Διάφορα

Ανοιχτό και πάλι από χθες το Κολυμβητήριο Δράμας

Συνέντευξη τύπου από μέλη της Διοίκησης του ΚΟΔ.

Εγιναν όλες οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες επιδιόρθωσης. Δεν υπάρχει θέμα ανησυχίας τονίζει η διοίκηση του ομίλου.

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα για το Δημοτικό Κολυμβητήριο Δράμας, που από χθες λειτουργεί ξανά, καθώς -για προληπτικούς λόγους αποφυγής ατυχημάτων- παρέμεινε κλειστό για περίπου 1 μήνα, μετά την πτώση σαθρού τεμαχίου από την εσωτερική επικάλυψη της τοιχοποιίας.

Την ευχάριστη είδηση ανακοίνωσαν χθες το πρωί, μέσα από συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν 3 μέλη της διοίκησης του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας (Κ.Ο.Δ.), στο συνεδριακό κέντρου του Hydrama Grand Hotel, προκειμένου να ενημερώσουν αθλητές και γονείς για τη θετική εξέλιξη, τονίζοντας ότι έγιναν -πάντα σε συνεργασία με το Δήμο Δράμας- όλες οι απαραίτητες τεχνικές εργασίες και πλέον δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος ανησυχίας.

Αυτό που επισημάνθηκε είναι πως, στις επισκευές για τα επιχρίσματα των σαθρών τμημάτων της τοιχοποιίας του κτηρίου, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά υλικά και πλέγματα, ώστε να μην σημειωθούν ξανά πτώσεις υλικών, για να γίνει και πάλι ασφαλές το κολυμβητήριο της Δράμας. Μάλιστα, το κόστος ανέλαβε, με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Δράμας κ. Χ. Μαμσάκου, ο Κολυμβητικός Όμιλος, για να αποφευγούν οι όποιες χρονοβόρες διαδικασίες του δημοσίου.

Παράλληλα, στη συνέντευξη απηύθυναν κάλεσμα σε όλους τους δραμινούς, να παρακολουθούν τους «Κολυμβητικούς Αγώνες Αγίας Βαρβάρας», που θα διεξαχθούν αυτό το σαββατοκύριακο, 9 και 10 Δεκεμβρίου, αγώνες που φέτος έχουν επετειακό και πανηγυρικό χαρακτήρα, καθώς … κλείνουν τα 20 χρόνια!!!

Στη συνέντευξη τύπου δηλώσεις έκαναν ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Δ. κ. Σταύρος Καρασαββίδης, ο Γραμματέας του Κ.Ο.Δ. κ. Βαγγέλης Τοπχαναλής και ο Έφορος της Προαγωνιστικής Ομάδας του Κ.Ο.Δ. κ. Χρήστος Μπανιώτης.

Σταύρος Καρασαββίδης: «Προληπτικά, για να γίνει ένας πλήρης και ολοκληρωμένος έλεγχος της τοιχοποιίας, έκλεισε το κολυμβητήριο»

Το λόγο αρχικά πήρε ο Πρόεδρος του Κ.Ο.Δ. κ. Σταύρος Καρασαββίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στα γεγονότα που οδήγησαν στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου και στις ενέργειες που ακολούθησαν. «Την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 προκλήθηκε ένα ατυχές συμβάν στο χώρο του κολυμβητηρίου, με την πτώση σαθρού τεμαχίου από την εσωτερική επικάλυψη της τοιχοποιίας, χωρίς ευτυχώς να προκληθεί κανένας τραυματισμός, και σε σημείο που δεν εγκυμονούσε κίνδυνο για τους γονείς στις κερκίδες. Λόγω της πτώσης πάνω σε λαμαρίνα και του κρότου που ακούστηκε, προκλήθηκε αναστάτωση από μερικούς γονείς και -λόγω αυτού του γεγονότος- ο Δήμος Δράμας προχώρησε στο κλείσιμο του κολυμβητηρίου προληπτικά, για να γίνει ένας πλήρης και ολοκληρωμένος έλεγχος της τοιχοποιίας του κολυμβητηρίου. Ευρισκόμενοι στο χώρο της κολύμβησης και των κολυμβητηρίων της χώρας μας για πάνω από 35 χρόνια, από την εμπειρία μας -και ως μέλος της Κ.Ο.Ε.- γνωρίζουμε -πολύ καλά- πως όταν κλείνει ένα κολυμβητήριο δύσκολα ξανανοίγει», ανέφερε ο κ. Καρασαββίδης.

