Διάφορα

Νέες «δηλώσεις-φωτιά» από το δραμινό βουλευτή της ΝΔ

-Κυριαζίδης για Καραγιαννίδη: «Να παραιτηθεί από βουλευτής, αν έχει αίσθημα ευθύνης»

-Κυριαζίδης για Πατακάκη: «Φερώνυμος πλέον ως Αντιπεριφερειάρχης ο Αργύρης Πατακάκης. Τεράστιο ζήτημα η ποινική κατάστασή του»

 Σε παραίτηση από τη θέση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δράμας κάλεσε τον κ. Χρήστο Καραγιαννίδη, ενώ χαρακτήρισε ως «φερώνυμο πλέον Αντιπεριφερειάρχη» τον κ. Αργύρη Πατακάκη, ο Βουλευτής Δράμας της ΝΔ κ. Δημήτρης Κυριαζίδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου, στο πολιτικό γραφείο του στη Δράμα.

Ο δραμινός πολιτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους σχετικά με τις εξελίξεις στο θέμα των οδικών αξόνων του Ν. Δράμας, αλλά και του Τμήματος Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας του ΤΕΙ ΑΜΘ, επέρριψε ευθύνες στον κυβερνητικό Βουλευτή και τον κατηγόρησε για ανικανότητα ως προς τους χειρισμούς των τοπικών σοβαρών ζητημάτων. Επίσης, τον κατηγόρησε για απροθυμία συνεργασίας καθώς και για «καθεστωτική συμπεριφορά».

«Ο κ. Καραγιαννίδης να πάρει μια άλλη οδό… Να αφήσει τη θέση του στον δεύτερο του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ»

 Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κυριαζίδης ανέφερε στις δηλώσεις του: «Είναι καλό ο κ. Καραγιαννίδης να πάρει μια άλλη οδό… Να αφήσει τη θέση του στον δεύτερο του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ, μήπως και υπάρχει έτσι μια καλή συνεργασία για να υπηρετήσουμε τον τόπο. Θα βοηθούσε να υπάρχει μια συλλογική, κοινή, αντιμετώπιση των ζητημάτων γιατί τώρα -ενώ υπάρχουν αρνητικές εξελίξεις για τον τόπο μας, «κάποιοι σφυρίζουν κλέφτικα!». Σε όλα αυτά, έρχεται να προστεθεί η προκλητική στάση και θέση των υπουργών αυτής της κυβέρνησης, μιας κυβέρνησης που έχει ξεχάσει τη Δράμα και την έχει βγάλει από το χάρτη της χώρας! Δεν έχουμε άλλα περιθώρια!».

«Ζητώ από τον κ. Καραγιαννίδη, αν έχει αίσθημα ευθύνης, να παραιτηθεί»

