Διάφορα

Πρόεδρος ξανά ο Στέφανος Γεωργιάδης

Με μεγάλη συμμετοχή διεξήχθησαν το Σάββατο 9/12 οι εκλογές στο Επιμελητήριο Δράμας

Στις κάλπες οδηγήθηκαν το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου τα μέλη του Επιμελητηρίου Δράμας για να αναδείξουν τη νέα διοίκηση του επιχειρηματικού φορέα.

Πρόεδρος αναδείχθηκε ξανά ο κ. Στέφανος Γεωργιάδης, επικεφαλής του ενιαίου ψηφοδελτίου και συνδυασμού «ΕΠΙΧΕΙΡΩ», ο μοναδικός υποψήφιος δηλ για τη θέση του προέδρου. Πρόκειται για τη 2η θητεία του κ. Γεωργιάδη, η οποία θα είναι και η τελευταία, όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία. Να σημειωθεί πως ο κ. Γεωργιάδης είναι εκλεγμένο μέλος της διοίκησης του επιμελητηρίου από το 1997!

Μονοήμερη η εκλογική διαδικασία για τον επιχειρηματικό και επαγγελματικό κόσμο της Δράμας

Φέτος οι εκλογές διεξήχθησαν σε μία μόνο μέρα και η συμμετοχή που υπήρχε κρίνεται ως ιδιαίτερα ικανοποιητική. Σε αυτό βοήθησε και ο αίθριος καιρός την ημέρα του Σαββάτου αλλά και το γεγονός ότι οι εκλογές έγιναν πριν τα Χριστούγεννα.

Στον 1ο όροφο του Επιμελητηρίου στήθηκαν 4 κάλπες, όσες και τα τμήματα του Επιμελητηρίου Δράμας, δηλ. Εμπορικό, Εξαγωγικό, Μεταποιητικό και Υπηρεσιών. Οι κάλπες άνοιξαν στις 8 το πρωί και έκλεισαν στις 7 το βράδυ.

Από το Εμπορικό τμήμα αναδείχθηκαν 6 μέλη, από το Εξαγωγικό 2, από το Μεταποίησης 7 και από το Υπηρεσιών 6. Να σημειωθεί ότι στο τμήμα Υπηρεσιών και στην 6 εκλόγιμη θέση υπήρχαν δύο ισοψηφίες, ανάμεσα στις υποψήφιες, Κατρανίτσα Θεοδώρα και Βραδέλη Μαρία. Μετά από κλήρωση που έγινε -από τη δικαστική αντιπρόσωπο-, την έδρα κατέλαβε η κ. Κατρανίτσα.

21 μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο, 7 στη Διοικούσα Επιτροπή

Η νέα διοίκηση του δραμινού επιχειρηματικού φορέα, θα συγκροτηθεί σε σώμα το αργότερο μέσα σε 10 ημέρες από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Η νέα διοίκηση θα αναλάβει καθήκοντα μία ημέρα μετά την επίσημη ανακήρυξη των εκλογικών αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Δράμας. Τότε, ο πρόεδρος θα συγκροτήσει τη Διοικούσα Επιτροπή και στη συνέχεια, μέσα στο Δεκέμβριο, θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του νεοεκλεγέντος συμβουλίου, όπου θα αναδειχθεί και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που απαρτίζεται από 21 μέλη. Να σημειωθεί ότι η Διοικούσα Επιτροπή θα είναι 7μελής, σύμφωνα με το νέο σχετικό νόμο, και όχι 5μέλης όπως ήταν μέχρι τώρα.

 Ποιοι εκλέγονται στο νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Δράμας

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα (τα επίσημα θα γίνουν γνωστά μέσα στις επόμενες ημέρες, με σχετική ανακοίνωση από το Επιμελητήριο), στο νέο 21μελές Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Δράμας εκλέγονται οι εξής:

 ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Στέφανος Γεωργιάδης

ΜΕΛΗ Δ.Σ.

(ανά τμήμα και κατά σειρά εκλογής)

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Πολυτάρχης Βασίλειος

Κύρτσης Γεώργιος

Καρυπίδης Παναγιώτης

Γκαγκάνης Χρήστος

Κεσκίνογλου Ιωάννης

και Γεωργιάδης Στέφανος (Πρόεδρος Δ.Σ, με έδρα από το Εμπορικό Τμήμα)

ΕΞΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

Τομπουλίδης Ευστάθιος

Σταυρόπουλος Ευστράτιος

ΤΜΗΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ

Ελματζόγλου Ιωάννης

Καμπουρίδης Γαβριήλ

Αργυρίου Γρηγόριος

Ναζάρογλου Λάμπρος

Τεκτονίδου Αναστασία

Δρουγούτης Μιχαηλ

Μουρμούρης Όθων

ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Ρεπάκης Αθανάσιος

Μπαντής Ιωάννης

Σαμαράς Ελευθέριος

Ηλιάδης Ηλίας

Ευθυμιάδης Κοσμάς (Μάκης)