«Ο ΚΟΔ ανέλαβε το κόστος των επισκευών. Ασφαλές και πάλι το κολυμβητήριο με τη χρήση ειδικών υλικών και πλεγμάτων»

Στη συνέχεια των δηλώσεων του, ο επικεφαλής της διοίκησης του ΚΟΔ επισήμανε τα εξής: «Ανταποκρινόμενοι με ανησυχία και ευαισθησία προς τα μικρά παιδιά του Νομού μας που μαθαίνουν κολύμπι, τα αγωνιστικά τμήματα καθώς και όλους τους δραμινούς πολίτες που αθλούνται στο κολυμβητήριο, τους γονείς όλων των παιδιών αλλά και τους εργαζόμενους προπονητές και υπαλλήλους του ΚΟΔ, και εφόσον μας έχει δοθεί από το Δήμο Δράμας η άδεια χρήσης του δημοτικού κολυμβητηρίου, αποφασίσαμε με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου και σε συνεργασία μαζί του, να αναλάβουμε ως σύλλογος εξ ολοκλήρου το κόστος των επισκευών. Πιο συγκεκριμένα, το κόστος δηλ. των επισκευών των επιχρισμάτων των σαθρών τμημάτων της τοιχοποιίας με ειδικά υλικά και πλέγματα, ώστε να μην έχουμε ξανά πτώσεις υλικών και να είναι και πάλι ασφαλές για όσους βρίσκονται καθημερινά εκεί, ώστε να ανοίξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το κολυμβητήριο, χωρίς τις χρονοβόρες διαδικασίες του ελληνικού δημοσίου».

«Αναπαράχθηκε θέμα περί ανασφάλιστης εργασίας, χωρίς επιβεβαίωση, λανθασμένα»

Χωρίς να θέλει να δώσει ιδιαίτερη έκταση, στα όσα ειπώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες για το θέμα των εργασιών επισκευής, ο Πρόεδρος του ΚΟΔ, τόνισε: «Μέσα στη δεύτερη εβδομάδα από το κλείσιμο του κολυμβητηρίου, ξεκίνησαν οι εργασίες με βάση όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες, δηλ. προσλήψεις, συμβάσεις εργασίας, απογραφή στο ΙΚΑ. Ο ΚΟΔ είναι καθ’ όλα νόμιμος σύλλογος, έχοντας στο ενεργητικό του 10 ασφαλισμένους υπαλλήλους και προπονητές. Δυστυχώς όμως, αναπαράχθηκε θέμα περί ανασφάλιστης εργασίας, χωρίς επιβεβαίωση, λανθασμένα.

Για να μην αναφερθώ στο facebook που εκεί γραφτήκαν τα χίλια-μύρια αλλά δεν το θεωρούμε αξιόπιστο μέσο γιατί ο καθένας -και χωρίς κανέναν έλεγχο- μπορεί να γράφει, να κρίνει και να λέει ο,τιδήποτε. Με βάση τις συστάσεις του Επιθεωρητή Εργασίας, προβήκαμε στην άμεση συμμόρφωση προχωρώντας στην αποπεράτωση των εργασιών».

Μέχρι τον Αύγουστο του 2018 η προσωρινή άδεια λειτουργίας

Το κολυμβητήριο, λόγω παλαιότητας του, λειτουργεί με προσωρινή άδεια λειτουργίας από το 2012, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες από το Δήμο Δράμας και η επιδιόρθωση τυχόν προβλημάτων. Ο καταληκτικός μήνας της νέας προσωρινής άδειας λειτουργίας είναι ο Αύγουστος του 2018.

Ο κ. Καρασαββίδης, είπε πως το κολυμβητήριο της πόλης μας είναι παλιό και χρήζει ολικής ανακαίνισης, προσθέτοντας: «Ευελπιστούμε αυτή να ήταν η τελευταία παράταση και μέχρι την καταληκτική ημερομηνία λειτουργείας του, να έχει λυθεί με αίσιο τέλος, η περιπέτεια του κολυμβητηρίου της πόλης μας, που από το 2012 μέχρι και σήμερα απασχολεί τον ΚΟΔ και όλους εμάς που ασχολούμαστε, αγαπάμε και στηρίζουμε το δικαίωμα όλων των παιδιών και πολιτών της Δράμας να έχουν ένα κατάλληλο, ασφαλές και σύγχρονων προδιαγραφών κολυμβητήριο.

20 χρόνια «Κολυμβητικοί Αγώνες Αγίας Βαρβάρας»

Να σημειωθεί πως φέτος ο σύλλογος γιορτάζει τα 20 χρόνια κολυμβητικών αγώνων Αγίας Βαρβάρας, αγώνες που διοργανώνονται κάθε χρόνο με μεγάλη αγάπη.

«Η φετινή 20η διοργάνωση είναι επετειακού χαρακτήρα και θέλαμε οι αγώνες αυτοί  να είναι μια πραγματική γιορτή. Δυστυχώς, αυτά που αναπαράχθηκαν από τον τύπο και το facebook, κατάφεραν να αμαυρώσουν αυτήν την εκδήλωση, γιατί έχουμε αρκετές ακυρώσεις συμμετοχών από τις ομάδες που θα έρχονταν στην πόλη μας για τους αγώνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη Δράμα» κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Σταύρος Καρασαββίδης.

