Διάφορα

Σε απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στου Φορείς Διαχείρισης Π.Π. στις 23 Νοεμβρίου

Διαμαρτύρονται για το εργασιακό καθεστώς που προβλέπει το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος.

24ωρη πανελλαδική απεργία στις 23 Νοεμβρίου, προκήρυξαν οι εργαζόμενοι των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, διαμαρτυρόμενοι για τις διατάξεις του νέου νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούν το εργασιακό τους καθεστώς. Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε διαβούλευση μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 22 Νοεμβρίου.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών ανακοίνωσε ότι προχωράει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία την Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου, ζητώντας, μεταξύ άλλων, την άμεση αντικατάσταση των διατάξεων των άρθρων 7 και 11 του νομοσχεδίου του υπουργείου Περιβάλλοντος. Συγκεκριμένα ζητά την αλλαγή των διατάξεων που αφορούν το νέο εργασιακό καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο το 2018 θα παραμείνει ένα ακόμη μεταβατικό έτος, με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, αλλά από το 2019 οι εργαζόμενοι στους ΦΔΠΠ θα προσλαμβάνονται με οκτάμηνες συμβάσεις, μέσω ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι ζητούν τη μετατροπή της εργασιακής τους σχέσης, σε αορίστου χρόνου συμβάσεις.

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για «επιχειρούμενη υποβάθμιση και εν τέλει οριστικό τερματισμό των υφιστάμενων εργασιακών μας σχέσεων», για «διαμορφούμενο αβέβαιο μέλλον» και για «παντελή έλλειψη εξασφάλισης της συνέχισης της εργασίας μας στο μέλλον», ενώ προσάπτει ευθύνες στο ΥΠΕΝ για τις άκαρπες συζητήσεις, αφού «έχει αποφασίσει να απορρίψει χωρίς καμία νομική τεκμηρίωση» την πρότασή του για παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων.

Ο Πανελλαδικός Σύλλογος Εργαζομένων στου Φ.Δ.Π.Π. έχει 365 μέλη, ενώ ο Φορέας Διαχείρισης Οροσειράς Ροδόπης, που εδρεύει στο Μεσοχώρι, έχει αυτή τη στιγμή 11 άτομα προσωπικό, τα οποία έχουν εμπειρία χρόνων, ενώ έχουν στηρίξει τη λειτουργία του Φορέα παραμένοντας για μεγάλα διαστήματα απλήρωτα λόγω του καθεστώτος που ίσχυε τα προηγούμενα χρόνια για τους φορείς και τα προβλήματα χρηματοδότησης που υπήρχαν.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρει τα εξής:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλαδικού Συλλόγου Εργαζομένων Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, αντιλαμβανόμενο την επιχειρούμενη υποβάθμιση και εν τέλει οριστικό τερματισμό των υφιστάμενων εργασιακών μας σχέσεων, το διαμορφούμενο αβέβαιο μέλλον στο οποίο εισερχόμαστε ως εργαζόμενοι που υπηρετούμε αδιαλείπτως στους Φορείς Διαχείρισης για 11 και πλέον έτη καθώς και την παντελή έλλειψη εξασφάλισης της συνέχισης της εργασίας μας στο μέλλον στους Φορείς Διαχείρισης, αποφάσισε κατά την Συνεδρίασή του στις 14/11/2017, την προκήρυξη 24ωρης ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου 2017, ημέρα Πέμπτη.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειές μας για συνεννόηση με την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αυτές δυστυχώς απέβησαν άκαρπες καθώς το Υπουργείο έχει αποφασίσει να απορρίψει χωρίς καμία νομική τεκμηρίωση την Πρότασή μας για Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεών μας.

Διεκδικούμε:

Την άμεση αντικατάσταση των διατάξεων των άρθρων 7 και 11 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Περιβάλλοντος που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση, με ρητή διάταξη για Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των εργαζομένων για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη του Προγράμματος

Το άμεσο άνοιγμα σχετικής Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του ΥΜΕΠΕΡΑ 2014-2020, ώστε να είναι εφικτή και νόμιμη η Παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων όλων των εργαζομένων για ένα έτος με δυνατότητα παράτασης μέχρι τη λήξη του Προγράμματος

Την οριστική επίλυση του εργασιακού μας προβλήματος με την μετάβασή μας σε εργασιακές σχέσεις αορίστου χρόνου

Η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί και δεν αρκούν πλέον οι υποσχέσεις για επίλυση των προβλημάτων στο μέλλον. Μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων είναι η κινητοποίηση και η αγωνιστική δράση όλων των συναδέλφων. Ο αγώνας μας τώρα ξεκινάει.»

Ρεπορτάζ: Άγγελος Θ. Νουσδίλης

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

Ζητειται διανομεας

Απο εκδοτική εταιρία ζητείται άτομο για διανομή εντύπων. Εργασία συνεχής με ασφάλιση. Απαραίτητο δίπλωμα οδήγησης μηχανής. Αποστολή βιογραφικών στο xenia.arg@gmail.com
ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)