Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας

Κάλπες αύριο στο Επιμελητήριο Δράμας

Στις κάλπες θα οδηγηθούν αύριο Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, τα μέλη του Επιμελητηρίου Δράμας, για να αναδείξουν τη νέα διοίκηση του επιχειρηματικού φορέα. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 8 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ. Όπως είναι γνωστό, μόνο ένας συνδυασμός συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία, ο συνδυασμός «ΕΠΙΧΕΙΡΩ», με επικεφαλής τον νυν Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, τον κ. Στέφανο Γεωργιάδη.

Στο Εξαγωγικό τμήμα υπάρχουν 3 υποψήφιοι, στο Εμπορικό 7, στο Μεταποίησης 13 και στο Τμήμα Υπηρεσιών 9 υποψήφιοι.

Χωρίς τρένα η γραμμή Θεσσαλονίκης- Αλεξανδρούπολης

Χωρίς τρένα είναι από χθες η σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης – Αλεξανδρούπολης εξαιτίας εκτροχιασμού εμπορικής αμαξοστοιχίας στην περιοχή Κορδελιού Θεσσαλονίκης, ευτυχώς χωρίς κανέναν τραυματισμό.

Για τους επιβάτες που ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό την Αλεξανδρούπολη ή αντίστροφα, γίνεται προσωρινά μετεπιβίβαση σε λεωφορεία στο τμήμα μεταξύ Θεσσαλονίκης – Δράμας.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, σε σχετική ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι θα ενημερώσει για οποιαδήποτε εξέλιξη, καθώς και για την πορεία της αποκατάστασης της σιδηροδρομικής γραμμής, με νεότερη ανακοίνωση της.

Στην Ευρώπη με … «βαλίτσα» το «Erasmus+»

Ένα πολύ ενδιαφέρον Workshop θα γίνει αύριο Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, από τις 11πμ ως τη 1μμ, στην Ελευθερούπολη και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Παγγαίου, με θέμα το πρόγραμμα «Erasmus+». Στο Workshop , που διοργανώνεται από την «ΠΥΘΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ» και απευθύνεται σε νέους ηλικίας 13 – 29 ετών, θα γίνει η παρουσίαση του προγράμματος και θα αναφερθούν οι δυνατότητες που παρέχει.

Η διοργάνωση αυτή αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους νέους της ευρύτερης περιοχής, μαθητές και φοιτητές, να ενημερωθούν για το πως μπορούν να ταξιδέψουν στην Ευρώπη δωρεάν και, παράλληλα, να γνωρίσουν άλλους πολιτισμούς, να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να βρουν πιο εύκολα εργασία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Πρόγραμμα «Erasmus+» δεν είναι μόνο αυτό που πολλοί γνωρίζουν ως φοίτηση σε ξένα πανεπιστήμια για ένα εξάμηνο. Είναι το πρόγραμμα της ΕΕ για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό για το διάστημα 2014-2020. Στοχεύει στη βελτίωση των δεξιοτήτων και της απασχολησιμότητας, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων εκπαίδευσης, κατάρτισης και νεολαίας. Το Erasmus+ απευθύνεται σε νέους, φοιτητές, ενήλικες εκπαιδευόμενους, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές, εθελοντές, νέους εργαζόμενους.

της Ρίας Κυριακίδου

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)