Διάφορα

3η ετήσια απολογιστική συνάντηση

Για τις κοινωνικές δομές, φορείς και υπηρεσίες του Δήμου Δράμας

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Δράμας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, η 3η ετήσια απολογιστική συνάντηση των κοινωνικών δομών, υπηρεσιών και φορέων του Δήμου Δράμας.

Τις εργασίες της συνάντησης παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Δράμας κ. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, ο  Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού Αντιδήμαρχος κ. Αριστείδης Μωυσιάδης, προϊστάμενοι, εκπρόσωποι και εργαζόμενοι των κοινωνικών δομών, υπηρεσιών και φορέων, καθώς και αρκετός αριθμός δραμινών πολιτών.

Η συνάντηση αφορούσε τις εξής δομές: Νομικό Πρόσωπο Δήμου Δράμας (ΚΑΠΗ, Παιδικοί σταθμοί, ΚΗΦΗ), Κέντρο Κοινότητας και Παράρτημα ΡΟΜΑ, Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής Δημόσιας Υγείας, Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των φύλων, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Το χαμόγελό μας», καθώς και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Στην έναρξη της εκδήλωσης υπήρχαν χαιρετισμοί ενώ ακολούθησαν παρουσιάσεις για το έργο και τις δράσεις κάθε φορέα, δομής και υπηρεσίας, από τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στην ίδια εκδήλωση έγινε και η απονομή επαίνων στους χορηγούς των κοινωνικών δράσεων του Δήμου Δράμας και στους εθελοντές του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Δράμας.

Να σημειωθεί πως αυτό που επισημάνθηκε από όλες τις πλευρές, σύμφωνα και με τα στοιχεία από τις δομές και τις υπηρεσίες, είναι πως υπάρχει σημαντική αύξηση των δραμινών δημοτών που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτα κοινωνικά ομάδες, με την οικονομική κρίση να κάνει ορατή και αισθητή την παρουσία της σε όλα τα επίπεδα. Οι οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πολλές δραμινές οικογένειες κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη στήριξης από τα προγράμματα, τις δομές και τις υπηρεσίες.

Ρεπορτάζ:Ρία Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)