοιμασίες για το μεγάλο αθλητικό γεγονός της άνοιξης. Στο πλαίσιο αυτό, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου, η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης «Frozen Peaks», συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κάτω Νευροκοπίου Βασίλη Γιαννόπουλο.

«Ο Δήμαρχος ενημερώθηκε για το τολμηρό εγχείρημα που πρόκειται να λάβει χώρα στα διοικητικά όρια του Δήμου του. Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε κάτω από ευχάριστο κλίμα και ο Δήμαρχος δήλωσε την συμπαράστασή του σε αυτή τη μοναδική διοργάνωση για τα Ελληνικά δεδομένα», όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου και Δημ. Σχέσεων της Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης «Frozen Peaks», κ. Χρήστος Τσέρνιος.

Στη συνέχεια η οργανωτική επιτροπή επισκέφθηκε τον Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Κ.Νευροκοπίου, κ. Ντίκο Γεώργιο, και τον ενημέρωσε για τα μονοπάτια του αγώνα, τα οποία θα διέρχονται από τα Οχυρά της Γραμμής. Εξάλλου, η επιτροπή επισκέφθηκε την αξιοποιημένη στοά του ΛΙΣΣΕ, στην οποία θα τρέξουν οι αθλητές.

Ρεπορτάζ:Ρία Κυριακίδου

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)