Διάφορα

«Πλημμύρισαν» κούτες για τη Δυτική Αττική τα ΕΛΤΑ Δράμας

Παράταση μέχρι το τέλος του έτους για τη δωρεάν αποστολή δεμάτων της ανθρωπιστικής βοήθειας αποφάσισε η διοίκηση των ΕΛΤΑ.

Δεκάδες κούτες με είδη πρώτης ανάγκης για τους πλημμυροπαθείς της Δυτικής Αττικής «πλημμύρισαν» χθες το κατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων στη Δράμα.

Από τις 20 Νοεμβρίου όταν η διοίκηση των ΕΛΤΑ ανακοίνωσε τη δωρεάν αποστολή όλων των δεμάτων με ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Δήμο Μάνδρας είναι εντυπωσιακή η ανταπόκριση πολιτών και συλλόγων της Δράμας για να συμπαρασταθούν στους πλημμυροπαθείς, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του στα «Χρονικά», ο προϊστάμενος των ΕΛ.ΤΑ στη Δράμα κ. Παναγιώτης Παναγιωτίδης.

«Εδώ και μία εβδομάδα ξεκίνησε η συγκέντρωση των δεμάτων με την ανθρωπιστική βοήθεια στο κατάστημα μας και διαπιστώσαμε ότι η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πάρα πολύ μεγάλη, οπότε ενώ η προσφορά των ΕΛΤΑ έληγε στις 30 Νοεμβρίου, πήρε παράταση μέχρι το τέλος της χρονιάς, για να ομαλοποιηθεί η ροή της βοήθειας στα καταστήματα και να εξυπηρετηθεί, όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος» ανέφερε ο κ. Παναγιωτίδης και πρόσθεσε ότι από την έναρξη της προσπάθειας το ταχυδρομικό κατάστημα της Δράμας υποδέχεται και προωθεί προς τον Δήμο Μάνδρας 60 – 70 μεγάλες κούτες κάθε ημέρα. Ο κ. Παναγιωτίδης ανέφερε ότι κυρίως μεμονωμένοι πολίτες είναι αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για βοήθεια και σπεύδουν να προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης.

Παράλληλα, έκανε έκκληση στους πολίτες που συγκεντρώνουν βοήθεια, μετά από την ανακοίνωση της παράτασης μέχρι το τέλος του έτους, να αφήσουν ένα μικρό διάστημα τις επόμενες ημέρες ώστε να είναι πιο ομαλή η ροή της βοήθειας προς τα ΕΛΤΑ τα οποία έχουν αυτή την περίοδο ιδιαίτερα αυξημένο όγκο εργασιών.

Οι «Εθελοντές Βώλακα» παρέδωσαν χθες τη βοήθεια τους για τους πλημμυροπαθείς

Χθες το μεσημέρι μέλη του συλλόγου «Δημιουργώ και Προσφέρω – Εθελοντές Βώλακα» μετέφεραν στο κατάστημα των ΕΛΤΑ Δράμας την βοήθεια που συνέλεξαν από τους κατοίκους του χωριού για την ενίσχυση των πλημμυροπαθών της Δυτικής Αττικής. Όπως δήλωσε στα “Χρονικά” ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Μπόσκος τα μέλη του συλλόγου θέλοντας να δείξουν τη συμπαράσταση τους προς του πλημμυροπαθείς στη Μάνδρα και τις γειτονικές της περιοχές, συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης (τρόφιμα μακράς διαρκείας, φάρμακα, πάνες, ρούχα, κουβέρτες παπούτσια, γαλότσες κ.α.)στο κοινοτικό κατάστημα του Βώλακα.
«Είχαμε μια επικοινωνία με το Δημαρχείο της Μάνδρας, στην οποία μας ενημέρωσαν για τις ανάγκες που έχουν οι πλημμυροπαθείς και έτσι με βάση αυτή την πληροφόρηση προχωρήσαμε στη συγκέντρωση των συγκεκριμένων ειδών», ανέφερε ο κ. Μπόσκος και ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους εθελοντές του συλλόγου και τους κατοίκους του Βώλακα για την προσφορά τους.

«Η αποστολή της βοήθεια μας θα γίνει μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων, αφού όπως είναι γνωστό από τις 20 Νοεμβρίο αναλαμβάνουν να μεταφέρουν δωρεάν όλα τα δέματα με ανθρωπιστική βοήθεια προς τον Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλείας», κατέληξε ο κ. Μπόσκος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σύλλογος «Δημιουργώ και Συμμετέχω – Εθελοντές Βώλακα» ιδρύθηκε μέσα στο 2017, έχει κοινωνικό, πολιτιστικό και αθλητικό χαρακτήρα και πολύ εθελοντισμό και τα μέλη του είναι κατά κύριο λόγο νέοι άνθρωποι με διάθεση προσφοράς.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Θ. Νουσδίλης

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)