 Απαντώντας σε ερώτηση των «Χ» σχετικά με το τί ζητά από τον κ. Καραγιαννίδη απάντησε: «Από τη στιγμή που είναι ανήμπορος να διασφαλίσει τα συμφέροντα του τόπου –έχοντας, ενδεχομένως πιο μεγάλα έργα, ως εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ–, είναι καλό, ο κυβερνητικός βουλευτής να δώσει τη θέση του στον δεύτερο (Σ.Σ. με βάση τους σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Δράμα) υποψήφιο, μήπως και υπάρξει μια δυνατότητα συνεργασίας και όχι μιας κομματικής αντιπαράθεσης, ή μιας καθεστωτικής αντίληψης, ότι «εμείς είμαστε το κράτος». Γευόμαστε όλοι τον τρόπο που κυβερνά το «Κράτος ΣΥΡΙΖΑ», με πρόσφατα παραδείγματα τους πλειστηριασμούς και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Ειρηνοδικείο. Θα διευκόλυνε τον τόπο η παρουσία του δεύτερου (υποψηφίου), με την ελπίδα συνεργασίας, όχι μόνο σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, αλλά στο πλαίσιο μιας γενικότερης προσπάθειας, διότι η ευθύνη του κυβερνητικού βουλευτή είναι τεράστια! Ζητώ από τον κ. Καραγιαννίδη να παραιτηθεί, αν έχει αίσθημα ευθύνης. Αυτό το ενδεχόμενο, μπορεί να κάνει κακό, τόσο σε μένα , όσο και στο κομματοπικά, γιατί μας βολεύει κομματικά η παρουσία του κ. Καραγιαννίδη, όμως δεν βοηθάει τον τόπο. Θέλω να είμαι καθαρός και για αυτό κάνω αυτήν την αναφορά, αν και φυσικά δικαίωμά του είναι η όποια επιλογή του. Υπάρχουν άνθρωποι πιο νουνεχείς, που θα μπορούσαν να βοηθήσουναυτήν τη συλλογική προσπάθεια, όπως κάνουν σε κάθε άλλο νομό, αλλά δεν το κάνουμε εδώ στη Δράμα. Μάλιστα, δεν συμβαίνει μόνο αυτό, αλλά βλέπουμε και την κακεντρέχεια από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ, όταν κάνουμε αναφορές που θίγουν την κυβέρνηση, ή τον ίδιο τον κ. Καραγιαννίδη. Τότε είμαστε «οι Ακροδεξιοί», ή οτιδήποτε άλλο, και θα πρέπει, σύμφωνα με αυτούς, να πάψουμε να ομιλούμε. Εμείς όμως θα κάνουμε αυτό που πρέπει και κανένας δεν θα μας φιμώσει, όσο και με όποιον τρόπο και αν το προσπαθεί!»

«Φερώνυμος πλέον ως Αντιπεριφερειάρχης ο Αργύρης Πατακάκης»

Ο κ. Κυριαζίδης, στη συνέχεια των δηλώσεων του, και απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, ξεκαθάρισε πως δεν έχει κανένα προσωπικό πρόβλημα, ούτε με τον κ. Καραγιαννίδη, ούτε με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης  –παρά τις κόντρες που έχουν εκδηλωθεί εδώ και καιρό–, αλλά και ούτε με τον Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, κ. Αργύρη Πατακάκη. Ωστόσο, αναφερόμενος στον κ. Πατακάκη, και στις μεταξύ τους σχέσεις, είπε χαρακτηριστικά: «Προσωπικά, δεν έχω πρόβλημα ούτε και με τον φερώνυμο πλέον ως Αντιπεριφερειάρχη. Ζητώ και θέλω τη συνεργασία, αλλά αυτή να είναι με έντιμο και καθαρό τρόπο, κάτι που δεν βλέπω να υπάρχει. Τόσα προβλήματα και ζητήματα έχει ο Νομός μας, και αντί να διεκδικούμε λύσεις, όταν έρχεται κάποιος εκπρόσωπος της κυβέρνησης, όλοι τρέχουν να τον χειροκροτήσουν και να βγουν φωτογραφίες μαζί του, χωρίς να επιδιώκουν απαντήσεις. Το ξέρω, για άλλη μια φορά, δεν γίνομαι αρεστός, αλλά αυτή είναι η αλήθεια!».

Στη συνέχεια των δηλώσεων του, ο κ. Κυριαζίδης είπε για τον κ. Πατακάκη. «Η ποινική κατάσταση του κ. Πατακάκη είναι τεράστιο ζήτημα! Και αυτήν την κατάσταση έλαβε υπόψιν του και ο πρόεδρος του κόμματός μας, ο κ. Μητσοτάκης, όταν είχε έρθει στη Δράμα, και απέφυγε την όποια «παρουσία» του στον συγκεκριμένο Αντιπεριφερειάρχη. Είναι μεγάλο ζήτημα το θέμα και για αυτό όφειλα να έχω ξεκάθαρη θέση και δεν θα μπορούσα να δεχθώ τέτοιου είδους στάσεις και συμπεριφορές, για τις οποίες εμείς θα πρέπει να απολογηθούμε ως κόμμα. Δεν μπορώ να λειτουργήσω με την έννοια της συγκάλυψης. Θέλω να λέω μόνο αλήθειες και δεν πρόκειται να καλύψω ή να συγκαλύψω κανέναν και οτιδήποτε!».

Οδικοί άξονες Δράμας: «Χαμένοι στην μετάφραση» των μελετών…

Στην ίδια συνέντευξη τύπου, ο Βουλευτής της ΝΔ, εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτησή του, παράλληλα, γύρω από τη στασιμότητα που υπάρχει για το θέμα των οδικών αξόνων της Δράμας, όχι μόνο για την μη κατασκευή τους αλλά και για τις σχετικές τεχνικές μελέτες που δεν … ωριμάζουν! Αφορμή της έκρηξης του Δ. Κυριαζίδη, στάθηκε η πρόσφατη συζήτηση (Σ.Σ: την Πέμπτη 30/11/2017) της επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη, μιας συζήτησης που περίμενε ο δραμινός πολιτικός –όπως τόνισε με έμφαση– περίπου 1 χρόνο και μετά από την κατάθεση 6 αντίστοιχων ερωτήσεων!

«Πρόκληση και επιθετικότητα από τον κ. Σπίρτζη, αντί για …απαντήσεις»

«Για τους κάθετους άξονες, μετά και τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή, μετά από περίπου 1 χρόνο αναμονής για τη διεξαγωγή της συγκεκριμένης συζήτησης, αλλά και μετά από περίπου 3 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας όχι μόνο δεν έχει προχωρήσει τίποτα, αλλά έχουμε και αρνητικές εξελίξεις, ως αποτελέσματα.

Ο Υπουργός, ο οποίος εδώ και ένα χρόνο φυγοδικούσε για να απαντήσει, -συγκεκριμένα και όχι αόριστα-, ήρθε με ένα προκλητικό και επιθετικό τρόπο, και χωρίς να αναλάβει οποιαδήποτε ευθύνη!», δήλωσε ο Βουλευτής  κ. Κυριαζίδης και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Δυστυχώς, αυτό που φάνηκε ξεκάθαρα ήταν η επιθετικότητα του υπουργού, σαν να βρισκόμασταν σε προεκλογική περίοδο. Η μόνη απάντηση που έδωσε ήταν μια απλή αναφορά, πως θα εξεταστεί από πλευράς υπουργείου, αν το έργο αυτό είναι βιώσιμο!»

Ο κ.Κυριαζίδης, σε αυτό το σημείο της συνέντευξης τύπου, έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά στις προσπάθειες που είχαν γίνει από το2013 και πριν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στα χρήματα που είχαν εξασφαλιστεί (3 εκ ευρώ, όπως ανάφερε) για την εκπόνηση των σχετικών τεχνικών μελετών των οδικών αξόνων, παρουσιάζοντας και τα σχετικά έγγραφα, ΦΕΚ, ερωτήσεις  και συζητήσεις στη Βουλή.

Η Οδύσσεια της οδικής σύνδεσης της Δράμας

«Όλα αυτά έχουν χαθεί! Ο Υπουργός κ. Σπίρτζης, προσπαθώντας να αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά η οποία θα έδινε συγκεκριμένες απαντήσεις στην Οδύσσεια της οδικής σύνδεσης της Δράμας με το οδικό εθνικό δίκτυο της χώρας,μιλούσε με υβριστικό και επιθετικό τρόπο! Ο κ. Σπίρτζης, με αποφάσεις του -και όχι με επίσημες απαντήσεις, ως όφειλε, στη Βουλή-, έχει μεταφέρει -επανειλημμένα μάλιστα- χρονικά την ολοκλήρωση των μελετών για τους οδικούς άξονες, ενώ στη συνέχεια έδωσε νέα παράταση για το τέλος του 2017, καθώς η τελευταία προθεσμία που είχε δώσει ήταν στις 17/2/2017. Πρόσφατα βέβαια, κατά τη διάρκεια της … «περιοδείας του κυβερνητικού αυτού θιάσου» είπε πως αν οι μελέτες ωριμάσουν, θα τελειώσουν μέσα στο 2018! Οφείλουμε πλέον, ως εκπρόσωποι του Νομού Δράμας, να αναλάβουμε όλοι τις ευθύνες μας! Εγώ όποια προσπάθεια έχω κάνει για τη συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων και ζητημάτων της Δράμας, μεταξύ των οποίων και η προσπάθεια μου μέσα στο καλοκαίρι, ναρκοθετήθηκε και πολεμήθηκε…»

