Διάφορα

«Η αυτοτέλεια προϋπόθεση για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Επιμελητήριο»

Ο απερχόμενος και εκ νέου υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης μιλά στα «Χρονικά» για τους στόχους του νέου Δ.Σ.
Το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου διεξάγονται και στο Επιμελητήριο Δράμας, όπως σε όλη την επικράτεια, οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μοναδική υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου, είναι αυτή του απερχόμενου προέδρου κ. Στέφανου Γεωργιάδη, με τον συνδυασμό «Επιχειρώ» ενώ το ενδιαφέρον, ελλείψει δεύτερου συνδυασμού, εστιάζεται στα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν τον πρόεδρο στο νέο Δ.Σ. του Επιμελητηρίου. Η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στο κτήριο του Επιμελητηρίου, στην οδό Λαμπριανίδη 40, θα ξεκινήσει στις 8 π.μ. και θα ολοκληρωθεί στις 7 μ.μ.
Σε δηλώσεις του στα «Χρονικά», ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης ανέφερε ότι το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Επιχειρώ» είναι πλήρες από όλους του τομείς και περιέχει πολλούς εκπροσώπους επαγγελματικών σωματείων που είναι ήδη μέλη διοικήσεων, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για το γεγονός αυτό, σημειώνοντας ότι εκφράζει μια μαζικότητα στη συμμετοχή των κλάδων. Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι οι υποψήφιοι σύμβουλοι είναι άνθρωποι που πραγματικά ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη του θεσμού, ενώ υπάρχει σε μεγάλο βαθμό ανανέωση προσώπων και συμμετοχή για πρώτη φορά επτά γυναικών στο ψηφοδέλτιο του Επιμελητηρίου Δράμας. «Γενικά είναι πολύ ευχάριστο που όλοι αυτοί οι άνθρωποι δέχτηκαν τα γενικά χαρακτηριστικά που εκφράζει το Επιμελητήριο Δράμας, το όραμα το οποίο έχουμε και το σχέδιο μας που περιλαμβάνει εφικτούς στόχους και τεκμηρίωση όλων των διεκδικήσεων μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στους άξονες των προτεραιοτήτων της Διοίκησης του Επιμελητηρίου για τα επόμενα χρόνια ο κ. Γεωργιάδης, αναφέρθηκε πρώτα στην προσπάθεια που καταβάλλεται και θα συνεχίσει για τη συνεχή αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων των επιχειρήσεων μελών μας καθώς και η παροχή σύγχρονων και ουσιαστικών ανταποδοτικών υπηρεσιών προς αυτά. Επισήμανε ότι μόνο η νομική υπηρεσία του Επιμελητηρίου έχει εξυπηρετήσει χίλια οχτακόσια άτομα όλο το προηγούμενο διάστημα και θα συνεχίσει να το κάνει.

«Δεύτερος άξονας», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, «είναι η επένδυση στην καινοτομία και την  γνώση καθώς & η προσέλκυση νέων και νεοφυών ομάδων στο Επιμελητήριο μας, μέσω της δομής καινοτομίας και επιτάχυνσης ιδεών που υλοποιούμε, ενώ ο τρίτος άξονας είναι η περαιτέρω προώθηση της εξωστρέφειας και επιπλέον ανάπτυξη συνεργασιών & συμμετοχών σε εθνικό, ευρωπαϊκό & διεθνές επίπεδο». Συνεχίζοντας την περιγραφή ο απερχόμενος πρόεδρος ανέφερε ότι ο τέταρτος άξονας αφορά την περαιτέρω βελτίωση των υποδομών του  Επιμελητηρίου με στόχο το  απόλυτα ψηφιακό επιμελητήριο, το πέρασμα του θεσμού στην ψηφιακή εποχή και πέμπτος «η δια βίου μάθηση, η εκπαίδευση στην έξυπνη εξειδίκευση,  οι πιστοποιήσεις, η Β2Β υποστήριξη  των επιχειρήσεων μελών μας, η προώθηση συνεργειών επιχειρήσεων, η ενίσχυση της νομικής και επιστημονικής υπηρεσίας προς τα μέλη μας, η συμβουλευτική προς τις επιχειρήσεις και η πρόληψη κινδύνων, η συνεχής μέτρηση γενικών & εξειδικευμένων δεικτών της τοπικής-περιφερειακής  οικονομίας μας ως εργαλείο παρακολούθησης και αποφάσεων ενεργειών, η επικαιροποίηση &  η εκπόνηση νέων κλαδικών μελετών».
Εξίσου σημαντικός άξονας είναι αυτός που αφορά τις άμεσες ενέργειες και πρωτοβουλίες προς πάσα κατεύθυνση για τον εκσυγχρονισμό της Επιμελητηριακής νομοθεσίας σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά πρότυπα & με σεβασμό στην διοικητική & οικονομική αυτοτέλεια των Επιμελητηρίων.
«Θέλουμε, δε θέλουμε πάμε προς τα εκεί, σε διαφορετική περίπτωση ότι έχουν κάνει μέχρι τώρα έχει μία στόχευση, να δημιουργήσουν έναν σκληρό δημόσιο οργανισμό, πράγμα που δεν το δέχομαι εγώ αυτό ως πρόεδρος και το Επιμελητήριο Δράμας θα πρωτοστατήσει για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν κι εγώ θα θέσω υποψηφιότητα για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων για να δώσω τη μάχη εκεί που πρέπει, κάτω», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε «ένα 50% των πολιτικών μας καταλαβαίνει κι ένα 50% δεν μας θέλει, δεν είναι από ένα κόμμα μόνο, προέρχονται από όλα, αλλά εμάς δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα, μας ενδιαφέρουν οι επιχειρήσεις». «Ας το ξεκαθαρίσουμε προς όλες τις πλευρές, η αυτοτέλεια είναι η προϋπόθεση για ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό Επιμελητήριο», επισήμανε.

