Διάφορα

11ος Αγώνα Δρόμου Δράμας: «Βαλδίρκεια 2017»

Τεράστια επιτυχία σημείωσε χθες η μεγάλη αθλητική διοργάνωση

Με δρομείς γέμισε η Δράμα χθες Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου, ημέρα διεξαγωγής του 11ου Αγώνα Δρόμου «Βαλδίρκεια 2017». Μια αθλητική διοργάνωση που τα είχε όλα: Αγώνες, ρυθμό, μουσική, χορό, μεγάλη συμμετοχή από αθλητές και θεατές και πάνω απ’ όλα αισιοδοξία! Βέβαια, σύμμαχος σε όλα αυτά ήταν και ο αίθριος καιρός, με τον ήλιο να λάμπει πάνω από τον ουρανό της Δράμας, και τη θερμοκρασία να κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τον 11ο Αγώνα Δρόμου «Βαλδίρκεια 2017», διοργάνωσε ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Δράμας «Drama Runners», σε συνεργασία με τη ΔΕΚΠΟΤΑ Δράμας και τους αθλητικούς συλλόγους κλασικού αθλητισμού της πόλης, ΣΚΑ Δράμας, «Πολυνίκη» Δράμας και Α.Ο.Δράμας και την Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας και Θράκης.

4 αγώνες, 1.120 δρομείς

Στο πλαίσιο της αθλητικής διοργάνωσης διεξήχθησαν 4 αγώνες. Σε αυτούς, στα 10 χλμ για ενήλικες συμμετείχαν 500 δρομείς, στα 5 χλμ, για ενήλικες συμμετείχαν 350 δρομείς, στο 1 χλμ για μαθητές δημοτικών σχολείων συμμετείχαν 250 παιδιά και στα 500μ. για ΑΜΕΑ υπήρχαν 20 συμμετοχές!

Η εκκίνηση αλλά και ο τερματισμός των αγώνων, έγινε μπροστά από το Άγαλμα της Νίκης, στην περιοχή της Ανάπλασης. Για κάθε αγώνα υπήρχε ξεχωριστή ώρα εκκίνησης. Πιο συγκεκριμένα, στις 10:15π.μ. (ΑΜΕΑ), 10:30π.μ.(παιδικός αγώνας), 11:00π.μ.(10χλμ) και 11:15 π.μ.(5χλμ).

Με πανηγυρικό χαρακτήρα η τελετή απονομής

Η τελετή απονομής των επάθλων για τους νικητές, αλλά και των μεταλλίων για όλους τους συμμετέχοντες, έγινε το μεσημέρι, επίσης μπροστά από το Άγαλμα της Νίκης. Στους 3 πρώτους νικητές και νικήτριες κάθε κατηγορίας, απονεμήθηκαν μοναδικά μαρμάρινα έπαθλα, τα οποία φιλοτέχνησε ο δραμινός καλλιτέχνης και μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας «DRAMA RUNNERS», ο κ. Θάνος Μπαϊρακτάρης.

Εξάλλου, στις 3 πρώτες ομάδες ανά αγώνισμα (5 & 10 χλμ) απονεμήθηκαν έπαθλα, καθώς για αυτές τις κατηγορίες αγώνων υπήρχε φέτος και το δικαίωμα της ομαδικής συμμετοχής (με ελάχιστο αριθμό 5 δρομείς ανά ομάδα).

Σε όλους τους αθλητές που τερμάτισαν δόθηκε αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής (ηλεκτρονικά) και ένα μοναδικό αναμνηστικό ανάγλυφο μετάλλιο του αγώνα.

Η τελετή είχε μάλιστα και πανηγυρικό χαρακτήρα, με τους FASARIOZO να δίνουν έντονο ρυθμό και παλμό, αλλά και τμήματα της Σχολής Μπαλέτου της Βίκυς Ακκασιάδου, να παρουσιάζουν ένα ξεχωριστό χορευτικό πρόγραμμα.

Στην τελετή απονομή, έγινε επίσης και η βράβευση τριών αθλητών: Του δραμινού Κώστα Δουβαλίδη, του καβαλιώτη Νίκου Σιδερίδη και της δραμινής Βάσως Εγγονοπούλου.

Στη μνήμη του δραμινού αθλητή και γυμναστή Ν.Βαλδίρκα

Ο αγώνας δρόμου της πόλης της Δράμας διεξάγεται κάθε χρόνο εις μνήμη του αθλητή και γυμναστή Ν. Βαλδίρκα.

Ο Νικόλαος Βαλδίρκας γεννήθηκε στην πόλη της Δράμας το 1955. Υπήρξε αθλητής στίβου του Αθλητικού Συλλόγου Δράμας, στο αγώνισμα των 400μ μετ’ εμποδίων, συμμετέχοντας και κερδίζοντας τίτλους με την Εθνική Ομάδα σε Φοιτητικά Πρωταθλήματα, Βαλκανικούς, Μεσογειακούς κι Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Απόφοιτος της Γυμναστικής Ακαδημίας, εργάσθηκε ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και υπήρξε για πολλά χρόνια ενεργό μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Στίβου Βορείου Ελλάδος. Απεβίωσε το 2008, σε ηλικία 53 ετών.

Με πρωτοβουλία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δράμας, και ιδιαίτερα του μέλους της, του γνωστού δραμινού Στέλιου Κουρομιχελάκη, από το 2010 ο «Γύρος της πόλης Δράμας», μετονομάστηκε αρχικά σε «Γύρος πόλης σε μνήμη Ν. Βαλδίρκα» και μετέπειτα σε «Βαλδίρκεια». Τα τελευταία χρόνια, ο αγώνας διεξάγεται στα πλαίσια του θεσμού της «Ονειρούπολης Δράμας» κάθε δεύτερη Κυριακή του Δεκεμβρίου, με κινητοποίηση όλων των φορέων αθλητισμού του Νομού και με την οργάνωση του «Συλλόγου Δρομέων Υγείας Δράμας».

Αγώνας δρόμου «Βαλδίρκεια»: Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός πανελλαδικής εμβέλειας

Ο αγώνας δρόμου «Βαλδίρκεια» αποτελεί πλέον έναν αγώνα σημείο αναφοράς τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όσο και για ολόκληρη την Ελλάδα, λόγω και της παράλληλης διεξαγωγής του με την «Ονειρούπολη» Δράμας. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός, πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς στους αγώνες των 5χλμ και 10χλμ, συμμετέχουν και μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου, μεταξύ των οποίων και δρομείς με διεθνείς διακρίσεις και μετάλλια.

Κεντρικό σύνθημα του διοργανωτή συλλόγου είναι το εξής: «Καμία απόσταση δεν είναι μικρή. Κανένας ρυθμός δεν είναι αργός. Καμία προσπάθεια δεν είναι λίγη».

Να σημειωθεί πως στη φετινή διοργάνωση, είχαμε και πολλές συμμετοχές από εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης. Πιο συγκεκριμένα, στον αγώνα των 5χλμ έτρεξαν: Ο Δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμσάκος, ο αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Καψημάλης και Δημήτρης Καραμπατζάκης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης κ. Στέργιος Ηλιόπουλος. Επίσης, στους αγώνες συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δράμας κ. Ανέστης Δερματίδης

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)