Κατρανίτσα Θεοδώρα

Δηλώσεις του Προέδρου κ. Στέφανου Γεωργιάδη στα «Χ»: «Το Επιμελητήριο είναι το «Σπίτι των επιχειρήσεων»

Σε δηλώσεις που έκανε στα «Χ», ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Στέφανος Γεωργιάδης, την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών, τόνισε τα εξής:

«Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, οι επαγγελματίες ψηφίζουν για να αναδείξουν τις νέες διοικήσεις για τα Επιμελητήρια, για ένα θεσμό 100ετίας. Ένας θεσμός που προσφέρει στη μικρή επιχείρηση, και γενικότερα στην επιχειρηματικότητα. Θεωρώ ότι η συμμετοχή είναι επιβεβλημένη. Η ροή προσέλευσης των εκλογέων ήταν ικανοποιητική. Πιστεύω πως είναι πολύ σημαντικό οι επαγγελματίες και επιχειρηματίες να επιλέγουν ανάμεσα από άξιους συναδέρφους τους, οι οποίοι εκθέτουν τον εαυτό τους, στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές για την επιχειρηματικότητα και τη μικρομεσαία τάξη. Επομένως, είναι πολύ τιμητικό να έρχονται στις εκλογές και να ψηφίζουν συναδέρφους τους, οι οποίοι θα επιλεγούν στη συνέχεια για το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου, που είναι το «Σπίτι των Επιχειρήσεων». Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη του Επιμελητηρίου  Δράμας για τη συμμετοχή τους στις εκλογές και στην εκλογική διαδικασία».

«Το ενιαίο ψηφοδέλτιο δείχνει την ενότητα της μικρομεσαίας τάξης στη Δράμα»

Σχετικά με τη συμμετοχή ενός μόνο συνδυασμού, μέσω του ενιαίου ψηφοδελτίου, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Για δεύτερη φορά στη Δράμα υπάρχει ενιαίο ψηφοδέλτιο, και φυσικά δεν είμαστε, ως περιοχή, η εξαίρεση. Πλέον, η κατάσταση των ενιαίων ψηφοδελτίων έχει πάρει έκταση σε όλη την Ελλάδα και σε πάρα πολλούς Νομούς κατεβαίνει μία μόνο παράταξη. Αυτή η κίνηση δείχνει την ενότητα, απέναντι σε μια κατάσταση που θέλει τη μικρομεσαία τάξη να βάλλεται από παντού. Επομένως, όλοι εμείς, ενιαία και ενωμένοι, θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε αυτά τα ζητήματα, και όχι διασπασμένοι ή με αντιπαραθέσεις. Το Επιμελητήριο Δράμας κρατά ψηλά αυτήν την ενότητα. Μια ενότητα που πηγάζει μέσα από συζητήσεις, διάλογο, απόψεις, ακόμα και μέσα από διαφωνίες. Πάντα όμως, μέσα από μια ενιαία μορφή καθώς αυτό που λέμε είναι: «Όλοι είμαστε επιχειρηματίες και όλοι είμαστε απέναντι σε αυτούς που δεν θέλουν την επιχειρηματικότητα. Εμείς πρέπει να αντέξουμε. Το Επιμελητήριο είναι ο κυρίαρχος θεσμός, ο κυρίαρχος εκφραστής της επιχειρηματικότητας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων».

«Να διαφυλαχθεί η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των επιμελητηρίων»

Στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιάδης θέλησε να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα: «Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, προς πάσα κατεύθυνση, και κυρίως προς την κυβέρνηση: «Κάτω τα χέρια» από τα Επιμελητήρια, όσον αφορά την οικονομική και διοικητική αυτοτέλειά τους. Η οικονομική αυτοτέλεια των επιμελητηρίων πρέπει να διαφυλαχθεί, όπως και η διοικητική. Τα Επιμελητήρια δεν παίρνουν, και ούτε θέλουν να πάρουν, ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό. Μπορούμε και αντέχουμε μόνοι μας, σε αυτές τις τόσο δύσκολες εποχές, και δεν θέλουμε κανέναν «πάνω από το κεφάλι μας», στο βαθμό που θέλουν κάποιοι. Τα Επιμελητήρια δεν πρέπει να επηρεάζονται από τέτοιες κρατικές καταστάσεις. Ούτε μας χρηματοδοτεί κανένας από τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε είμαστε δημόσιοι υπάλληλοι. Εξάλλου, δεν το χρειαζόμαστε. Τα καταφέρνουμε άριστα μόνοι μας, και το Επιμελητήριο Δράμας είναι ένα τρανταχτό παράδειγμα».

Ρεπορτάζ:Ρία Κυριακίδου

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)