Διάφορα

210.000 πολίτες εκλέγουν ηγεσία

Την Κυριακή 19 Νοεμβρίου διεξάγεται ο δεύτερος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.

Κάλεσμα στους πολίτες που συμμετείχαν στον πρώτο γύρο των εκλογών για την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς να συμμετάσχουν και στην εκλογική διαδικασία της ερχόμενης Κυριακή 19 Νοεμβρίου, απηύθυναν χθες σε συνέντευξη τύπου, στελέχη των κομμάτων που συμμετέχουν στο πολιτικό εγχείρημα.

Ο Φλώρος Κωνσταντίνου, μέλος της εφορευτικής επιτροπής στο νομό Δράμας, η Ευγενία Χαρίσκου, γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ και ο Γιάννης Παπουτσής από το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών τόνισαν ότι η συμμετοχή των πολιτών είναι το ίδιο σημαντική και στη δεύτερο γύρο των εκλογών που θα αναδείξει την ηγεσία του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς.
Ο κ. Κωνσταντίνου αρχικά ευχαρίστησε όλους τους πολίτες για την αθρόα συμμετοχή τους στις εκλογές της 12ης Νοεμβρίου στο νομό Δράμας, αλλά και πανελλαδικά και τόνισε «αυτό που μένει σε όλους μας είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη εγρήγορση ώστε στις 19 Νοεμβρίου να μη λείψει κανείς από τις εκλογές για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης».

«Πρέπει να θυμίσουμε» συνέχισε ο κ. Κωνσταντίνου «ότι σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν θα έχουμε πλέον τόσο μεγάλη αναμονή με την προσέλευση των πολιτών για να ψηφίσουν αφού τα στοιχεία των 1.681 πολιτών που ψήφισαν στην Π.Ε. Δράμας είναι καταχωρημένα, όπως δε χρειάζεται να καταβληθεί το ποσό των τριών ευρώ που έχει καταβληθεί στην πρώτη ψηφοφορία».

Πρόσθεσε ότι οι πολίτες θα προσέλθουν μόνο με την ταυτότητα τους στα εκλογικά κέντρα στην Π.Ε. Δράμας, τα οποία είναι τα ίδια που λειτούργησαν την περασμένη Κυριακή και θα λειτουργήσουν από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην Φώφη Γεννηματά και τον Νίκο Ανδρουλάκη, οι οποίοι πλειοψήφησαν στον πρώτο γύρο των εκλογών.

«Θέλουμε και πάλι εκ μέρους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης του νομού Δράμας, να σας καλέσουμε να συμμετάσχετε σε αυτή την, πιστεύουμε, κορυφαία εκδήλωση, ώστε να μπορέσουμε να έχουμε τη μεγαλύτερη συμμετοχή, τέτοια που πράγματι να δώσει ώθηση ανασυγκρότησης στη Δημοκρατική Συμπαράταξη και ώθηση ώστε στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν γίνουν, να παίξει κεντρικό και αποφασιστικό ρόλο στην εξέλιξη των πραγμάτων στην πατρίδα μας», κατέληξε ο κ. Κωνσταντίνου.

Η κ. Ευγενία Χαρίσκου ευχαρίστησε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον κόσμο πήγε να ψηφίσει και συνέβαλε στην μεγάλη συμμετοχή του πρώτου γύρου των εκλογών.  «Οι δημοκρατικοί πολίτες εκφράζονται δια της ψήφου τους, όχι όπως εκφράζονται δυστυχώς οι άνθρωποι που ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, μιλάω για το 3%, όχι για τον υπόλοιπο κόσμο, που δημιουργούν έκτροπα» ανέφερε και πρόσθεσε «οι πολίτες θέλουν να πάει μπροστά η χώρα και μόνο με την Κεντροαριστερά μπορεί καθορίσει σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις στον τόπο».

Η ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Π.Ε, Δράμας για τις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, αναφέρει ότι «η θριαμβική συμμετοχή των πολιτών στο νομό Δράμας και σε όλη την Ελλάδα στις κάλπες για την ηγεσία της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης στις 12 Νοέμβρη 2017, αποτελεί παρακαταθήκη προσφοράς και νέας αρχής για την κεντροαριστερά στην πατρίδα μας. Οι 210 χιλιάδες πολιτών που συμμετείχαν στις εκλογές, από τους οποίους περισσότεροι από 1.660 στο νομό Δράμας, αποτελούν εγγύηση ενότητας και νίκης της παράταξής μας.»

«Όμως η προσπάθειά μας δεν ολοκληρώθηκε στην πρώτη Κυριακή. Είναι ανάγκη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας την επόμενη Κυριακή 19 Νοέμβρη 2017, στους ίδιους χώρους και τις ίδιες ώρες ψηφοφορίας.»

Υπενθυμίζει ότι δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι συμμετείχαμε στις εκλογές της πρώτης Κυριακής 12 Νοέμβρη 2017, χωρίς να καταβάλλουν τα τρία ευρώ και μόνο με την προσκόμιση της ταυτότητάς μας και καταλήγει: «Φίλες και Φίλοι, στην κρίσιμη περίοδο για τη χώρα και τα συμφέροντα των πολιτών είναι επιβεβλημένη η εκ νέου συμμετοχή όλων μας στις 19 Νοέμβρη  για να ολοκληρωθεί η αναγέννηση της παράταξής μας και να προσφέρουμε ελπίδα στην πατρίδα μας.»

Ρεπορτάζ: Άγγελος Θ. Νουσδίλης

Discussion

No comments yet.

Post a Comment

ΣΗΠΕ (Σύνδεσμος Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων)