Διάφορα

Ψύλλοι στ’ άχυρα

@ Στις καλένδες παραπέμθηκε από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας το ζήτημα της καταβολής σε μετρητά των αναδρομικών που οφείλονται στις καθαρίστριες για την πενταετία 2012 – 2017, για την μη παροχή μέσων ατομικής ασφάλειας κατά την εργασία τους, όπως προέβλεπε η νομοθεσία.

@ Οι καθαρίστριες θα έχουν από 1ης Δεκεμβρίου μέσα ατομική προστασίας κατά την εργασία τους, αλλά τα χρήματα που τους οφείλονται παραμένουν σε εκκρεμότητα, καθώς η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Δράμας δεν πήρε θέση για το ζήτημα, εμμένοντας στη θέση που είχε εκφράσει ο κ. Μαμσάκος πριν από μία εβδομάδα.

@ Εκκρεμότητα υπάρχει για τον Δήμο Δράμας και με το ζήτημα της εκκαθάρισης του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, η οποία ενώ έχουν περάσει περισσότερα από πέντε χρόνια από την έναρξη της δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα δεκάδες επιχειρήσεις να περιμένουν να πληρωθούν χωρίς όμως να υπάρχει καμία πρόοδος.

@ Το θέμα έχει μείνει σε στασιμότητα τον τελευταίο χρόνο και είναι απορίας άξιο πως η δημοτική αρχή μεταθέτει στο μέλλον τη λύση προβλημάτων που σχετίζονται με τα οικονομικά του Δήμου, χωρίς να δίνει λύσεις σε προβλήματα που αφορούν είτε εργαζόμενους, όπως οι καθαρίστριες, είτε επιχειρήσεις της Δράμας, όπως οι προμηθευτές της παλιάς επιχείρησης του Φεστιβάλ Ταινιών.

@ Κοινωνικό πολιτική δεν είναι μόνο το Κοινωνικό Παντοπωλείο και τα συσσίτια, αλλά και η εξυπηρέτηση των πολιτών στην ώρα τους…

@ Τρίτη εβδομάδα συμπληρώνεται αύριο με το Κολυμβητήριο κλειστό και επισήμως δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση για το αν θα ανοίξει και πότε ο χώρος για να συνεχιστούν οι προπονήσεις. Σχόλια δεν υπάρχουν και για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας που αποκάλυψε την εργασία στον χώρο του Κολυμβητηρίου ατόμων που δεν ήταν δηλωμένα…

@ Οι διαδικασίες ανάδειξης των νέων πρυτανικών αρχών στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, έφεραν την ανάδειξη του αναπληρωτή καθηγητή Αντώνιου Παπαδόπουλο, στη θέση του προϊσταμένου του τμήματος Δασοπονίας Δράμας, ενώ όπως καταγγέλλεται από σπουδαστές του τμήματος Οινολογίας μεθοδεύεται η αντικατάσταση του Σπύρου Μάμαλη, από τη θέση του προϊσταμένου του τμήματος.

Άγγελος Θ. Νουσδίλης

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)