Διάφορα

Εξώδικο της «Αφοί Αρβανιτίδη Α.Ε.» προς τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη

Τον καλεί εντός πέντε ημερών να ανακαλέσει αναφορά που περιέχεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε σχολιάζοντας την καταδικαστική για τον ίδιο απόφαση της 15ης Νοεμβρίου.

Με εξώδικο που απέστειλε προς τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη «Αφοί Αρβανιτίδη Α.Ε.», τον καλεί εντός πέντε ημερών να ανακαλέσει την δήλωση που είχε διανείμει στα μέσα ενημέρωσης με την οποία σχολίαζε την απόφασης του Τριμελούς Πλημελειδικείου Δράμας, το οποίο τον καταδίκασε, την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017, σε 12μηνη ποινή φυλάκισης, για παράβαση καθήκοντος.

Στο εξώδικο της, που κοινοποιήθηκε στην εφημερίδα μας την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, η εταιρία επισημαίνει ότι η αναφορά του κ. Πατακάκη ότι δήθεν «η προσφορά μας κατατέθηκε εκπρόθεσμα και με προφανή δόλο», οδηγεί το κοινό να σκεφθεί ότι εμείς προβήκαμε στην προσφορά μας σε χρόνο που δεν μπορούσατε να την λάβετε υπόψη (ώστε ως υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης να επιλέξετε την φθηνότερη δική μας προσφορά), και με σκοπό να σας παγιδεύσουμε ώστε να επιτύχουμε με άμεσα αμφισβητούμενης ηθικής και νομιμότητας την καταδίκη σας.

Η «Αφοί Αρβανιτίδη Α.Ε.» διαμαρτύρεται «για την άδικη και παράνομη συμπεριφορά» του κ. Πατακάκη, και τον καλεί μέσα σε πέντε ημέρες από την λήψη του εξώδικου «να προβεί σε επίσημη ανακοίνωση ανάκλησης των ανωτέρω φράσεων σας εναντίον μας, σε όλα τα ανωτέρω ΜΜΕ, καθώς και σε όσα άλλα περιήλθε η Ανακοίνωση σας, όπως επίσης και στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, και σε κάθε άλλο σημείο δημοσιότητας, όπου έχει αναρτήσει τη συγκεκριμένη ανακοίνωση. Σε διαφορετική περίπτωση σημειώνει, τέλος, «με λύπη μας θα προβούμε άμεσα στις νόμιμες ενέργειες».

Το κείμενο του εξώδικου προς τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Αργύρη Πατακάκη

Την 15η Νοεμβρίου, παρασταθήκατε κ. Πατακάκη ενώπιον του Τριμελούς Πλημελειοδικείου Δράμας, ως κατηγορούμενος για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.
Η εταιρία μας, προέβη σε δήλωση Πολιτικής Αγωγής στο Δικαστήριο αυτό, η οποία έγινε δεκτή.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο: α….δυνάμει της με αριθμό 236/7-11-2014 Απόφασης σας, ως Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, αναθέσατε απευθείας το έργο της ασφάλισης των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας, στην ασφαλιστική εταιρία «Εθνική Ασφαλιστική» αντί του ποσού των 11.420,10 ευρώ, με χρονική διάρκεια από 7-11-2014 έως 7-11-2015, παρότι εμείς καταθέσαμε προσφορά ύψους 8.848,00 ευρώ και β…. προβήκατε στην ως άνω παράνομη πράξη με σκοπό να βλάψετε την εταιρίας μας αλλά και την Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κατά το ποσόν των 2.572,10 ευρώ.
Το Δικαστήριο μετά από ενδελεχή εξέταση μαρτύρων και εγγράφων σας έκρινε ΕΝΟΧΟ τέλεσης του αδικήματος και σας επέβαλλε ποινή φυλάκισης χωρίς αναστολή (καθώς δεν τηρούσατε τους όρους του αρ.99 του Π.Κ.) αλλά με μετατροπή σε χρήμα, και παρεπόμενη ποινή στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων.

Βεβαίως ασκήσατε έφεση κατά της Απόφασης, ως είχατε το δικαίωμα και η υπόθεση θα κριθεί εκ νέου σε μέλλοντα χρόνο σε ανώτερο Δικαστήριο.

Εμείς από την πλευρά μας, παρότι διάδικοι στην εν λόγω δίκη και παρότι είχαμε κάθε λόγο να επιχαίρουμε για την καταδίκη σας, προτιμήσαμε να τηρήσουμε σεμνή στάση. Δεν προβήκαμε σε τηλεοπτικές ή ραδιοφωνικές ή άλλες δηλώσεις, και γενικώς σας αντιμετωπίσαμε εν τιμή, σεβόμενοι το γεγονός ότι η ανωτέρω Απόφαση είναι πρωτόδικη και όχι αμετάκλητη, αλλά και σεβόμενοι εσας τον ίδιο ως καταδικασθέντα κατηγορούμενο Αντιπεριφερειάρχη για ένα τόσο σοβαρό για τη θέση σας αδίκημα.