Ευθύνες και για το Τμήμα ΤΕΙ Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας

Ευθύνες από τον κυβερνητικό βουλευτή κ. Χρήστο Καραγιαννίδη ζήτησε ο κ. Κυριαζίδης, και για τις εξελίξεις στο Τμήμα Οινολογίας και Τεχνολογίας Ποτών Δράμας του ΤΕΙ ΑΜΘ, μετά την πρόσφατη απομάκρυνση του Προϊσταμένου του τμήματος κ. Σπύρου Μάμαλη, θέμα για το οποίο ο δραμινός πολιτικός της ΝΔ κατέθεσε στις 29 Νοεμβρίου ερώτηση στη Βουλή και προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Κώστα Γαβρόγλου. Στην ερώτησή του κάνει -μεταξύ άλλων- λόγο για «άστοχες, αιφνίδιες και ελεγχόμενης νομιμότητας ενέργειες της διοίκησης του ΤΕΙ», με τις οποίες -όπως αναφέρει- «κυριολεκτικά καθαιρέθηκε» ο κ. Μάμαλης, ενώ ζητά να μάθει αν «υφίστανται σχέδια κατάργησης, μεταφοράς ή συγχώνευσης του Τμήματος με άλλες πανεπιστημιακές μονάδες, εντός ή εκτός ΤΕΙ ΑΜΘ».

Για την πορεία των Τμημάτων ΤΕΙ της Δράμας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε την Παρασκευή, ο κ. Κυριαζίδης, έκανε μια σύντομη ιστορική αναφορά, σχετικά με τις προσπάθειες που είχαν γίνει για τα Τμήματα ΤΕΙ της Δράμας, και τις πιέσεις που ο ίδιος είχε ασκήσει στον τότε υπουργό κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, δίνοντας στους δημοσιογράφους -και γι’ αυτό το θέμα- τα σχετικά έγγραφα, όπως ερωτήσεις στη Βουλή αλλά και τις επιστολές προς τον κ. Αρβανιτόπουλο.

«Οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν με καθεστωτικό και ολοκληρωτικό τρόπο»

Στο σημείο αυτό των δηλώσεών του, ο δραμινός πολιτικός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, έκανε σύγκριση ανάμεσα στις κινήσεις που ακολούθησε ο ίδιος και σε αυτές που ακολουθεί ο κυβερνητικός βουλευτής της Δράμας λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν βλέπω τα σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίζονται με ανάλογο τρόπο από τον κυβερνητικό βουλευτή! Δεν βοηθάει τον τόπο! Εγώ έφτασα στο σημείο, όχι μόνο να πιέζω αλλά και να εκβιάζω με παραίτησή μου από τη ΝΔ για σημαντικά ζητήματα του Νομού. Δεν έκανα πίσω! Οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούν με καθεστωτικό και ολοκληρωτικό τρόπο, και καμία σχέση δεν έχει ο τρόπος που λειτουργούν όσο είναι στην κυβέρνηση, με αυτά που έλεγαν και έκαναν προεκλογικά! Απευθύνω έκκληση, και σε κεντρικό και σε τοπικό επίπεδο, σε όποιον έχει θέση ευθύνης να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και το καλό του τόπου!».

Ρεπορτάζ: Ρία Κυριακίδου

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)