Διάφορα

Σανίδα ΣωτηΡίας

Η Δράμα «φοράει τα καλά της»

Ημέρα γιορτής η σημερινή για τη Δράμα και όλους τους δραμινούς. Η Δράμα τιμά την πολιούχο της Αγία Βαρβάρα και «φοράει τα καλά της»! Η χαρά και η γιορτή είναι διπλή, αφού από σήμερα ανοίγει της πύλες της και η μεγάλη

χριστουγεννιάτικη γιορτή, η «Ονειρούπολη»! Αυτό το μαγικό ταξίδι, αυτό το ξεχωριστό παραμύθι, περιλαμβάνει δράσεις, εκδηλώσεις, συναυλίες και πάνω απ’ όλα είναι έτοιμο να προσφέρει αξέχαστες στιγμές και εμπειρίες -σε μικρούς και μεγάλους-, δείχνοντας μας πως η μαγεία των Χριστουγέννων είναι εδώ και μας περιμένει να την ζήσουμε!

Με Ευγένιο Τριβιζά η έναρξη της «Ονειρούπολης»

Ο γνωστός και πολυβραβευμένος συγγραφέας παιδικών βιβλίων και παραμυθιών, ο Ευγένιος Τριβιζάς, είναι αυτός που θα εγκαινιάσει την φετινή «Ονειρούπολη», τη 14η κατά σειρά διοργάνωση αυτού του επιτυχημένου θεσμού. Στις 7μμ, που θα ξεκινήσει η τελετή έναρξης, θα παραδοθεί στον Ε. Τριβιζά το «Χρυσό Κλειδί της Ονειρούπολης», ανακηρύσσοντάς τον σε πρώτο επίτιμο κάτοικο της μαγικής πολιτείας! Το πρόγραμμα στη συνέχεια περιλαμβάνει συναυλία με τον Κωνσταντίνο Κουφό και πολλή διασκέδαση. Από σήμερα λοιπόν και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου, η «Ονειρούπολη», στο χώρο του Δημοτικού Κήπου Δράμας αλλά και της Πλατείας Ελευθερίας, μας καλεί κοντά της!

Βράβευση για το περιοδικό «δίοδος»

Μέσα στο γιορτινό κλίμα, μας έρχεται και η πολύ ευχάριστη είδηση για την τιμητική διάκριση του δραμινού περιοδικού λόγου και τέχνης «δίοδος» της ΔΕΚΠΟΤΑ, του Δήμου Δράμας, στα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2016!

Πιο συγκεκριμένα, στη «δίοδο» (όπως και στο περιοδικό «νέο επίπεδο») απονεμήθηκε τιμητική διάκριση, με το σκεπτικό βράβευσης της κριτικής επιτροπής για το δραμινό περιοδικό να αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η δίοδος είναι ένα περιοδικό που αξίζει να προσεχθεί περισσότερο γιατί τόπος έκδοσής του είναι η Δράμα. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει πανελλήνια εμβέλεια, με συνεργασία από λογοτέχνες και λογίους από όλη την Ελλάδα».

Να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων έγινε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, από το Τμήμα Γραμμάτων, Βιβλίου & Ψηφιακού Περιεχομένου της Διεύθυνσης Εφαρμογής Πολιτιστικής Πολιτικής της Γενικής Διεύθυνσης Σύγχρονου Πολιτισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Τα Κρατικά Βραβεία Λογοτεχνίας 2016, αφορούν εκδόσεις του έτους 2015, και η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Λογοτεχνίας κατέληξε σε αυτά μέσα από τον «βραχύ κατάλογο» των υποψήφιων προς βράβευση έργων.

Συγχαρητήρια και ένα μεγάλο μπράβο και στη ΔΕΚΠΟΤΑ αλλά και σε όλους τους συντελεστές και συνεργάτες του εξαμηνιαίου περιοδικού «Δίοδος 66100», το οποίο μάλιστα έχει κυκλοφορήσει και το 12ο τεύχος του!!!

της Ρίας Κυριακίδου

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)