Πρόσθεσε ότι οι δύο τελευταίο άξονες πολιτικής, αφορούν την περαιτέρω αναβάθμιση των Cloud Υπηρεσιών προς τα μέλη του Επιμελητηρίου και τέλος τη δημιουργία ειδικού τμήματος αγροτοδιατροφής και σύγχρονων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του αγροτικού τομέα. «Δεν μιλάμε για την κλασσική γεωργία, δημιουργούμε μέσα στο Επιμελητήριο τις προϋποθέσεις, ενός πρωτογενούς τομέα, ο οποίος αντιλαμβάνεται πλέον την αναγκαιότητα βελτίωσης της παραγωγικής του διαδικασίας, με σύγχρονες μεθόδους μείωσης κόστους και αύξησης της ποιότητας, είτε λέγονται βιολογικά, είτε φυσικά προϊόντα, με πιστοποίηση, ποιότητα και σύγχρονες μεθόδους», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΕΠΙΧΕΙΡΩ»

Επικεφαλής : Γεωργιάδης Στέφανος του Αθανασίου

Τμήμα Εξαγωγικό

 1. Λαζόγλου Φωτεινή του Θωμά
 2. Σταυρόπουλος Ευστράτιος του Δημητρίου
 3. Τομπουλίδης Ευστάθιος του Στρατόνικου

Τμήμα Εμπορικό

 1. Γκαγκάνης Χρήστος του Νικολάου
 2. Καρυπίδης Παναγιώτης του Αλέξανδρου
 3. Κεσκίνογλου Ιωάννης του Κυριάκου
 4. Κύρτσης Γεώργιος του Μιχαήλ
 5. Μουρατίδης Στέφανος του Σάββα
 6. Πολυτάρχης Βασίλειος του Χρήστου
 7. Σαββαίδης Μιχαήλ του Αθανασίου

Τμήμα Μεταποίησης

 1. Αργυρίου Γρηγόριος του Αποστόλου
 2. Δουκινάρη Μαρία του Κωνσταντίνου
 3. Δρουγούτης Μιχαήλ του Θεοφάνη
 4. Ελματζόγλου Ιωάννης του Ιωσήφ
 5. Ηλιάδου Κυριακή του Νικολάου
 6. Καμπουρίδης Γαβριήλ του Παύλου
 7. Καραχριστιανίδης Καλλίνικος του Νικολάου
 8. Μουρμούρης Όθων του Αθανασίου
 9. Ναζάρογλου Λάμπρος του Ευάγγελλου
 10. Παπαδόπουλος Παρασκευάς του Μιχαήλ
 11. Πετρίδης Θεόδωρος του Χρήστου
 12. Στάικος Αντώνιος του Νικολάου
 13. Τεκτονίδου Αναστασία του Λεωνίδα

Τμήμα Υπηρεσιών

 1. Αθανασλέρη Στυλιανή του Γεωργίου
 2. Βραδέλη Μαρία του Νικολάου
 3. Δερές Χριστόφορος του Ιωακείμ
 4. Ευθυμιάδης Κοσμάς (Μάκης) του Παναγιώτη
 5. Ηλιάδης Ηλίας του Μιχαήλ
 6. Κατρανίτσα Θεοδώρα του Αγγέλου
 7. Μπαντής Ιωάννης του Κωνσταντίνου
 8. Ρεπάκης Αθανάσιος του Λαζάρου
 9. Σαμαράς Ελευθέριος του Αθανασίου

Ρεπορτάζ: Άγγελος Θ. Νουσδίλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)