Διάφορα

Καθημερινά πηγαινοέρχονται στην Καβάλα τα παιδιά της αγωνιστικής ομάδας

Συνέντευξη του πρόεδρου του Κολυμβητικού Ομίλου Δράμας κ. Σταύρου Καρασαββίδη στα «Χρονικά», με αφορμή το κλείσιμο του Κολυμβητηρίου.

Καμία αγωνιστική δραστηριότητα δεν υπάρχει τις τελευταίες δύο περίπου εβδομάδες στο Κολυμβητήριο της Δράμας, μετά από την πτώση δομικών υλικών την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα εκατοντάδες παιδιά να μην αθλούνται.

Σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση βρίσκεται ο Κολυμβητικός Όμιλος Δράμας, που έχει θέσει σε …αργία όλα τα αγωνιστικά τμήματα του και τα φυτώρια, πλην των παιδιών της αγωνιστικής ομάδας, τα οποία μεταβαίνουν καθημερινά στην Καβάλα και κάνουν προπόνηση σε μία λωρίδα που έχουν παραχωρήσει οι σύλλογοι της γειτονικής πόλης, όπως ανέφερε στα «Χρονικά» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Σταύρος Καρασαββίδης.
«Πιστεύουμε ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε καλά νέα από τον Δήμο Δράμας, ούτως ώστε να μπορέσει να συνεχιστεί η λειτουργία του Κολυμβητηρίου» ανέφερε ο κ. Καρασαββίδης, ενώ ερωτηθείς για το αν με την παρουσία του στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο είχε κάποια πληροφόρηση για το θέμα των παρεμβάσεων που γίνονται, ανέφερε ότι δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση του και ότι τα μέλη τη Δ.Σ. του Κ.Ο.Δ. έχουν ζητήσει συνάντηση με τον δήμαρχο κ. Χριστόδουλο Μαμσάκο για να ενημερωθούν για τις κινήσεις της δημοτικής αρχής, η οποία μέχρι χθες δεν είχε γίνει.

«Δεν υπήρξε κίνδυνος για τα παιδιά ή για τις κερκίδες»

Σχολιάζοντας το περιστατικό με την πτώση τμήματος δοκαριού πριν από δύο εβδομάδες, ο κ. Καρασαββίδης τόνισε ότι έχουν ακουστεί τόσες πολλές εκδοχές για το τι έχει συμβεί που έφτασαν μέχρι και να τον παίρνουν τηλέφωνο και να τον ρωτάνε αν έχει πέσει η σκεπή του Κολυμβητηρίου. «Την ώρα της πτώσης των υλικών όντως υπήρχε κόσμος στο Κολυμβητήριο, αλλά το σημείο όπου έγινε η ζημιά ήτανε στη γωνία, σε μέρος όπου δεν υπήρχαν καθίσματα, ούτε είναι η κερκίδα, απλά ακριβώς από κάτω έχει μία λαμαρίνα για να μην πέφτουν σκουπίδια κάτω, έτσι από τον θόρυβο που προκλήθηκε με την πτώση των υλικών πάνω στη λαμαρίνα θορυβήθηκαν οι γονείς που ήταν παρόντες, σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε κίνδυνος για τα παιδιά ή για τις κερκίδες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση μας, αν οι γονείς και οι προπονητές που κινούνται στον χώρο καθημερινά ανησυχούν λόγω της κατάστασης του χώρου, ο κ. Καρασαββίδης ανέφερε ότι «η ανησυχία πάντα υπάρχει, το κτήριο είναι παλιό, λόγω της υγρασίας υπάρχουν φουσκώματα στους τοίχους και πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο η συντήρηση, να μπαλώνονται κατά κάποιον τρόπο για να μπορούμε να το διατηρήσουμε σε μια υποφερτή κατάσταση. Εάν μία χρονιά δε γίνει αυτή η συντήρηση τα πράγματα επιδεινώνονται». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η συντήρηση που γίνεται σε ετήσια βάση αφορά κυρίως τα αποδυτήρια για λόγους υγιεινής και τις δεξαμενές για την αυτόματη χλωρίωση και οι διορθώσεις στον φέροντα οργανισμό του κτηρίου δεν περιλαμβάνονται στις συνηθισμένες εργασίες, ίσως λόγω της αναμονής ολοκλήρωσης των μελετών για τις παρεμβάσεις στο κτήριο.

