Διάφορα

Συνελήφθησαν έξι άτομα για παράνομη ανασκαφή σε δασική περιοχή του Παρανεστίου

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ οι δράστες αναζητούσαν παράνομα χρυσό – θησαυρό, έχοντας στήσει αυτοσχέδιο καταυλισμό στην περιοχή.

Στη σύλληψη έξι ατόμων για παράνομη ανασκαφή σε δασική περιοχή στον Δήμο Παρανεστίου, προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης 21 Νοεμβρίου, άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δασαρχείου Δράμας.

Οι έξι δράστες κατηγορούνται για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, το μεσημέρι της Τρίτης, σε δασική περιοχή του Παρανεστίου, συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Παρανεστίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 44 49, 50, 51, 53 και 70 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων, παράνομη υλοτομία και παράνομη κατασκήνωση κατά περίπτωση.

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί σε συνεργασία με υπαλλήλους του Δασαρχείου Δράμας, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισαν τους δράστες να προβαίνουν σε παράνομη ανασκαφή για την ανεύρεση χρυσού – θησαυρού, με τη χρήση του απαραίτητου εξοπλισμού – εργαλείων. Κοντά στον χώρο της ανασκαφής, βρέθηκαν σκηνές και ένα αυτοσχέδιο κατάλυμα, τα οποία είχαν εγκαταστήσει – κατασκευάσει οι δράστες για τη διαμονή τους και την αποθήκευση του εξοπλισμού τους. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι οι δράστες είχαν προβεί σε παράνομη υλοτομία, χρησιμοποιώντας τα ξύλα για την τοποθέτηση υποστυλωμάτων στο όρυγμα, καθώς και για καύση.

Στο χώρο της παράνομης ανασκαφής βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν: πλήθος σκαπτικών και διαφόρων άλλων εργαλείων (τσεκούρια, φτυάρια, αλυσοπρίονο, πριόνια κ.λ.π.),  βενζινοκίνητη γεννήτρια, 3 ηλεκτρικά εργαλεία, 3 ζευγάρια γάντια εργασίας, 7 φακοί, 4 προβολείς, 2 δοχεία με βενζίνη, είδη κατασκήνωσης, 7 κινητά τηλέφωνα, 4 συσκευές επικοινωνίας, κυνηγετικό όπλοκαι 8 κυνηγετικά φυσίγγια.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στις οικίες των δραστών, εντοπίσθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμα, στην οικία του 50χρονου, ένας ανιχνευτής μετάλλων και ένα οξειδωμένο νόμισμα, το οποίο θα αποσταλεί για εξέταση στην αρμόδια εφορία αρχαιοτήτων και στην οικία του 44χρονου, ένα  κυνηγετικό όπλο και 130 κυνηγετικά φυσίγγια.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Θ. Νουσδίλης

 

 

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)