Διάφορα

Άδικο χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα της δίκης του ο Αντιπεριφερειάρχης Αργύρης Πατακάκης

Με την διεξαγωγής της δίκης της 15ης Νοεμβρίου επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ των “Χρονικών” που είχε αποκαλύψει το θέμα στις 14 Ιουλίου 2016.

Την άποψη ότι το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Δράμας που του επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μηνών δεν έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις δύο συλλογικών και την πίστη του ότι θα δικαιωθεί σε δεύτερο βαθμό, διατυπώνει με δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Πατακάκης κατέθεσε έφεση αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, την περασμένη Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και η υπόθεση θα κριθεί και σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Θράκης.
Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας δηλώνει πεπεισμένος ότι οι Ανώτεροι Δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση μου σε δεύτερο βαθμό θα  πεισθούν ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν απολύτως νόμιμη και προσθέτει ότι συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του και να αγωνίζεται καθημερινά για καλό του τόπου και των συμπολιτών του.

Αργύρης Πατακάκης: «Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ανώτεροι Δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση μου σε δεύτερο βαθμό θα  πεισθούν ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν απολύτως νόμιμη.»

Στη δήλωση που διένειμε μέσω του γραφείου τύπου της Π.Ε. Δράμας την περασμένη Παρασκευή 17 Νοεμβρίου ο κ. Πατακάκης αναφέρει τα εξής:

«Κατά την 15η Νοεμβρίου 2017 το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο το οποίο εκδίκασε την υπόθεση για την ασφάλιση των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας για το έτος 2014-2015, δεν έλαβε υπόψη του τις αποφάσεις δύο Συλλογικών Οργάνων που πάρθηκαν ύστερα από εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Τα όργανα αυτά (Οικονομική Επιτροπή και Περιφερειακό Συμβούλιο ΠΑΜΘ) με εξουσιοδότησαν να προβώ στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης για την ασφάλιση των οχημάτων, για λόγους κατεπείγοντος και επειδή υπολειπόταν μόλις μία μέρα για τη λήξη της ασφάλισης των οχημάτων, με κίνδυνο να μείνουν ανασφάλιστα οχήματα απαραίτητα για τη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης.

Η διαδικασία αυτή ελέγχθηκε στο σύνολό της από το δημοσιονομικό έλεγχο και πληρώθηκε η δαπάνη της ως νόμιμη.

Το Δικαστήριο μας καταδίκασε με την πρωτοφανή αιτιολογία ότι δε λάβαμε υπόψη μας την προσφορά του προηγούμενου αναδόχου, η οποία ωστόσο κατατέθηκε εκπρόθεσμα και με προφανή δόλο, καταδικάζοντάς μας γιατί… απλά εφαρμόσαμε τον νόμο περί απευθείας ανάθεσης που είναι απόλυτα σαφής όσον αφορά την διαδικασία που έπρεπε να ακολουθηθεί και την οποία τηρήσαμε κατά γράμμα.

Παρά το άδικο αυτό αποτέλεσμα του Δικαστηρίου,  η εμπιστοσύνη μου απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη δεν κλονίστηκε. Είμαι πεπεισμένος ότι οι Ανώτεροι Δικαστές που θα κρίνουν την υπόθεση μου σε δεύτερο βαθμό θα  πεισθούν ότι η διαδικασία που τηρήθηκε ήταν απολύτως νόμιμη.

Συνεχίζω να ασκώ κανονικά τα καθήκοντα μου ως Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Δράμας και να αγωνίζομαι καθημερινά για το καλό του τόπου μου και των συμπολιτών μου.»

ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ Α. ΠΑΤΑΚΑΚΗΣ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Π.Ε. ΔΡΑΜΑΣ

Επιβεβαιώθηκε το ρεπορτάζ των Χρονικών για την παραπομπή του κ. Πατακάκη

Με τη διεξαγωγή της δίκης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Δράμας δικαιώθηκε το ρεπορτάζ των «Χρονικών» με το οποίο είχε γίνει γνωστή τον Ιούλιο του 2016 η παραπομπή του κ. Πατακάκη σε δίκη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος. Πρέπει να σημειώσουμε εδώ, ότι η δίωξη κατά του κ. Πατακάκη ασκήθηκε στις 8-7-2016, από τον Εισαγγελέα κ. Δημήτριο Χατζηδημητρίου, έξι ημέρες δηλαδή πριν το δημοσίευμα των “Χρονικών”. Ενδεχομένως ο κ. Πατακάκης δεν γνώριζε εκείνη την περίοδο την παραπομπή του σε δίκη, αλλά το ρεπορτάζ ήταν ακριβές για την εξέλιξη της υπόθεσης της ασφάλισης των οχημάτων της Π.Ε. Δράμας από 7-11-2014 μέχρι 7-11-2015.
Το ρεπορτάζ αναφέρονταν στο γεγονός της παραπομπής σε βάρος του κ. Πατακάκη και μόνο, η εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό είναι υπόθεση των δικαστών και θα την παρακολουθήσουμε επίσης, όπως οφείλουμε, χωρίς να έχουμε οποιαδήποτε προσωπική αντιπαλότητα τόσο με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη όσο και με οποιοδήποτε δημόσιο πρόσωπο.
Σε ότι αφορά τη συνέχιση της άσκησης των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη από τον κ. Πατακάκη μετά την πρωτόδικη καταδίκη του, δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής καμία απόφαση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης, οπότε ο κ. Πατακάκης συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα του.

Ρεπορτάζ: Άγγελος Θ. Νουσδίλης

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)