Β. Τοπχαναλής: «Η προσπάθεια του Κολυμβητικού υπήρξε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης»

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Γραμματέας του ΚΟΔ, κ. Βαγγέλης Τοπχαναλής, ο οποίος επισήμανε τα εξής: «Πρωταρχικό μέλημα του Δ.Σ. του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας -από την αρχή του συμβάντος-, ήταν πόσο γρήγορα και με ασφάλεια, θα ανοίξει το Δημοτικό Κολυμβητήριο για τα μέλη και τους πολίτες της Δράμας. Έτσι λοιπόν, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή και συγκεκριμένα με το Δήμαρχο κ. Μαμσάκο, καθορίστηκαν οι διαδικασίες που θα οδηγούσαν στο άνοιγμα του κολυμβητηρίου. Σε αυτές τις διαδικασίες, τόσο ο Δήμαρχος κ. Μαμσάκος, όσο και ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Καψιμάλης στάθηκαν δίπλα μας.

Μετά λύπης όμως, διαπιστώσαμε ότι η προσπάθεια του Κολυμβητικού υπήρξε αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης, τροφοδοτώντας με ανακρίβειες τον τύπο. Αυτό είχε αρνητικό αντίκτυπο στη χρονική διάρκεια ολοκλήρωσης των απαιτούμενων εργασιών. Επιθυμούμε το σεβασμό, έμπρακτα, από τους πολιτικούς φορείς, για το κοινωνικό και αθλητικό έργο που επιτελεί ο σύλλογος εδώ και 38 χρόνια, με την αμέριστη συμπαράσταση των εκατοντάδων γονέων και μελών του συλλόγου μας. Θα  παρακαλούσα όλους τους πολιτικούς φορείς της Δράμας να είναι αρωγοί στην προσπάθεια λειτουργίας του κολυμβητηρίου και να μην παραμείνει σημείο πολιτικής αντιπαράθεσης».

Όπως υπογράμμισε ο Γραμματέας του ΚΟΔ, σύντομα η διοίκηση θα μπορεί να γνωστοποιήσει στους πολίτες της Δράμας, συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν την προοπτική ενός σύγχρονου κολυμβητηρίου για τη Δράμα. Επίσης θα ανακοινωθεί άμεσα η ημερομηνία και ο χώρος διεξαγωγής ανοικτής ενημέρωσης προς τους γονείς και τα μέλη του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας.

Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας: 38 χρόνια επιτυχίες!

Στο τέλος της συνέντευξης τύπου, ο Έφορος της Προαγωνιστικής Ομάδας του Κ.Ο.Δ. κ. Χρήστος Μπανιώτης, αναφέρθηκε στο σύλλογο και την πορεία του. «Το αθλητικό μας σωματείο, με ιστορία 38 χρόνων, έχει έντονη παρουσία στα δρώμενα της πόλης και επιτελεί διττό ρόλο: Πρώτος του και σημαντικότερος είναι ο κοινωνικός. Εμφατικά θα αναφέρω εδώ τη δυναμικότητα του, 650 παιδιά και 180 ενήλικες. Η Δράμα διεκδικεί τα πρωτεία πανελλαδικά σε κολυμβητική κουλτούρα. Αυτό διαπιστώνεται από το μεγάλο αριθμό των ενεργών μελών και φίλων του συλλόγου, ο οποίος επηρεάζει άμεσα και έμμεσα ένα σύνολο περίπου 3500 πολιτών της Δράμας. Υπάρχει έμφυτη σε κάθε Δραμινή οικογένεια, η αναγκαιότητα, η πρώτη αθλητική εμπειρία του παιδιού τους να είναι στο κολυμβητήριο με τον Κολυμβητικό Όμιλο Δράμας. Αυτό έχει συμβάλει στο γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια δεν έχει αναφερθεί κανένα περιστατικό πνιγμού κάποιου Δραμινού πολίτη. Ο δεύτερος ρόλος του συλλόγου είναι ο αθλητικός. Είμαστε μια δυναμική ομάδα, με έντονη παρουσία στα αθλητικά δρώμενα, τόσο της περιφέρειας μας όσο και πανελλαδικά.  Χαρακτηριστικό είναι πως, την ίδια ημερομηνία που στα έντυπα μέσα της πόλης κυριαρχούσε το θέμα του κλεισίματος του κολυμβητηρίου, δημοσιεύτηκε δελτίο τύπου που ανέφερε την επιτυχία του συλλόγου μας, με παρουσία αθλήτριας του Κ.Ο.Δ. στην προεθνική ομάδα και ταυτόχρονα την ανακοίνωση από την ομοσπονδία των 15 αθλητών της ομάδας μας, ως επίλεκτους αθλητές, που αποτελεί προθάλαμο της προεθνικής. Το γεγονός αυτό καθιστά το σύλλογο στη 2η θέση πανελλαδικά σε επίλεκτους αθλητές».

Τέλος ο κ. Μπανιώτης κάλεσε, γονείς και μέλη του συλλόγου να επισκεφτούν το κολυμβητήριο ενώ ζήτησε από τους αθλητές να συμμετάσχουν στην επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων του συλλόγου. Εξάλλου, ζήτησε από όλους να τιμήσουν με την παρουσία τους τις επετειακές εκδηλώσεις των 20ων Κολυμβητικών Αγώνων της Αγίας Βαρβάρας, που θα διεξαχθούν το προσεχές σαββατοκύριακο στο Δημοτικό κολυμβητήριο Δράμας.

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)