Διάφορα

Ο Συνήγορος του Πολίτη στην Ανατολική Μακεδονία-Θράκη

Ο Ανδρέας Ποττάκης θα επισκεφτεί και τη Δράμα μέσα στην επόμενη εβδομάδα, επικεφαλής διευρυμένου κλιμακίου στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής.

Επίσκεψη στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης πραγματοποιεί από τη Δευτέρα 27/11 μέχρι την Παρασκευή 1/12, ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, συνοδευόμενος από διευρυμένο κλιμάκιο στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής.

Ο Συνήγορος θα συναντηθεί με εκπροσώπους φορέων της περιοχής και θα ενημερωθεί για μια σειρά από θέματα που απασχολούν τους πολίτες όπως προκύπτει από τις αναφορές τους στην Ανεξάρτητη Αρχή.

Στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής θα επισκεφθούν τις Περιφερειακές Ενότητες Δράμας, Έβρου, Θάσου, Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης, όπου θα πραγματοποιήσουν συσκέψεις, συναντήσεις εργασίας και αυτοψίες σε χώρους με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από πλευράς ανθρώπινων δικαιωμάτων, δικαιωμάτων του παιδιού, δημόσιας διοίκησης, προστασίας του περιβάλλοντος κλπ. Πρόκειται για την τέταρτη Περιφέρεια που επισκέπτεται φέτος ο Συνήγορος του Πολίτη μετά το Βόρειο Αιγαίο, την Ήπειρο και την Κεντρική Μακεδονία. Ο πρώτος αυτός κύκλος επισκέψεων στις Περιφέρειες θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, καθώς, ο Συνήγορος θα συμπληρώνει τα 20 χρόνια λειτουργίας του. Με την ευκαιρία αυτή να σημειώσουμε ότι βασική κατευθυντήρια αρχή και γνώμονας της λειτουργίας του Συνηγόρου του Πολίτη είναι η προσήλωση στη λογική του θετικού αθροίσματος. Η διερεύνηση, δηλαδή, και ανάδειξη λύσεων από τις οποίες βγαίνουν κερδισμένοι τόσο οι πολίτες όσο και η διοίκηση. Η Ανεξάρτητη Αρχή στέκεται δίπλα στον δοκιμαζόμενο από την κρίση πολίτη, ερευνά τα προβλήματα που προκαλούνται από νομοθετικές ή άλλες παρεμβάσεις της διοίκησης και αναλαμβάνει στοχευμένες πρωτοβουλίες, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που έχει αναπτύξει και τις διευρυμένες αρμοδιότητες που διαθέτει. Ο Συνήγορος λειτουργεί ως θεματοφύλακας των δικαιωμάτων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με ιδιαίτερη έμφαση στην παρακολούθηση και προώθηση της εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης, των δικαιωμάτων του παιδιού και των ευπαθών ομάδων.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης

Ο Ανδρέας Ι. Ποττάκης σπούδασε Νομικά στα Πανεπιστήμια των Αθηνών και της Οξφόρδης όπου του απονεμήθηκε ο διδακτορικός τίτλος στο Ευρωπαϊκό Δημόσιο Δίκαιο. Έχει διδάξει σε Πανεπιστήμια στο Ην. Βασίλειο, στην Ιταλία, στην Τουρκία και στην Ελλάδα όπου και δικηγορεί (τελών σε αναστολή κατά τη διάρκεια της θητείας του) στον Άρειο Πάγο και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι καθηγητής και προϊστάμενος μεταπτυχιακών σπουδών στην Ευρωπαϊκή Σχολή Δικαίου και Διακυβέρνησης (ELGS), και Αναπληρωτής Διευθυντής στην Ακαδημία Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου. Έχει εκτενή εμπειρία στην οργάνωση και εκπόνηση προγραμμάτων διαρκούς επιμόρφωσης για νομικούς, ως επιστημονικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Κέντρου Διαρκούς Νομικής Επιμόρφωσης (ECCLE). Από το 2011 έως τις αρχές του 2015, ο Ανδρέας Ποττάκης διατέλεσε νομικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2015 και για ένα έτος κατείχε την θέση του προϊσταμένου του Νομικού Γραφείου. Έχει δημοσιεύσει εκτενώς, σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, περιλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, Ευρωπαϊκού Δημοσίου Δικαίου, Συγκριτικού, Συνταγματικού και Διοικητικού Δικαίου, καθώς επίσης και προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Θ. Νουσδίλης

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)