ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Τοτσίδου Αθανασία (Σία)

0
1631

Η Αθανασία Τοτσίδου γεννημένη το 1989 στο Μόναχο της Γερμανίας ξεκίνησε από μικρή ηλικία να ασχολείται με το βόλεϊ. Ήδη μετρά 18 συνεχόμενα έτη σε ομάδες της χώρας μας. Αγωνίζεται ως ακραία και το 1.78 την βοηθά αρκετά στο παιχνίδι της. Φορά την φανέλα με το νούμερο 13 που το έχει ως γούρι. Την φετινή σεζόν θα αγωνίζεται με τα κόκκινα χρώματα του Ολυμπιακού.

Γιατί επέλεξες το συγκεκριμένο άθλημα;
Η πρώτη μου επαφή με το βόλει ήταν μέσω της μεγαλύτερης αδερφής μου η οποία επαίζε στον Γυμναστικό Συλλογο Δράμας και παρακολουθούσαμε τους αγώνες της, αυτή θα ήταν και η μόνη επαφή εαν δεν με προέτρεπε η μαμά μου να πάω σε μια προπόνηση του τμήματος βόλει της Δόξας Δράμας να «δοκιμάσω» ένα πιο ομαδικό άθλημα. Το βόλει είναι ένα πολύ ευγενές άθλημα ασφαλές αφου είναι χωρίς σωματική επαφή και αυτό σε συνδυασμό με το οτι πρέπει σε πολύ σύντομο χρονικο διάστημα να πάρεις μια απόφαση ενώ ενα αγωνιστικό επεισόδιο είναι σε εξέλιξη ήταν αυτά που το έκαναν πολύ ενδιαφέρον και ιδιαίτερα ελκυστικό στα μάτια μου.

Σε ποιες ομάδες αγωνίστηκες;
Ξεκίνησα στην ομάδα της Δόξας Δράμας μέτα τη διάλυση του τμήματος συνέχισα στον Ερμή Δράμας και στη συνεχεια αγωνίστηκα σε Ηρακλή Θεσσαλονίκης, Πανναξιακό, Ηλιούπολη, ΑΕΚ και φέτος θα αγωνίζομαι στον Ολυμπιακό.
Θέλεις να ευχαριστήσεις κάποιους ανθρώπους που σε βοήθησαν μέχρι τώρα;
Πρωτίστως την οικογένεια μου χωρίς τη βοήθεια τους δεν θα είχα καταφέρει τίποτα και δεν θα είχα ξεπεράσει τις δυσκολίες που συνάντησα. Όλοι οι υπολοίποι άνθρωποι που έχω γνωρίσει μέσα στο χώρο (προπονητές συναθλήτριες, παράγοντες ομάδων) συνέβαλαν στο να διαμορφώσω το αγωνιστικό αλλα και ένα μέρος του εξωαγωνιστικού χαρακτήρα μου και με βελτίωσαν ως άνθρωπο και αθλήτρια ο καθένας με τον τρόπο του. οπότε δεν εχω παρά να τους ευχαριστήσω όλους!

Οι στόχοι της νέας σου ομάδας;
Ο Ολυμπιάκος είναι η ομάδα που τα τελευταια χρόνια έχει «μονοπωλήσει» στους εγχώριους τίτλους. Κατακτά συνεχομένα κύπελλα και πρωταθλήματα Ελλάδος στο γυναικείο βόλει και κάνει εξαιρετική πορεία στην Ευρώπη με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Challenge Cup πρίν 2 χρόνια. Οι στόχοι δεν μπορεί να είναι άλλοι από το να κατακτήσουμε και φέτος το κύπελλο και το πρώτάθλημα αλλά και να κάνουμε την καλύτερη δυνατή πορεία στην Ευρώπη.

Πέρα από το βόλεϊ με τι άλλο ασχολείσαι, πως περνάς τον ελεύθερο χρόνο σου;
Λόγω υποχρεώσεων τόσο με τους συλλόγους όσο και με την εθνική ομάδα ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος για αύτο και επιλέγω να κάνω πράγματα που με χαλαρώνουν. Περνάω χρόνο με την οικογένεια μου, τον σύντροφο μου και τους φίλους μου, κάνω ταξίδια και ασχολούμαι με τις μεταπτυχιακές σπούδες μου στην προπονητική που είναι κάτι που αγαπω πολύ και θέλω να ασχολήθω στο μέλλον.

Η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή στην μέχρι τώρα καριέρα
Το βόλει μου έχει προσφέρει πόλλες όμορφες στιγμές αλλά η πρόκριση στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα που εξασφαλίσαμε πέρυσι με την εθνική ομάδα ήταν η πιο έντονη μέχρι τώρα. Χειρότερες στιγμές θα χαρακτήριζα αυτές των τραυματισμών μου!

Ποια τα ονειρά σου με τη νέα σου ομάδα στο φετινό πρωτάθλημα;
Αυτό που θα ήθελα προσωπικά φέτος είναι να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει όλους τους στόχους της. Σε ένα ομαδικό άθλημα η επιτυχία είναι μόνο ομαδική υπόθεση!

Tι σε έκανε να επιλέξεις τον Ολυμπιακό;
Οι υψηλοί στόχοι της ομάδας, το επίπεδο προπόνησης και η οργάνωση του συλλόγου είναι ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία για να μπορεί ένας αθλητής να αποδώσει.Ο Ολυμπιακός τα έχει όλα αυτά και έτσι ήταν πολύ ευκολή απόφαση για εμένα !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!