«Υποχρέωση της πολιτείας να υπάρχει Κολυμβητήριο στη Δράμα»

Σχολιάζοντας όσα ακούστηκαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για την μελέτη των 1,8 εκ. ευρώ για τις παρεμβάσεις στο Κολυμβητήριο ή για την πιθανή αποκαθαίρεση της στέγης, ο κ. Καρασαββίδης ανέφερε ότι «το Κολυμβητήριο έχει άδεια ως ανοικτό Κολυμβητήριο και κλείστηκε κατόπιν και στην ανάγκη από το να μην έχουμε καθόλου Κολυμβητήριο είναι μία λύση και αυτή, καθώς έστω και για έξι μήνες θα μπορούν να μαθαίνουν να κολυμπάνε τα παιδιά, γιατί μη ξεχνάμε από πέρυσι μαθαίνουν κολύμπι και οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και το πρόγραμμα συνεχίζεται και φέτος».
«Το βασικό που πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος, πέρα από το αγωνιστικό μέρος, είναι ότι στο Κολυμβητήριο μαθαίνουν οι πολίτες της Δράμας να κολυμπούν, από πέντε μέχρι ογδόντα πέντε ετών, είναι υποχρέωση της πολιτείας να υπάρχει ένα Κολυμβητήριο σε κάθε νομό» τόνισε ο πρόεδρος του Κ.Ο. Δράμας.

«Αλεξανδρούπολη και Καβάλα έκαναν Κολυμβητήρια μέσα στην κρίση»

Στην παρατήρηση γιατί δεν προχώρησαν τα σχέδια της προηγούμενης δεκαετία για την κατασκευή νέου Κολυμβητηρίου, ο κ. Καρασαββίδης τόνισε: «Νοιώθω απογοητευμένος γιατί ακόμα και μέσα στην κρίση, η Αλεξανδρούπολη κατάφερε και έκανε πενηντάρι Κολυμβητήριο, η Καβάλα έκανε δεύτερο πενηντάρι Κολυμβητήριο και η εμπειρίας μας είναι ότι αν κλείσει ένα Κολυμβητήριο, όπως στην Ξάνθη ή στην Κομοτηνή, θα κλείσει μόνιμα, δύσκολα ξανανοίγει. Για για γίνει νέο Κολυμβητήριο, πρέπει να είναι προτεραιότητα του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά να διαθέσει τα χρήματα, όπως για παράδειγμα η Νάουσα που δεν είχε καθόλου, διέθεσε τα χρήματα για τρία χρόνια και έκανε πενηντάρι Κολυμβητήριο, με όσο το δυνατόν μικρότερο κόστος. Είναι θέμα αποφάσεων δεν είναι θέμα χρημάτων για να δημιουργηθεί οτιδήποτε, εμείς πολεμάμε για να μην κλείσει το Κολυμβητήριο για να μη μείνουμε μόνο με τα λόγια και τις υποσχέσεις».
Τέλος, αναφορικά με το αν υπάρχει κίνδυνος για τη διεξαγωγή των Αγώνων της Αγίας Βαρβάρας που θα πραγματοποιηθούν 9-10 Δεκεμβρίου ο κ. Καρασαββίδης εξέφρασε την ελπίδα να γίνουν οι παρεμβάσεις που χρειάζονται από τον Δήμο για να γίνει κανονικά η φετινή εικοστή διοργάνωση των κολυμβητικών αγώνων της Δράμας.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Θ. Νουσδίλης

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)