Εσείς όμως για ακόμα μια φορά ακολουθήσατε την οδό της ανεύθυνης και παράνομης εναντίον μας επίθεσης.
Την Παρασκευή 17-11-2017, αποστείλατε ανακοίνωση στα ΜΜΕ, που ανέφερε ότι το Δικαστήρο σας καταδίκασε με την πρωτοφανή αιτιολογία ότι δεν λάβατε υπόψη σας την προσφορά του προηγούμενου αναδόχου, η οποία ωστόσο κατατέθηκε εκπρόθεσμα και με προφανή δόλο.

ΕΠΕΙΔΗ

Είναι ευρέως γνωστή η αντιδικίας μας και η αναφορά σας στον «προηγούμενο ανάδοχο», παραπέμπει τη σκέψη του κοινού άμεσα σε εμάς και την εταιρία μας.
ΕΠΕΙΔΗ

η αναφορά σας ότι δήθεν «η προσφορά μας κατατέθηκε εκπρόθεσμα και με προφανή δόλο», οδηγεί το κοινό να σκεφθεί ότι εμείς προβήκαμε στην προσφορά μας σε χρόνο που δεν μπορούσατε να την λάβετε υπόψη (ώστε ως υπεύθυνος Αντιπεριφερειάρχης να επιλέξετε την φθηνότερη δική μας προσφορά), και με σκοπό να σας παγιδεύσουμε ώστε να επιτύχουμε με άμεσα αμφισβητούμενης ηθικής και νομιμότητας την καταδίκη σας.

ΕΠΕΙΔΗ

Η στάση προσβάλει την ίδια τη Δικαιοσύνη, πλην όμως επ’ αυτού δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι να αντιδράσουμε.
ΕΠΕΙΔΗ

Αρνούμαστε να αποδεχθούμε κάθε λόγω ή έργο σας που να αμφισβητεί την ακεραιότητα μας και να θέτει εν κινδύνω την κοινωνική και επαγγελματική μας θέση.

ΕΠΕΙΔΗ
Φρονούμε ότι είναι σοφότερο να αναμένουμε με καρτερία την τελική κρίση του Δευτεροβάθμιου Δικαστηρίου, πριν προβούμε σε επίσημες και αναλυτικές δηλώσεις.
ΕΠΕΙΔΗ

Η ανωτέρω ανακοίνωση σας δημοσιεύθηκε στα εξής μέσα μαζικής ενημέρωσης:

  1. στο διαδικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο dramini.gr την 17η -11-2017
  2. στο διαδικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο destanea.gr την 17η –11-2017
  3. στο διαδικτυακό ενημερωτικό ιστότοπο του rαδιοφωνικού καναλιού Alpha.grNews την 17η –11-2017
  4. στην εφημερίδα Χρονικά, στο φύλλο 5355/ 20-11-2017
  5. στην εφημερίδα «Εργασία συ, στο φύλλο της 23ης -11-2017.
    6. στο δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού STAR ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ στις 17-11-2017

Επίσης, δε στον προσωπικό σας λογαριασμός στον διαδικτυακό ιστότοπο facebook την 17η – 11-2017, καθώς και σε μη προσδιορισμένο έτι αριθμό άλλων ΜΜΕ ή σημείων δημοσιότητας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την άδικη και παράνομη συμπεριφορά σας, η οποία αποτελεί συνέχεια άλλων παράνομων καθ’ ημών πράξεων σας.

Και σας καλούμε όπως εντός πέντε ημερών από τη λήψη της παρούσης, προβείτε σε επίσημη ανακοίνωση ανάκλησης των ανωτέρω φράσεων σας εναντίον μας, σε όλα τα ανωτέρω ΜΜΕ, καθώς και σε όσα άλλα περιήλθε η Ανακοίνωση σας (για τα οποία δεν έχουμε έτι λάβει σχετική γνώση). Επίσης δε στον προσωπικό σας λογαριασμό facebook, και σε κάθε άλλο σημείο δημοσιότητας, όπου έχετε αναρτήσει την Ανακοίνωση σας.
Άλλως και με λύπη μας θα προβούμε άμεσα στις νόμιμες ενέργειες.
Σας ενημερώνουμε ότι η παρούσα θα κοινοποιηθεί στα ανωτέρω ΜΜΕ, αλλά και σε όσα άλλα κρίνουμε χρήσιμο για την προστασία ημών και της εταιρίας μας.
Με εκτίμηση
Το Δ.Σ. της Εταιρίας ΑΦΟΙ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ Α.Ε.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Θ. Νουσδίλης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)